ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Πώς πορευόμαστε;

Να πορευτούμε με αξιοπρέπεια και διεκδικητικότητα, αυτό χρειαζόμαστε. Μόνο έτσι θα καθαρίσει ο τόπος...

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Ο καθένας από εμάς κοιτάζοντας πίσω στη ζωή του μπορεί να εντοπίσει στοιχεία που δείχνουν τον τρόπο που πορευόμαστε σε αυτή τη ζωή. Μέσα από αυτή την πορεία μπορεί κάποιος να εντοπίσει τις αξίες που διέπουν τη ζωή του, κάνοντας μια πολύ απλή άσκηση! Σκεφτείτε στιγμές σε αυτή την πορεία που ήσασταν στα καλύτερα σας, τι αισθανόσασταν, τι σκεφτόσασταν σε αυτές τις στιγμές; Αν σας ρωτήσει κάποιος, ποιες αξίες ήταν παρούσες σε αυτές τις στιγμές, τι θα απαντούσατε; Κάντε το ίδιο και για τις στιγμές της ζωής σας που δεν ήσασταν στα καλύτερα σας, στις στιγμές που νιώσατε ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά, ότι εσείς δεν ήσασταν καλά. Ποια συναισθήματα, ποιες σκέψεις και ποιες αξίες συνόδευαν αυτές τις δύσκολες ή άσχημες στιγμές; Όταν κάνετε αυτό τον «απολογισμό» θα εντοπίσετε ποιες είναι οι αξίες σας και θα συνειδητοποιήσετε ότι οι στιγμές που δεν ήταν καλές στη ζωή σας κάποιες από αυτές τις αξίες ποδοπατήθηκαν ή ήταν απούσες.

Στην προσωπική μας ζωή, λίγο πολύ ίσως μπορούμε να κρατηθούμε στην πορεία μας με τις αξίες. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν το βόλεμα γιατί οι ανατροπές και οι αλλαγές εμπεριέχουν ρίσκο, πολύ κόπο και αγωνία. Επιλέγουν αυτό που τους είναι γνώριμο, είτε αυτό ονομάζεται σίγουρη δουλειά που δεν τους ικανοποιεί, είτε ονομάζεται γάμος από τον οποίο δεν αντλούν χαρά, είτε κοινωνικό δίκτυο το οποίο δεν τους εκφράζει. Δικαίωμα του καθενός να έχει όποια πορεία επιθυμεί στην προσωπική του ζωή.

Δεν είναι όμως δικαίωμα κανενός να πορεύεται σε αυτή την ζωή εις βάρος των συνανθρώπων του, κοροϊδεύοντας την κοινωνία και ξεπουλώντας τους θεσμούς που είναι η ραχοκοκαλιά ενός υγιούς κράτους. Αισθάνομαι ότι η πορεία μας ως κοινωνία είναι καταστροφική, αισθάνομαι ότι αυτοί που έχουν στα χέρια τους κάθε μορφή εξουσίας δεν πορεύονται στην βάση πανανθρώπινων αξιών όπως θα όφειλαν αλλά ενός τακτισμού που γεμίζει προσωπικές τσέπες εις βάρος της χώρας και των ανθρώπων της. Δεν επιτρέπεται ο Πρόεδρος μιας χώρας να κοροϊδεύει ένα ολόκληρο λαό ότι θα φύγει πτωχότερος ενώ όλη η Κύπρος γνωρίζει για το πρότζεκτ Σευχέλλες και τους πύργους γαμπρών στη Λεμεσό. Ένα πρότζεκτ που έδωσε στο πιάτο το 2017 την Κύπρο στην Τουρκία και χάθηκε μια και καλή και η Αμμόχωστος. Δεν επιτρέπεται το Υπουργικό να βάζει στην άκρη εκατομμύρια από την πώληση διαβατηρίων ή να στήνουν βουλευτές και Πρόεδροι της Βουλής κομπίνες ξεπουλώντας τη χώρα μας σε εγκληματίες. Δεν επιτρέπεται η Γεν Λογίστρια του Κράτους να είναι μπλεγμένη σε παρανομίες για το κρέας που φτάνει στο τραπέζι μας. Δεν επιτρέπεται ανώτεροι λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών να πουλούν διαβατήρια μέσω των παιδιών τους στις απογευματινές τους ώρες.

Δεν επιτρέπεται όμως και σ εμάς, την κοινωνία, απλά να γυρίζουμε το κεφάλι από την άλλη με την δικαιολογία ότι τίποτα δεν αλλάζει. Η απαίτηση και η διεκδίκηση μεταφράζεται με πάρα πολλούς τρόπους. Δεν είναι ανάγκη ο κόσμος να ξεχυθεί στους δρόμους για αυτά που συμβαίνουν. Ο καθένας από εμάς, είναι σημαντικό για οτιδήποτε μας ενοχλεί, οφείλουμε να το φωνάζουμε δημόσια, οφείλουμε να δείχνουμε με όλους τους τρόπους την δυσαρέσκεια μας σε όλους αυτούς τους άθλιους, υπερφίαλους και σαθρούς που βολεύτηκαν αναπαυτικά σε θέσεις εξουσίας χωρίς να έχουν την ευθύνη του ρόλου τους ή την αίσθηση του κοινού καλού. Οφείλουμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε.

Να πορευτούμε με αξιοπρέπεια και διεκδικητικότητα, αυτό χρειαζόμαστε. Μόνο έτσι θα καθαρίσει ο τόπος….

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Η μόνη αλήθεια

Η μόνη αλήθεια

Η μόνη αλήθεια σε αυτή την δύσκολη εποχή είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη του εαυτού ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
Η τέχνη Kintsugi

Η τέχνη Kintsugi

Η τέχνη Kintsugi αυτό που συμβολίζει είναι ότι κανένας δεν είναι τέλειος, σημασία έχει ο τρόπος ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
Φωτογραφία: ΚΥΠΕ

Θρανίο

Είμαστε μια βδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων και συζητάνε για θρανία.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ