ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Βάσανο οι αρβύλες

Αυτό που θα χρεώσω στην κυβέρνηση για όλη αυτή την προχειρότητα, είναι την ανικανότητα της να διαπραγματευτεί όταν όφειλε

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Τελικά είναι ή δεν είναι βάσανο οι αρβύλες; Αν είναι τόσο βάσανο τότε να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που λειτουργεί η άμυνα στην Κύπρο και να αποφασίσουμε μια και έξω αν θέλουμε όντως τα παιδιά μας να εκτίουν στρατιωτική θητεία ή όχι. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε αυτό σημαίνει ότι ο στρατός της Κύπρου θα αποτελείται μονάχα από έμμισθους στρατιώτες όπως εξάλλου ισχύει και σε πολλές άλλες χώρες. Δυστυχώς όμως, με την κατοχή των 37% των εδαφών μας και τους Τούρκους στρατιώτες ανάσα από τις ζωές μας, δεν γνωρίζω αν ο φορολογούμενος πολίτης μπορεί να αναλάβει το κόστος μιας έμμισθης Εθνικής Φρουράς. Επίσης, το γεγονός ότι παραμένει το Κυπριακό πρόβλημα άλυτο δεν μπορούμε καν να συζητάμε για οποιαδήποτε μείωση στα στρατεύματα που έχουμε.

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για απαλλαγή (με την μορφή αναστολής) συγκεκριμένου αριθμού στρατιωτών για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο να εξασφαλίσουν τα μειωμένα δίδακτρα είναι θεωρώ πρώτα και πάνω από όλα μια τεράστια αδικία προς τα υπόλοιπα παιδιά. Ντροπή της βουλεύτριας που ξεκίνησε αυτή την ατυχέστατη και λανθασμένη πρωτοβουλία, η οποία λειτούργησε βάζοντας το προσωπικό της συμφέρον και του παιδιού της εις βάρος του συνόλου και της κοινωνίας δίνοντας το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν είμαστε όλοι όμοιοι και ίσοι και ότι τα παιδιά των υπόλοιπων νοικοκυριών που θα πάνε για σπουδές μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας είναι παιδιά κατώτερου Θεού.

Επιπρόσθετα, από πότε το κράτος αποφασίζει για το που θα σπουδάσουν τα παιδιά μας και πότε; Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης τέτοιες ενέργειες και απορώ πώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε μια τέτοια απόφαση. Ίσως στην ίδια λογική που πήρε τότε απόφαση για την αποφυλάκιση των παιδεραστών και κυκλοφορούν ανάμεσα μας! Επομένως, χάρηκα που ο Υπουργός Άμυνας παρέπεμψε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για πρόσληψη 200 ΣΥΟΠ στη βουλή και ομολογώ αναμένω με μεγάλη περιέργεια να δω ποιοι είναι αυτοί οι βουλευτές που βάζουν το συμφέρον των λίγων πάνω από το συμφέρον ολόκληρου του λαού, ολόκληρης της κοινωνίας και ολόκληρου του κράτους. Αυτούς τους βουλευτές καλώ την κοινωνία να τους διατηρήσει στη μνήμη της όταν έρθει η ώρα να ζητήσουν τη ψήφο μας. Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη σε βουλευτές που εκλέγονται για να υπηρετήσουν το καλό του συνόλου αλλά δουλεύουν για τους λίγους που πρόσκεινται στον περίγυρο τους.

Αυτό που θα χρεώσω στην κυβέρνηση για όλη αυτή την προχειρότητα, είναι την ανικανότητα της να διαπραγματευτεί όταν όφειλε, με το Ηνωμένο Βασίλειο όπως έκαναν άλλες χώρες για να εξασφαλίσουν για ένα αριθμό ετών μειωμένα δίδακτρα για τους Κύπριους φοιτητές. Άλλες χώρες αυτό έκαναν, εμείς επιλέγουμε τις προχειρότητες και τις αδικίες. Σε αυτές φαίνεται παίρνουμε άριστα! Αν το θέμα των γονιών αυτών των παιδιών είναι τα χρήματα, ας μεσολαβήσει η κυβέρνηση με τις τράπεζες και ας κάνουν οι τράπεζες μας φοιτητικά δάνεια με ευνοϊκότερους όρους για όσες οικογένειες αδυνατούν να δώσουν τα ποσά των διδάκτρων της Αγγλίας. Άλλα παιδιά, θα πάνε τελικά σε άλλες χώρες, γιατί απλά ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν τους επιτρέπει να πάνε στην Αγγλία και για αυτό όταν έδιναν τις εξετάσεις τους στο μυαλό τους είχαν ότι έπρεπε να καταφέρουν να εξασφαλίσουν θέσεις σε εξαιρετικά πανεπιστήμια άλλων ΕΕ χωρών. Μιλώντας με πολλούς γονείς και τελειόφοιτους πέρισυ οι πλείστοι είχαν κάνει τα πλάνα τους με βάση το Brexit.

Βάσανο δεν είναι οι αρβύλες, βάσανο σε αυτή τη χώρα είναι όσοι λειτουργούν ενάντια στο συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας και του κράτους. Βάσανο σε αυτή τη χώρα είναι οι προχειρότητες και η έλλειψη προνοητικότητας για οτιδήποτε. Βάσανο είναι η κοροϊδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Θυσίες

Θυσίες

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ιεραρχούν τις προτεραιότητες τους με βάση τις αξίες τους.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
photo by Unsplash

Η τελειομανία

Είναι πολύ σημαντικό τα άτομα που ρέπουν προς την τελειομανία να ξεκινήσουν σιγά σιγά να καθορίζουν ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ