ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: polka dot φόρεμα, sneakers και layered κολιέ
 

Όταν το άρθρο 19 πάει περίπατο

Δεν ξέρω πόσες ακούσατε την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια μέρα της γυναίκας, όσες δεν την ακούσατε, ακούστε την.

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Δεν ξέρω πόσες ακούσατε την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια μέρα της γυναίκας, όσες δεν την ακούσατε, ακούστε την ή διαβάστε την, έχει ενδιαφέρον να δείτε τη διαστρέβλωση όσον αφορά τις γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας! Θα σας κάνει τεράστια έκπληξη ότι κατηγορεί τις γυναίκες της Κύπρου ότι ούτε λίγο ούτε πολύ φταίμε που δεν εκλέγονται γυναίκες στα διάφορα αξιώματα γιατί υποτίθεται δεν τις ψηφίζουμε ενώ τα κόμματα όντως διαμορφώνουν ψηφοδέλτια με ίσο αριθμό γυναικών και αντρών! Λες και τις Υπουργούς του Προέδρου της Δημοκρατίας εμείς τις εκλέγουμε για αυτό και δεν έχουμε! Μας θυμώνει κιόλας στην ομιλία του, έτσι πατριαρχικά, γιατί αυτός ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Για το μόνο που θα του δώσω ένα πολύ μικρό ελαφρυντικό και αυτό κάπως με το ζόρι είναι που στήριξε την Επίτροπο Διοικήσεως για την επίθεση και τον εκφοβισμό που δέχεται από τον Γενικό Ελεγκτή και μάλιστα κατσάδιασε όλες τις γυναικείες οργανώσεις που δεν βγήκαν να την στηρίξουν έμπρακτα. Λες και ο ίδιος ο Πρόεδρος το έπραξε ευθύς εξαρχής και ας μην ξεχνάμε και ποιος διόρισε τον Γενικό Ελεγκτή σε αυτό το αξίωμα…

Σε ένα άλλο παραλογισμό χθες, ένας από τους Συμβούλους του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα γήπεδα, ο κύριος Αντρέας Κριτικός πρώην καθηγητής στην Αγγλική Σχολή, από αυτούς ξέρετε που τους πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, έβριζε στο διαδίκτυο γυναίκες που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων λέγοντας ότι διαμαρτύρονται επειδή όταν είναι ανοιχτά τα οδοφράγματα «οι πασσιές και οι άπλυτες», το παραθέτω όπως το έγραψε και με συγχωρείτε κιόλας, βρίσκουν άντρες. Μάλιστα μετά παραθέτει και σεξουαλικό υπονοούμενο για μια από τις κοπέλες γιατί λέει αυτή είναι όμορφη και του αρέσουν τα μαλλιά της. Αυτός λοιπόν, ο κύριος δεν βγήκε να απολογηθεί, αντιθέτως, χθες Παρασκευή συνέχισε το πρωί τα προκλητικά σχόλια σε δική μου υπόδειξη να απολογηθεί.

Μέσα σ ένα 24ωρο λοιπόν, το άρθρο 19 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πήγε περίπατο! Θα μου πείτε ότι έχει από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια που το άρθρο αυτό πίνει νερό, όπως ακριβώς και με την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που επικύρωσε η Κυπριακή Δημοκρατία το 2017 και ακόμα δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την βία ενάντια στις γυναίκες. Για όσους δεν γνωρίζουν το άρθρο 19, το παραθέτω εδώ: Το Συμβούλιο αποφασίζοντας ομόφωνα σύμφωνα με την ειδική νομοθετική διαδικασία, και μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπορεί να αναλάβει δράση για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετικού προσανατολισμού. Θα μου πείτε όλα τ’ άλλα τα εφαρμόζουμε, έμειναν μόνο τα θέματα που αφορούν τις γυναίκες για την ίση αμοιβή, ίσες ευκαιρίες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι φτωχότερες από τους άντρες, καθώς επίσης οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών εξακολουθούν να έχουν μεγάλες διαφορές όπως άλλωστε ισχύει και για τις συντάξεις τους.

Όμως, χάρηκα χθες, 6 Μαρτίου που κάναμε μια ώρα στάση εργασίας δείχνοντας την παρουσία μας δια της απουσίας μας αλλά αυτό είναι πολύ μικρό μπροστά στα στερεότυπα και τα πατριαρχικά καμώματα που κουβαλούν πολλοί μαζί και αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας για αυτό και χρειαζόμαστε ένα άλμα και οφείλουμε να το κάνουμε σύντομα!

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Η μόνη αλήθεια

Η μόνη αλήθεια

Η μόνη αλήθεια σε αυτή την δύσκολη εποχή είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη του εαυτού ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
Η τέχνη Kintsugi

Η τέχνη Kintsugi

Η τέχνη Kintsugi αυτό που συμβολίζει είναι ότι κανένας δεν είναι τέλειος, σημασία έχει ο τρόπος ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ