ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Πώς ακολουθείς τα όνειρα σου;

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν την δουλειά που ονειρεύονταν. Δεν έχουν ούτε τη ζωή που ονειρεύονται. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό και ούτε από την άλλη θα πρέπει κανείς να εγκαταλείπει τα όνειρα του, αλλά να συνεχίσει να εργάζεται για αυτά για να τα πετύχει. Βέβαια, είναι σημαντικό αυτά τα όνειρα να είναι εφικτά, όχι άπιαστα όνειρα, να μην απέχουν πλήρως από την πραγματικότητα.

Η παγίδα στο να κυνηγά κανείς τα όνειρα του είναι ότι πολλές φορές σκέφτεται ότι για να τα πετύχει θα πρέπει να εγκαταλείψει άλλα πράγματα και να αφοσιωθεί στην επίτευξη των ονείρων του. Αυτό μπορεί να είναι κατορθωτό όταν έχεις εξασφαλισμένη την ποιοτική επιβίωση του ίδιου σου του εαυτού και όσους εξαρτώνται από εσένα. Αν όμως, δεν έχεις εξασφαλισμένα τα βασικά δεν μπορείς να εγκαταλείψεις την δουλειά σου για παράδειγμα ή την οικογένεια σου ή κάτι άλλο που είναι σημαντικό μέρος της ζωής σου και της επιβίωσης σου για να πετύχεις τα όνειρα σου. Ποιος λέει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις ότι κάνεις για να μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρα σου; Το κυνήγι για την πραγματοποίηση των ονείρων μας μπορεί κάλλιστα να γίνεται παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα που κάνουμε στη ζωή μας και ο κυριότερος λόγος είναι ότι αν εγκαταλείψουμε όλα όσα κάνουμε για να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας, απομονώνοντας όλα τα υπόλοιπα αυτό θα δημιουργεί αχρείαστη πίεση στο άτομο που εγκαταλείπει όλα τα υπόλοιπα για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που κάποιος εγκαταλείπει τα πάντα για να κυνηγήσει τα όνειρα του χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η επιβίωση του, σταδιακά θα αρχίσει να χάνει την ισορροπία του γιατί η ενέργεια του θα αναλώνεται στην ανησυχία του για να εξασφαλίσει την καθημερινότητα του με αποτέλεσμα να μην έχει την ενέργεια και την καλή ψυχική διάθεση για να αγωνιστεί για την πραγματοποιήσει των ονείρων του. Η λογική προσέγγιση είναι να μην εγκαταλείπει κανείς τη δουλειά του για να κυνηγήσει τα όνειρα του. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να πραγματοποιήσει κανείς τα όνειρα του είναι να τα βάλει στη ζωή του ως κάτι που το κυνηγά παράλληλα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον εαυτό του να δοκιμάσει τι βοηθάει να τα πραγματοποιήσει, τι δουλεύει τι δεν δουλεύει μέχρι να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα πως θα τα πετύχει! Όσο η γνώση μας και οι δεξιότητες μας αναπτύσσονται περαιτέρω, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με το πάθος μας και το σκοπό που θέτουμε στη ζωή μας.

Όμορφο πράγμα να έχει κανείς εφικτά όνειρα και να τα κυνηγάει με τη ψυχή του και το είναι του! Ακόμα καλύτερα, να κυνηγάς τα όνειρα σου όταν παράλληλα δουλεύεις και εξελίσσεσαι σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου. Τα όνειρα χρειάζονται πλάνο, υπομονή, δουλειά, πάθος και εξασφαλισμένη επιβίωση. Αυτή είναι η εξίσωση της πραγματοποίησης τους και φυσικά να είναι όνειρα που είναι εφικτά και όχι άπιαστα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Quang Anh Ha Nguyen on pexels.com

Η κορυφή

Η δύναμη να συνεχίζεις συνδέεται με την ανθεκτικότητα που κουβαλά ο καθένας μέσα μας.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ