ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Η στροφή προηγείται του στόχου

Τι θα κερδίσω όταν τον πετύχω;

Νομίζω οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν στόχους. Στο χώρο της δουλειάς μας είναι απαραίτητο γιατί μας δείχνει την κατεύθυνση ως προς του που κινείται η στρατηγική μιας εταιρίας, ενός οργανισμού, ενός γραφείου. Στην προσωπική μας ζωή, κάποιοι θέτουν μικρούς εβδομαδιαίους στόχους, κάποιοι μηνιαίους, κάποιοι θέτουν στόχους στην αρχή της χρονιάς. Σε αυτό όμως που νομίζω θα συμφωνήσουμε είναι ότι όλοι μας θέτουμε στόχους, ή σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε θέσει στόχους.

Γιατί δεν πετυχαίνουμε πάντα τους στόχους μας; Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι. Όπως για παράδειγμα, το να θέτουμε μεγαλεπήβολους στόχους που είναι ανέφικτοι, πέραν δηλαδή των δυνατοτήτων μας, ή του χρόνου που έχουμε στη διάθεση μας για να τους πετύχουμε. Άλλος λόγος, είναι γιατί πολλές φορές αυτοί οι στόχοι συμπίπτουν με άλλες καταστάσεις και συνθήκες για αυτό και η πραγματοποίηση τους μπαίνει σε δεύτερη μοίρα (π.χ. ένας φοιτητής που έχει μια σειρά τελικών εξετάσεων και θέλει να προσέξει και την διατροφή του. Η ενέργεια του θα πηγαίνει στο διάβασμα και όχι στο προγραμματισμό των γευμάτων του. Επομένως, αυτός ο στόχος δεν είναι προτεραιότητα σε αυτή την δεδομένη στιγμή). Κάποιοι άλλοι λόγοι που οι στόχοι μας δεν επιτυγχάνονται είναι γιατί δεν έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο, δεν έχουμε επίσης χρονοδιάγραμμα αλλά και τρόπο να ελέγχουμε πόσο κοντά είμαστε στην επιτυχία. Επομένως, όσο πιο μετρήσιμος είναι ένας στόχος και υπάρχει ορίζοντας υλοποίησης του τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να τον πετύχουμε.

Αυτό όμως που είναι σημαντικό και πολλές φορές το έχω παρατηρήσει να μην συμβαίνει σε άτομα αλλά και οργανισμούς που έχουν θέσει στόχους και στρατηγικές είναι η στροφή που πρέπει να γίνει πρώτα μέσα μας (mindshift), ή μετατόπιση. Πρέπει να καταφέρουμε ο εαυτός μας «να αγοράσει» αυτό τον στόχο. Να πιστέψει σε αυτό τον στόχο, να τον θέλει με όλο του το είναι. Και για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να κάνουμε τις εξής ερωτήσεις:

1. Γιατί είναι σημαντικός αυτός ο στόχος για εμένα;

2. Τι θα κερδίσω όταν τον πετύχω;

3. Τι θα αλλάξει για εμένα; Τι θα αλλάξει για τους άλλους; Τι θα αλλάξει για την εταιρία;

Οι πιο πάνω τρεις ερωτήσεις είναι που θα βοηθήσουν ένα άτομο να πείσει τον εαυτό του να ξεκινήσει να δουλεύει για τον στόχο. Βέβαια μετά χρειάζεται ένα ξεκάθαρο πλάνο, και κάποιες από τις ερωτήσεις που μπορεί να βοηθήσουν ένα άτομο είναι για παράδειγμα οι πιο κάτω:

4. Τι χρειάζεται να κάνω;

5. Ποια είναι τα επόμενα μου βήματα;

6. Τι βοήθεια χρειάζομαι για να τον πετύχω;

7. Τι μπορεί να σταθεί εμπόδιο; Πώς μπορώ να διαχειριστώ αυτά τα εμπόδια;

8. Τι μπορεί να με κρατήσει υπεύθυνο για την υλοποίηση αυτού του στόχου;

Το πλάνο βέβαια μπορεί να περιλαμβάνει σε λεπτομέρεια καθημερινά τις δράσεις μας προς τον στόχο. Η αυτό-παρακολούθηση είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια γιατί σε βοηθάει να δεις τι υλοποίησες και τι χρειάζεσαι ακόμα για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Οι στόχοι μας ξεκινούν από μια στροφή, μια στροφή του μυαλού μας. Από εκεί να ξεκινάτε και μετά να χτίζεται βήμα βήμα το πλάνο των δράσεων μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση