ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

16 δευτερόλεπτα

Κάθε 16 δευτερόλεπτα σύμφωνα με το Reuters πεθαίνει ένας άνθρωπος με κορωνοϊ

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Κάθε 16 δευτερόλεπτα σύμφωνα με το Reuters πεθαίνει ένας άνθρωπος με κορωνοϊό, μέσα σε 24 ώρες 5400 άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του κορωνοϊού και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να μας πείσει ότι οφείλουμε να προσέχουμε για εμάς, για τα παιδιά μας και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και για τους φίλους μας αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο γύρω μας που συναναστρεφόμαστε τότε τι μπορεί να μας πείσει ότι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί; Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε τους εαυτούς μας άτρωτους, ότι αυτό δεν θα συμβεί σε εμάς, είναι όμως έτσι τα πράγματα; Θα μπορούσε να ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό κάτι τέτοιο, όταν τα κρούσματα σε καθημερινή βάση είχαν μονοψήφιο αριθμό, εκεί όντος οι πιθανότητες να κολλήσουμε ήταν πολύ λιγότερες. Σήμερα όμως είναι πάρα πολλές, περίπου ένας σε κάθε 15 άτομα έχει τον ιό! Αν ακόμα αυτό το επιχείρημα δεν σας έπεισε, ότι πρέπει να σπαταλούμε 20 δευτερόλεπτα στο πλύσιμο των χεριών, να φοράμε την μάσκα μας και να διατηρούμε τις αποστάσεις τότε θα μοιραστώ ένα επιχείρημα του This is Cyprus για να σας σπρώξω να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας γιατί ζείτε σ’ ένα κράτος που δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες του. Είδαμε τόσα πολλά να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας το τελευταίο διάστημα, πολλές κομπίνες, ο κόσμος όλος θεωρεί αυτή την κυβέρνηση την πιο διεφθαρμένη ίσως που είχαμε ποτέ στην ιστορία της χώρας και συν τοις άλλοις δημιουργήσαμε ένα ΓεΣΥ που είναι όπως μια τρύπια βάρκα που μπάζει από παντού οπόταν οι ελπίδες μας να μας σώσει ή να μας βοηθήσει αυτό το κράτος είναι πολύ περιορισμένες.

Επομένως, έχετε κατά νου, ότι αν νοσήσετε με τον ιο του κορωνοιού αυτή τη στιγμή και έχετε σοβαρά συμπτώματα, ήδη οι κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι πολύ περιορισμένες, δεν έχουν απομείνει αρκετά κρεβάτια και έξω ο αριθμός του κόσμου που νοσεί από τον ιό είναι αυξημένος (αφού μετρούμε περίπου 200 κρούσματα την ημέρα). Άρα αν νοσήσετε σ’ ένα κράτος όπως το δικό μας και κρεβάτια δεν υπάρχουν, κάντε τους συνειρμούς σας και σκεφτείτε ποιον θα αποφασίσουν να σώσουν και ποιον θα αφήσουν να πεθάνει. Δε υπονοώ κάτι για τους επαγγελματίες υγείας γιατί αυτοί είμαι βέβαιη θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν και αδύνατον, άλλωστε αυτό τον όρκο υπηρετούν στο λειτούργημα τους. Αλλά κανένας δεν μας εγγυάται σε αυτό το κράτος ότι ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος δεν θα σηκώσει το τηλέφωνο και να πιέσει για να δοθεί το κρεβάτι σε «δικό του» άτομο. Σωστά; Αυτή είναι η Κύπρος και όποιος έχει μέσον και σύνδεση με την εξουσία επιβιώνει καλά όλοι άλλοι βασιζόμαστε στις δυνάμεις μας, στις αντοχές μας και το μυαλό μας. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που θα πρέπει να προσέχουμε διπλά και τριπλά να μην αρρωστήσουμε.

Κρατηθείτε γερά, προσέχετε τους εαυτούς σας, μην μαζεύεστε σε χώρους που έχει πάρα πολύ κόσμο, πλένετε χέρια, φοράτε μάσκα, κρατάτε αποστάσεις. Το κίνητρο σας πρέπει να είναι η υγεία σας, η ζωή σας, το γεγονός ότι οι πιθανότητες σας να βοηθηθείτε χωρίς μέσο από αυτό το κράτος είναι μικρές. Παραμείνετε υγιείς και στο μυαλό κι στο σώμα, έχουμε μάχες να δώσουμε για να καθαρίσουμε τον τόπο από όλους τους ιούς που μας βασανίζουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Θυσίες

Θυσίες

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ιεραρχούν τις προτεραιότητες τους με βάση τις αξίες τους.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
photo by Unsplash

Η τελειομανία

Είναι πολύ σημαντικό τα άτομα που ρέπουν προς την τελειομανία να ξεκινήσουν σιγά σιγά να καθορίζουν ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ