ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Η αυτό-βελτίωση δεν είναι μια ευθεία γραμμή

Οι μικρές βελτιώσεις γίνονται σταδιακά και πολλές φορές όχι με σταθερό ρυθμό, άλλοτε γρήγορα και άλλοτε αργά.

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Ο περισσότερος κόσμος έχει την ανάγκη να βελτιώνεται συνεχώς, και καλά κάνει φυσικά! Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που αισθανόμαστε όταν επιτυγχάνουμε αυτές τις βελτιώσεις που έχουμε θέσει ως στόχους. Πολλές φορές σε αυτή την πορεία αυτό-βελτίωσης και κυρίως στα αρχικά βήματα μας, οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι απλά μια ευθεία πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσω μέχρι να φθάσω εκεί που θέλω. Είναι σίγουρα μια πορεία, αλλά δεν είναι ευθεία. Αυτή η πορεία θα δείτε ότι δεν είναι συνεχόμενη, αλλά μπορεί να είναι μικρές διαδρομές που καταλήγουν σε εμπόδια, αδιέξοδα. Σε αυτές τις στιγμές είναι που αισθανόμαστε ότι «κάναμε μια τρύπα στο νερό». Είναι λες και έχουμε βουλιάξει με το αυτοκίνητο μέσα σε λάσπη, και οι τροχοί μας γυρίζουν χωρίς να μπορούμε να πάμε πουθενά. Για αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, όταν κανείς αποφασίζει να αλλάξει κάτι, να το βελτιώσει στη ζωή του, να έχει ένα ρεαλιστικό πλάνο και προσδοκία ότι από το σημείο Α δεν θα πάω απευθείας στο Β. Ότι μέχρι το σημείο Β θα χρειαστώ συγκεκριμένο χρόνο, μπορώ επίσης να υπολογίσω για όσα είναι βέβαια προβλέψιμα ποια είναι αυτά τα εμπόδια που θα πρέπει να υπερβώ στην πορεία μου προς το Β και αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο που μπορώ να ελέγξω. Το ρεαλιστικό πλάνο και ο ρεαλιστικός σχεδιασμός είναι πολύ βοηθητικά εργαλεία στο να πετύχουμε την βελτίωση που θέλουμε, όμως και πάλι δεν σημαίνει ότι η πορεία προς αυτή την βελτίωση θα είναι συνεχόμενη!

Η πορεία μας προς την αυτό-βελτίωση μας, είναι σαν μια διακεκομμένη γραμμή. Οι μικρές βελτιώσεις γίνονται σταδιακά και πολλές φορές όχι με σταθερό ρυθμό, άλλοτε γρήγορα και άλλοτε αργά, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι δεν κάναμε τίποτα ή ότι η πρόοδος μας είναι μηδαμινή. Για αυτό και είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι η πρόοδος δεν είναι κάτι που μπορούμε να αντιληφθούμε να συμβαίνει καθημερινά και αυτό δεν πρέπει να είναι κάτι που θα πρέπει να μας απογοητεύει. Θυμηθείτε την πρόοδο σας στο σχολείο, που μετριόταν σε τριμηνιαίες βαθμολογίες. Το ίδιο και άλλες μορφές βελτίωσης, ας πούμε επαγγελματικά, με τις ετήσιες εκθέσεις. Η καθημερινότητα σας μπορεί να μην σας θυμίζει σχεδόν σε τίποτα την πρόοδο που έχετε πετύχει, αλλά είμαι βέβαιη ότι αν μετά από καιρό κοιτάξετε πίσω και δείτε που ήσασταν και που είστε αυτή τη στιγμή θα μπορείτε να εντοπίσετε την πρόοδο, την αλλαγή και την βελτίωση. Οι μεγάλες αλλαγές, βελτιώσεις είναι αποτέλεσμα μικρών αλλά σημαντικών στροφών στην πορεία μας!

Για αυτό τα παιχνίδια που μας παίζει το μυαλό μας για στασιμότητα στην πορεία της βελτίωσης μας είναι θεμιτό να τα αγνοούμε και να συνεχίζουμε με ότι θεωρούμε ότι θα φέρει την πρόοδο και την βελτίωση που επιθυμούμε. Η κάθε μέρα δεν είναι ένδειξη μεγάλων βελτιώσεων αλλά μικρών σημαντικών βημάτων που εκ πρώτης αισθανόμαστε ότι δεν καταλήγουν πουθενά! Το πέρασμα όμως ενός σχετικά μεγάλου χρονικού διαστήματος είναι η απόδειξη της πορείας προόδου και αυτό-βελτίωσης μας!

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Quang Anh Ha Nguyen on pexels.com

Η κορυφή

Η δύναμη να συνεχίζεις συνδέεται με την ανθεκτικότητα που κουβαλά ο καθένας μέσα μας.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
Θυσίες

Θυσίες

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ιεραρχούν τις προτεραιότητες τους με βάση τις αξίες τους.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ