ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Η μόνη αλήθεια

Η μόνη αλήθεια σε αυτή την δύσκολη εποχή είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη του εαυτού του, των αγαπημένων του προσώπων και των ανθρώπων γύρω του.

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα, δεν θα τα σχολιάσω ιδίως, αυτά τα δυο τρία που δεν κάνουν νόημα, όπως ας πούμε θρησκευτικές τελετές με συμμετοχή 75 ατόμων αλλά κηδείες, γάμους, βαφτίσια με 10 άτομα. Οι εκκλησίες έπρεπε να είναι κλειστές. Ο κόσμος να προσεύχεται στα σπίτια του και οι πατέρες της εκκλησίας να προσεύχονται μόνοι τους στον οίκο του Θεού να έχει ο κόσμος υγεία και δύναμη να το αντέξει όλο αυτό. Ένα κοσμικό κράτος με πάνω από 300 κρούσματα την ημέρα, κλείνει τις εκκλησίες για το καλό όλων μας. Δεν έχω οτιδήποτε με καμία θρησκεία, ούτε με τους χριστιανούς ούτε με τους παπάδες, το τονίζω απλά για να μην παρεξηγηθώ. Προχθές το ασθενοφόρο μάζεψε τους παπάδες της εκκλησίας του Αγίου Στυλιανού Λακατάμιας με κορωνοϊό, σκεφτείτε πόσοι πιστοί κόλλησαν ανήμερα της γιορτής του Αγίου. Θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη το κλείσιμο και λυπάμαι που η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας δεν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της σωστά. Η μητέρα μου έχει τις εικόνες των αγίων της στο σπίτι, έκανε ένα μικρό εικονοστάσι τον πάγκο της κουζίνας της, καπνίζει με ελιά καθημερινά το σπίτι και τον Θεό και προσεύχεται για όλους μας. Αυτό εγώ το ονομάζω ευθύνη.

Αυτή την βδομάδα, εξαιτίας μιας συνέντευξης μου στο Ρικ1, είχα λάβει πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα από κόσμο που δεν γνώριζα. Ένα από αυτά τα μηνύματα με σόκαρε πραγματικά. Η ιστορία μιας οικογένειας, τριών ενήλικων παιδιών και των γονιών τους. Πολύ δεμένη αγαπημένη οικογένεια, να συναντιούνται όλοι μαζί συχνά, και ξαφνικά ο πατέρας να αρρωστά, νομιζόμενοι όλοι ότι είχε κρυολόγημα, μετά από τρεις μέρες διαγιγνώσκεται με κορωνοϊό και ακολουθεί η εξέταση όλης της οικογένειας. Εξαιτίας των συμπτωμάτων του πατέρα κομίζεται στο νοσοκομείο αναφοράς, η σύζυγος και μητέρα των τριών ενήλικων παιδιών, απομονώνεται στο σπίτι μόνη της, χωρίς να είναι κοντά στο σύζυγο της, και τα τρία ενήλικα παιδιά με τα παιδιά τους απομονώνονται και αυτά στα σπίτια τους. Η κοπέλα που επικοινώνησε μαζί μου, η κόρη από τα τρία παιδιά, ήταν πολύ λυπημένη και ταλαιπωρημένη ψυχικά που διαλύθηκε μέσα σε μια μέρα η οικογένεια της, που ο πατέρας της ήταν μόνος στο νοσοκομείο αναφοράς και δεν μπορούσε κανείς να τον επισκεφθεί. Όσες φορές κατάφεραν να του μιλήσουν στο τηλέφωνο, ο πατέρας τους ήταν πολύ αναστατωμένος και ένιωθε ότι τον «επετάξαν» εκεί. Η έγνοια αυτής της κόρης, όπως και κάθε παιδιού για το γονιό του, ήταν ότι ο πατέρας της δεν είχε κανέναν δικό του κοντά του στο νοσοκομείο και ότι αν πεθάνει ο πατέρας της θα φύγει μόνος του χωρίς το αντίο τους. Και αυτό στην πανδημία είναι μια φριχτή πραγματικότητα. Πρώτα προέχει στο νοσοκομείο να σώσεις έναν άνθρωπο και μετά να τον στηρίξεις ψυχολογικά έχοντας δικούς του ανθρώπους κοντά του. Αν και είμαι βέβαιη ότι οι επαγγελματίες υγείας και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό παλεύουν να κάνουν εξίσου καλά και τα δυο.

Έφυγε ο πατέρας αυτής της κόρης…έλαβα μήνυμα της προχθές το πρωί. Μού έγραψε κιόλας ότι βγήκε το τέστ της θετικό και ούτε στην κηδεία δεν μπορεί να πάει. Στενοχωρήθηκα αφάνταστα και ας μην την γνωρίζω αυτή την κοπέλα και την δεμένη οικογένεια της που ο ιός ανατίναξε στον αέρα. 

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα…Η μόνη αλήθεια σε αυτό που περνάμε είναι ότι οι άνθρωποι φεύγουν μόνοι. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους μας, να κρατηθούμε μακριά τους για να μπορούμε να τους χαρούμε περισσότερα χρόνια.

Η μόνη αλήθεια σε αυτή την δύσκολη εποχή είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη του εαυτού του, των αγαπημένων του προσώπων και των ανθρώπων γύρω του. Καμιά πολιτεία δεν θα μας προστατεύσει και κανένα κράτος όπως παρατηρείτε και εσείς οι ίδιοι με τις σπασμωδικές κινήσεις που κάνουν. 

Αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας, αυτή είναι η μόνη αλήθεια για να τελειώνουμε με τον κορωνοϊό.

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Quang Anh Ha Nguyen on pexels.com

Η κορυφή

Η δύναμη να συνεχίζεις συνδέεται με την ανθεκτικότητα που κουβαλά ο καθένας μέσα μας.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
Θυσίες

Θυσίες

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ιεραρχούν τις προτεραιότητες τους με βάση τις αξίες τους.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
photo by Unsplash

Η τελειομανία

Είναι πολύ σημαντικό τα άτομα που ρέπουν προς την τελειομανία να ξεκινήσουν σιγά σιγά να καθορίζουν ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ