ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Είναι η τηλεργασία το ιδανικό μοντέλο εργασίας;

Πολύς κόσμος σήμερα επιμένει στην εργασία από το σπίτι και ότι αισθάνονται πιο αποτελεσματικοί, από ότι να δουλεύουν σ έναν ανοιχτό χώρο με άλλους συναδέλφους.

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Εδώ και δυο χρόνια με την πανδημία, φάνηκε τελικά ότι η τηλεργασία μπορεί να είναι εξίσου αποδοτική με το να βρίσκεσαι στο γραφείο καθημερινά. Οι υπάλληλοι κατάφεραν να κερδίσουν χρόνο από την μετακίνηση τους προς και από το χώρο εργασίας τους και να τον επενδύσουν στη δουλειά τους. Βέβαια, έπρεπε να μάθουν να δουλεύουν στο περιβάλλον τους σπιτιού τους την ίδια ώρα που και τα παιδιά τους ήταν στο σπίτι αλλά και ο/η σύντροφός τους. Με λίγα λόγια, αυτό που συζητιόταν από εταιρίες πολύ πριν την πανδημία, αν κάποιες μέρες της εβδομάδες οι υπάλληλοι μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι, και εκεί που πολλές εταιρίες ήταν πολύ σκεπτικές για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας προσέγγισης ήρθε η πανδημία και υποχρέωσε τους πάντες σε τηλεργασία, επισπεύδοντας έτσι όλες τις τεχνολογικές υποδομές που θα υποστήριζαν την τηλεργασία.

Πολύς κόσμος σήμερα επιμένει στην εργασία από το σπίτι και ότι αισθάνονται πιο αποτελεσματικοί, από ότι να δουλεύουν σ έναν ανοιχτό χώρο με άλλους συναδέλφους. Από την άλλη, εντοπίζουν κάποια από τα κενά που δημιουργεί η τηλεργασία, όπως την άμεση και αυθόρμητη επικοινωνία. Στο γραφείο είναι πολύ εύκολο να γυρίσεις στον διπλανό σου και να ρωτήσεις πως να προχωρήσεις ένα συγκεκριμένο θέμα. Από το σπίτι αυτό θα ήταν πολύ πιο δύσκολο γιατί θα πρέπει να στείλεις ένα ημέηλ σε αυτό τον συνάδελφο που χρειάζεσαι τη βοήθεια του και ο οποίος θα σου απαντήσει όποτε βρει χρόνο να το πράξει ή θα σου πει να μιλήσετε διαδικτυακά κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Επομένως, θα πάρει κάποιες ώρες μέχρι να μπορεί κάποιος να προχωρήσει ένα θέμα για το οποίο χρειάζεται πληροφόρηση ή καθοδήγηση από κάποιον άλλο. Στο γραφείο επίσης, οι υπάλληλοι έχουν την ευχέρεια να κοινωνικοποιούνται πολύ εύκολα, ακόμη και στην κουζίνα να πάνε για να βάλουν ένα φλυτζάνι καφέ είναι μια ευκαιρία για συζητήσεις απλές καθημερινές που δένουν την ομάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι η τηλεργασία, δεν βοηθάει καθόλου τα άτομα που είναι πιο δημιουργικά και αποτελεσματικά γύρω από άλλους.

Το υβριδικό μοντέλο φαίνεται τελικά ότι είναι το αποδοτικότερο από όλα. Το υβριδικό μοντέλο επιτρέπει στα άτομα να μπορούν να βρίσκονται κάποιες μέρες στο γραφείο και κάποιες άλλες όχι. Τα αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι το υβριδικό μοντέλο ενισχύει την παραγωγικότητα, την δημιουργικότητα, τα άτομα αισθάνονται ότι έχουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και είναι ο λόγος να παραμείνουν στην ίδια εταιρία. Οι σπουδαίες συνεργασίες μεταξύ ατόμων και ομάδων δεν απαιτούν κατ΄ανάγκη καθημερινή face to face επικοινωνία. Η εναλλαγή μεταξύ εργασίας όπου αφοσιώνεσαι πλήρως και εργασίας όπου υπάρχει αλληλεπίδραση με άλλους είναι ότι καλύτερο!

Το υβριδικό μοντέλο κερδίζει τεράστιο έδαφος σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρίες την ίδια ώρα που τα αρμόδια τμήματα ανθρώπινου δυναμικού χτίζουν ένα ολοκληρωμένο και προσεκτικό πλάνο για αυτό το μοντέλο εργασίας στο οποίο κανένας δεν θα αισθάνεται παραμελημένος (κάτι που εντοπίζεται στα νέα άτομα που στελεχώνουν μια εταιρία), αλλά θα αισθάνεται άμεσα μέρος της ομάδας. Στο τέλος της ημέρας, οι οργανισμοί ανθίζουν και οι εταιρίες μεγαλώνουν όταν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για το ανθρώπινο τους δυναμικό γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι όταν το προσωπικό είναι ικανοποιημένο και χαρούμενο η αποδοτικότητα αυξάνεται, το ίδιο ισχύει και για τα κέρδη!

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Quang Anh Ha Nguyen on pexels.com

Η κορυφή

Η δύναμη να συνεχίζεις συνδέεται με την ανθεκτικότητα που κουβαλά ο καθένας μέσα μας.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ