ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Είναι η ευτυχία κάτι που βρίσκω;

Η ευγνωμοσύνη είναι τεράστια αρετή και όσοι καταφέρνουν να την εκφράζουν και να την υιοθετούν στην καθημερινότητα τους αισθάνονται μια πληρότητα.

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Πολύς κόσμος, περιμένει υπομονετικά μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή ευτυχίας! Η παγίδα στην οποία πέφτουν είναι ότι αν καλύψουν τα κενά τους τότε θα είναι ευτυχισμένοι. Για αυτό και δυστυχώς, καθημερινά, οι άνθρωποι πέφτουν στις παγίδες που φτιάχνει το ίδιο τους το μυαλό. «Αν είχα αυτό θα ήμουν ευτυχισμένος/ ευτυχισμένη». «Να έχω αυτό στη ζωή μου και τίποτα άλλο δεν θέλω». Το έχω παρατηρήσει σε ανθρώπους που ήταν μόνοι τους χωρίς σύντροφο και μετά όταν βρίσκουν το σύντροφο κάτι άλλο είναι αυτό που τους λείπει. Το έχω παρατηρήσει με ανθρώπους που έψαχναν δουλειά και μετά βρήκαν αυτό που ήθελαν και μετά από λίγο χρονικό διάστημα, ξεκίνησαν οι σκέψεις για άλλες ελλείψεις. Το έχω παρατηρήσει σε ζευγάρια που ήθελαν με όλη τους την ψυχή να αποκτήσουν παιδί, μετά από πολλές εξωσωματικές και άπειρες ταλαιπωρίες και όταν τα κατάφεραν και ένιωσαν να ολοκληρώνεται η ευτυχία τους κάτι άλλο ξεκίνησε να τους λείπει. Θα μου πείτε το ανθρώπινο μυαλό είναι προγραμματισμένο να αντιδρά με αυτό τον τρόπο γιατί μας βοηθά στην επιβίωση μας. Το να θέλουμε να βελτιωνόμαστε στη ζωή μας καθημερινά είναι ευλογία. Το να θέλουμε την καλύτερη εκδοχή μας ως άνθρωποι, γονείς, επαγγελματίες είναι σημαντικό. Η παγίδα είναι να συνδέουμε ότι δεν έχουμε με την έλλειψη χαράς και ευτυχίας.

Η ευγνωμοσύνη είναι τεράστια αρετή και όσοι καταφέρνουν να την εκφράζουν και να την υιοθετούν στην καθημερινότητα τους αισθάνονται μια πληρότητα. Όσοι γιορτάζουν τις επιτυχίες τους, μικρές ή μεγάλες (δεν έχει σημασία) και δεν τις ξεχνούν διαχειρίζονται καλύτερα την καθημερινότητα τους χωρίς να απογοητεύονται όταν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως θα τα ήθελαν. Η εσωτερική μας δύναμη αντλείται από την ερμηνεία που δίνουμε στα γεγονότα της καθημερινότητας μας. Αν ζούμε με ένα συνεχές παράπονο και ένα μεγάλο γιατί για όλα όσα μας συμβαίνουν, τότε οι τρόποι που θα έχουμε για να διαχειριστούμε μια κατάσταση θα είναι περιορισμένοι. Το μυαλό μας δεν θα μπορεί να σκεφτεί πολλές εναλλακτικές γιατί η αφετηρία της επεξεργασίας στον εγκέφαλο μας αυτού που μας συμβαίνει δεν συνδέεται με αυτό καθ’ αυτό το γεγονός, αλλά με τα αρνητικά μας συναισθήματα για αυτό το γεγονός. Επομένως, όταν εστιάζουμε σε αυτά που μας λείπουν και σκεφτόμαστε αρνητικά γιατί να μας συμβαίνει αυτό και γιατί να μην συμβαίνει και στους γύρω μας, αμέσως τα περιθώρια να σκεφτούμε πώς θα αποκτήσουμε ή θα πετύχουμε αυτό που μας λείπει είναι πολύ στενά!

Η διαφορά έγκειται στον τρόπο ερμηνείας μιας κατάστασης και στην προοπτική που υιοθετούμε για αυτή την κατάσταση. Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα των ανθρώπων είναι να εστιάζουν σε αυτά που δεν έχουν και ότι αν καταφέρουν να αποκτήσουν αυτά που δεν έχουν τότε θα είναι ευτυχισμένοι. Η ευτυχία είναι στιγμές και η χαρά σύμφωνα με έρευνες συνδέεται με το αποτέλεσμα της δουλειάς που κάναμε για να επιτύχουμε κάτι όχι για να αποκτήσουμε κάτι. Όπως το να επιτύχεις ένα στόχο, είτε προσωπικό στόχο είτε επαγγελματικό στόχο. Πολλές φορές οι άνθρωποι θεωρούν ότι αν πάνε διακοπές ή κάνουν κάτι χαλαρωτικό αυτό θα τους κάνει χαρούμενους. Σίγουρα θα αισθανθούν πολύ όμορφα, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά η πραγματική χαρά σύμφωνα με έρευνες έρχεται μετά που έχουμε κοπιάσει για κάτι. Η επίτευξη ενός στόχου δημιουργεί τεράστια χαρά. Για αυτό είναι σημαντικό κάποιος να μην ψάχνει αμέσως για τον επόμενο στόχο αλλά να απολαύσει την επιτυχία του ακόμα και να την γιορτάσει έστω και αν θεωρεί ότι δεν ήταν και κανένα σπουδαίο κατόρθωμα! Η ευτυχία δεν έρχεται μέσα από την κάλυψη των κενών μας αλλά μέσα από τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δουλεύουμε με τον εαυτό μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Quang Anh Ha Nguyen on pexels.com

Η κορυφή

Η δύναμη να συνεχίζεις συνδέεται με την ανθεκτικότητα που κουβαλά ο καθένας μέσα μας.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ