ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Τα ΟΧΙ μας

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς τα έχετε καλά με το ΌΧΙ. Δηλαδή να λέτε όχι όταν σας προσκαλούν κάπου και δεν θέλετε να πάτε γιατί είστε κουρασμένοι, γιατί δεν έχετε όρεξη γιατί τέλος πάντων δεν θέλετε να πάτε. Να λέτε όχι σε πράγματα που θέλουν τα παιδιά σας και που θεωρείτε ότι είναι καλύτερα να μην το κάνουν, να μην το αγοράσουν ή να μην πάνε κάπου συγκεκριμένα. Να λέτε όχι στον υπερβολικό φόρτο εργασίας στη δουλειά σας, ή όταν σας δίνουν και άλλες αρμοδιότητες που δεν χωράνε στο 8ωρο και αυτό δεν συνοδεύεται με κάποιου είδους προαγωγή και την αντίστοιχη αμοιβή. Που βρίσκεστε με τον εαυτό σας όσων αφορά τα ΌΧΙ σας;

Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να λένε όχι κυρίως από φόβο. Φόβο να μην χάσουν τη δουλειά τους αν τα μη όχι σχετίζονται με τη δουλειά τους, ή ότι δεν θα τους έχουν υπόψη για την επόμενη προαγωγή. Οι γονείς δεν λένε όχι στα παιδιά τους από το φόβο να μην τα απογοητεύσουν, από φόβο ότι θα αντιδράσουν και θα κάνουν χειρότερα από αυτά που τους ζητάνε. Οι άνθρωποι δεν λένε όχι γιατί φοβούνται να μην απογοητεύσουν τους φίλους, τους συντρόφους τους, να μην πληγώσουν κάποιον! Το να μην μπορούμε να λέμε όχι κτίζει στον ψυχισμό μας! Γίνεται σαν μια καταπίεση. Το ότι όλοι μας μπορούμε κατά καιρούς να ζητάμε πράγματα ή να αναμένουμε από τους γύρω μας είναι λογικό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει σε ότι ζητήσουμε να μην δεχόμαστε όχι σαν απάντηση. Επομένως, είναι λογικό ότι σε αυτά που ζητάμε μπορούμε να πάρουμε και όχι σαν απάντηση και να είμαστε εντάξει με κάτι τέτοιο.

Τα άτομα όμως που δεν μπορούν να πουν όχι στο μυαλό τους έχουν διαμορφωμένη την αντίληψη ότι αν πουν όχι θα απογοητεύσουν τους άλλους, θα τους κάνουν να νιώσουν άσχημα και έτσι αντί αυτού προτιμούν να καταπιέσουν τους εαυτούς να κάνουν κάτι που δεν θέλουν παρά να πουν όχι.

Έντεκα έρευνες σήμερα απέδειξαν το εξής ότι το να πεις όχι δεν έχει όσο κόστος νομίζεις ότι έχει! Οι άνθρωποι όταν τους πούμε όχι δεν το κρατάνε μανιάτικο. Δεν το κρατάνε εναντίον σου. Δεν πληγώνονται και δεν απογοητεύονται όσο πιστεύουμε!

Το να μπορείς να πεις όχι δεν είναι ένδειξη ότι δεν ενδιαφέρεσαι, ότι δεν σε νοιάζει. Το να μπορείς να πεις όχι σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι και προσέχεις τον εαυτό σου να μην τον στρεσάρεις αχρείαστα και τον διαλύσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδώσει σε ότι χρειαστεί αργότερα!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Blog  |  life  |  news  |  showbiz

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση