ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Πόσοι Παύλοι ακόμα;

''Ο φασισμός ανθίζει στη χώρα μας γιατί κάποιοι του προσφέρουν ειρήνη''

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Η Guardian κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου με τον τίτλο «Η μεγαλύτερη δίκη ναζιστών, μετά τη Νυρεμβέργη», το BBC αναφέρει ως πρώτη είδηση «Ελλάδα-Χρυσή Αυγή-Είναι εγκληματική οργάνωση». Η Δημοκρατία στην Ελλάδα επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια. Οι ίδιοι άνθρωποι που το 2008-2015 αγκάλιασαν τους Χρυσαυγίτες ως σωτήρες τους και τυφλώθηκαν από την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και το δήθεν αίσθημα εθνικισμού, οι ίδιοι άνθρωποι που μοίραζαν φυλλάδια διεκδικώντας να βγουν από τη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και οι άλλοι δυο «πολιτικοί της Χρυσής Αυγής», οι ίδιοι άνθρωποι εδώ και καιρό μετανιώνουν για την στήριξη τους προς αυτή την εγκληματική οργάνωση. Μια οργάνωση που έκανε την εμφάνιση της στην κοινωνία ως η οργάνωση των φτωχών, ως η οργάνωση που ήθελε όλους που εμπλέκονταν σε σκάνδαλα να μπουν στην φυλακή. Διοργάνωνε συσσίτια, μοίραζε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και ως αντάλλαγμα ήθελε την ψήφο του κόσμου.

Αυτές ήταν οι φανερές τους δράσεις, οι οποίες προσέλκυσαν, δυστυχώς, πολύ κόσμο απελπισμένο και πεινασμένο να τους πιστέψει και να τους ακολουθήσει. Βέβαια, για να σε βοηθήσουν θα έπρεπε να επιδείξεις την ταυτότητα σου για να αποδείξεις την ελληνικότητα σου. Μάλιστα, σε αυτή τους την πορεία, αρκετοί κληρικοί τους στήριξαν και ήταν μαζί τους σε πολλές πορείες κρατώντας σταυρούς. Σε κάποιο βαθμό δικαιολογώ τους πονεμένους, φτωχούς ανυποψίαστους πολίτες που έπεσαν σε αυτή την απάτη που ονομάζεται Χρυσή Αυγή. Όταν κάποιος είναι απελπισμένος, όταν δεν έχει στον ήλιο μοίρα, οι αξίες και οι αντιστάσεις του καθενός ασθενούν, το ίδιο και η λογική μπροστά στην ανάγκη επιβίωσης.

Βέβαια, η Χρυσή Αυγή δεν ήταν τα συσσίτια και η βοήθεια στους απελπισμένους έλληνες. Η Χρυσή Αυγή ήταν μια ναζιστική οργάνωση την οποία οι ίδιοι αποκαλούσαν «εθνικιστική». Στόχος δεν ήταν η αναπτέρωση του ελληνισμού μέσα από την αλληλεγγύη, αλλά το να σπείρουν παντού φόβο, κτυπώντας κόσμο και «καθαρίζοντας» την Ελλάδα. Οποιοσδήποτε ήταν διαφορετικός από αυτούς ήταν υποψήφιος για εκφοβισμό και ξυλοδαρμό. Έσπαζαν στο ξύλο πρόσφυγες, αιτητές ασύλου, νεαρά παιδιά που άνηκαν στην αριστερά ή μάχονταν ενάντια στο φασισμό, ηθοποιούς επειδή ανέβαζαν έργα που δεν ανήκαν στην ηθική του έλληνα (όπως αυτοί την καταλάβαιναν και την ερμήνευαν), άτομα από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Οποιονδήποτε θεωρούσαν ότι δεν συμπεριφέρεται όπως τους ίδιους ή πάλευε να επαναφέρει τον ορθολογισμό στην χώρα, ήθελαν να τον τσακίσουν, στο πλευρό τους δυστυχώς σε αυτές τις ενέργειες μεγάλο μέρος της ελληνικής αστυνομίας.

Στη βάση αυτού του παραληρήματος των σταυρών, των ελληνικών σημαίων, των δάδων οργάνωσαν και την δολοφονία του Παύλου. Πέρασαν 7 ολόκληρα χρόνια να τιμωρηθούν οι ένοχοι και η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και όχι κόμμα. Αν παρατηρήσει κανείς, τη διαδρομή της Χρυσής Αυγής, μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει τα κοινά στοιχεία με τη θυγατρική της οργάνωση στο νησί μας, το ΕΛΑΜ. Χρησιμοποιούν την ίδια τακτική, για παράδειγμα, το ΕΛΑΜ μπήκε σε σχολείο πριν κάποια χρόνια και μοίρασε μπουφάν μόνο σε φτωχά κυπριόπουλα, ελληνόπουλα τα ονόμασαν αυτοί, λες και τα υπόλοιπα φτωχά παιδιά, προσφυγόπουλα ή άλλα είναι παιδιά κατώτερου Θεού. Μοίραζαν τρόφιμα την περίοδο της οικονομικής κρίσης και όποιος είχε πρόβλημα οικονομικό πήγαινε και τους έβρισκε, φτάνει να είναι έλληνας. Μαυροφορούν με τον ίδιο τρόπο που το έκανε η Χρυσή Αυγή και όταν κάνουν παρελάσεις τις κάνουν με πανομοιότυπο τρόπο που το κάνει η μητρική τους οργάνωση. Επιπρόσθετα, απολαμβάνει και το ΕΛΑΜ την στήριξη των κληρικών της Κύπρου και συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται από τον Μητροπολίτη Πάφου και την Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Στην Κύπρο, επίσης, χρηματοδοτούνται από εύπορους απογοητευμένους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ. Για αυτό και τα τελευταία χρόνια, ο Συναγερμός πασχίζει με όλους τους τρόπους να περάσει το μήνυμα ότι ένα είναι το καθαρό δεξιό κόμμα και αυτό είναι ο ΔΗΣΥ. Καθημερινά, προσπαθούν να το αποδείξουν αυτό, αγγίζοντας τα θέματα των μεταναστών, στέλλοντας βάρκες από προσφυγόπουλα πίσω, ενάντια στις διεθνείς συμφωνίες και αρθρώνοντας λόγους και ομιλίες παρόμοιες με αυτές που έκανε τότε ο Σαμαράς με την Νέα Δημοκρατία.

Εύχομαι στην Κύπρο να μην φθάσουμε ποτέ στο σημείο να χαθούν ανθρώπινες ζωές για να αντιληφθούμε τι εξυπηρετεί η δράση του ΕΛΑΜ και να συνειδητοποιήσουμε τι τεράστιο πλήγμα για την δημοκρατία είναι η ύπαρξη του στη βουλή. Δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πολύ. Τα τελευταία δυο τρία χρόνια, αισθάνομαι την Κύπρο σαν ένα μεγάλο καζάνι που βράζει, τα νεαρά παιδιά που πρόσκεινται στο ΕΛΑΜ σκορπούν το φόβο και τρομοκρατούν κόσμο μέσα από τα Κοινωνικά Δίκτυα αλλά και σε συγκεκριμένους δήμους και γειτονιές.

Ο φασισμός ανθίζει στη χώρα μας γιατί κάποιοι του προσφέρουν ειρήνη. Πόσοι Παύλοι πρέπει να θυσιαστούν ακόμα;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Η μόνη αλήθεια

Η μόνη αλήθεια

Η μόνη αλήθεια σε αυτή την δύσκολη εποχή είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη του εαυτού ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
Η τέχνη Kintsugi

Η τέχνη Kintsugi

Η τέχνη Kintsugi αυτό που συμβολίζει είναι ότι κανένας δεν είναι τέλειος, σημασία έχει ο τρόπος ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
Φωτογραφία: ΚΥΠΕ

Θρανίο

Είμαστε μια βδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων και συζητάνε για θρανία.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ