ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: tailored παντελόνι και chunky πλεκτό
 

Η κορυφή

Η δύναμη να συνεχίζεις συνδέεται με την ανθεκτικότητα που κουβαλά ο καθένας μέσα μας.

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Τις πλείστες φορές θεωρούμε την κορυφή ως το μεγαλύτερο κατόρθωμα. Όταν οι άνθρωποι φτάνουν στην κορυφή μέσα στο μυαλό μας κάνουμε μια εικόνα ενός μεγάλου βουνό και όπου οι άνθρωποι καταφέρνουν να φτάσουν εκεί στην άκρη του βουνό, μετά από πολύ κόπο και ανηφόρα. Αυτό τον παραλληλισμό δείτε τον για όσους γνωρίζετε και έχουν «φτάσει στην κορυφή» επαγγελματικά κοκ. Αυτό νομίζω το στερεότυπο να θαυμάζουμε αυτούς που έχουν φτάσει στην κορυφή υποθέτοντας ότι έφθασαν με τεράστιο κόπο είναι ίσως κάτι που πρέπει να αλλάξουμε μέσα μας. Δεν αμφιβάλλω ότι είναι κουραστικό κάποιος να ανεβαίνει την κορυφή, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι καλό να τους θαυμάζουμε για αυτά που πέτυχαν. Όμως θεωρώ άδικο να μην μπορούμε να δείξουμε τον ίδιο θαυμασμό στα άτομα που κατάφεραν κάτι πολύ πιο μεγάλο. Όπως για παράδειγμα, να έχουν χάσει την δουλειά τους και να έχουν ξανακτίσει την καριέρα τους από την αρχή. Να θαυμάσουμε τους ανθρώπους που έκαναν πολλές απόπειρες και απέτυχαν και μετά κατάφεραν να είναι σε ένα καλό επίπεδο, μπορεί όχι στην κορυφή αλλά αν κοιτάξει κανείς που ήταν και που είναι μπορεί να τους αναγνωρίσει τους κόπους τους και το γεγονός ότι δεν τα έβαλαν κάτω αλλά συνέχισαν να προσπαθούν μέχρι να πετύχουν αυτό που ήθελαν.

Μάθαμε να θαυμάζουμε την δύναμη που έχει κάποιος να ανεβεί μια κορυφή, αλλά δεν μάθαμε να θαυμάζουμε και να αναγνωρίζουμε ως ένα πολύ σημαντικό στοιχείο το να μπορεί κανείς να επανέρχεται και να έχει τη δύναμη να συνεχίζει τον αγώνα του (bounce back). Αυτή την ψυχική δύναμη όταν την παρατηρούμε στους ανθρώπους γύρω μας είτε στους συναδέλφους μας είναι σημαντικό να την αναγνωρίζουμε και να την θαυμάζουμε. Η επιτυχία δεν ορίζεται ως η κατάκτηση της κορυφής, αλλά ως το κατόρθωμα να επιβιώσεις και να υπερβείς προβλήματα και δυσκολίες που βρήκες ακόμη και στις «πεδιάδες» της διαδρομής σου. Ο θαυμασμός δεν πρέπει να περιλαμβάνει το αποτέλεσμα αλλά να παρακολουθεί την πορεία των ανθρώπων. Κάθε εμπειρία και κάθε εμπόδιο που υπερβαίνουμε, κάθε φορά που λυγίζουμε και ξανασηκωνόμαστε είναι επίτευγμα! Αυτό το επίτευγμα οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε. Η δύναμη να συνεχίζεις είναι μεγαλύτερη από την δύναμη να φτάσεις στην κορυφή.

Η δύναμη να συνεχίζεις συνδέεται με την ανθεκτικότητα που κουβαλά ο καθένας μέσα μας. Αυτή την ανθεκτικότητα οφείλουμε να καλλιεργούμε στους ανθρώπους της ζωή μας, γιατί αυτή η ανθεκτικότητα είναι που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν όσες δυσκολίες και αν βρεθούν στο δρόμο τους. Ανθεκτικότητα είναι ο τρόπος που επιστρέφουμε στην αρχική μας ψυχική και σωματική κατάσταση ύστερα από μια μεγάλη δυσκολία. Αυτό το bounce back είναι μεγάλη υπόθεση και όσοι το επιτυγχάνουν αξίζουν τον θαυμασμό μας και ας μην βρίσκονται στην κορυφή. Η ανθεκτικότητα είναι μια από τις καλύτερες μορφές ανάπτυξης!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση