ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Striped midi φόρεμα και cow boy boots
 

Εισπνοή… εκπνοή

«Άλλο να μένεις σπίτι για να προστατευτείς και άλλο να νιώθεις ότι μπορεί να είσαι απειλή για τους γύρω σου»

Νατάσα Αλεξάνδρου

Νατάσα Αλεξάνδρου

Ευτυχώς που ζούμε στην εποχή που δεν κρύβεσαι. Δεν χρειάζεται να κρύβεσαι. Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε εμπειρίες και στιγμές, γιατί με το να μην κρυβόμαστε μας βοηθά να βλέπουμε μπροστά. Έχει 8 μήνες που ζούμε στην απόλυτη παραφροσύνη, ας ζήσουμε κάτι λίγο ακόμα. Εκτός από τα γεγονότα τα κοσμοϊστορικά του τελευταίου χρόνου, δεν θα μπορούσαμε να μην πάρουμε και μια γεύση από το πώς να είναι κάποιος σε πραγματική καραντίνα.

Και επειδή ήταν αναμενόμενο κρούσματα να βρεθούν και σε σχολεία, μέσα στις επαφές επιβεβαιωμένου ήταν και ο δικός μου γιος. Μαζί του, πάνω κάτω, άλλοι 50 που αναγκαστικά διακόπτουν κάθε επαφή με το σχολείο και κλειδώνονται στα δωμάτιά τους. Τρίτη μέρα η σημερινή που τα παιδιά μας, λόγω ανευθυνότητας κατ ‘εμένα του γονιού, γιατί ο μαθητής δεν έχει ευθύνη –είναι ανήλικος- που ζουν σαν φυλακισμένοι μέσα στο ίδιο τους στο σπίτι. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αν είχε ή δεν είχε συμπτώματα το κρούσμα, αν είχε έρθει ή όχι σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο, αυτό που ξέρω είναι πως ο μαθητής έκανε το τεστ και οι γονείς του τον έστειλαν στο σχολείο. Ακόμη δέκα άτομα να το κάνουν αυτό, πάει, γέμισαν τα σχολεία και θα μείνουμε όλοι σπίτια μας.

Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι όταν διαβάζουν τα πρωτόκολλα; Οι υποδείξεις του Υπουργείου ήταν σαφείς, πόσο μάλλον στις περιπτώσεις που έχεις ως γονιός την οιανδήποτε υποψία, κάνεις το τεστ και στέλνεις το παιδί σχολείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Και μην μου πείτε ότι φοράνε μάσκες, γιατί και στα διαλείμματα οι μαθητές τις βγάζουν, αλλά και στο μάθημα της γυμναστικής. Και λόγω ανευθυνότητας, τώρα τόσοι μαθητές παραμένουν στο σπίτι, σε πλήρη απομόνωση, μέχρι να κάνουν το τεστ. Μακριά από σχολεία, φροντιστήρια και εξετάσεις, μιας και αυτό το διάστημα είναι περίοδος εξετάσεων.

Στα θετικά αυτής της κατάστασης σημειώνω τα κινητά τηλέφωνα όπου ίσως είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο οι έφηβοι δεν αντιδρούν στον εγκλεισμό και πειθαρχούν μιας και μέσω αυτού μπορούν να σκοτώνουν την ώρα τους επικοινωνώντας σε γκρουπ με τους συμμαθητές τους, να μοιράζονται απόψεις, να ενημερώνονται από διάφορα sites για το τι γίνεται έξω, ακόμα και να βλέπουν τις αγαπημένες τους σειρές. Ο μικρός μου το είπε: «Ευτυχώς που έχουμε τα κινητά».

Γιατί όταν κρίνεσαι ως πιθανό κρούσμα όλα είναι αλλιώς. Θα πρέπει να φέρεσαι ωσάν να κουβαλάς τον ιό. Γιατί άλλο το να μένεις σπίτι για να προστατευτείς και άλλο να νιώθεις ότι μπορεί να είσαι απειλή για τους γύρω σου. Αλλιώτικη η ψυχολογία. Χωρίς μάσκα νιώθεις ανοχύρωτος. Στα θετικά κρατώ το ότι ο πολύμηνος εγκλεισμός και η επικαιρότητα έχουν κάνει τους νέους πιο εξοικειωμένους στην κατάσταση και πιο ώριμους να διαχειριστούν τις εξελίξεις που προκύπτουν.

Ο ανησυχητικός ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ευρώπη και όχι μόνο φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενός lockdown. Ας ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Εάν δεν επιταχυνθεί ο παγκόσμιος επιστημονικός αγώνας για την παρασκευή ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου κατά της COVID-19 προβλέπεται να περάσουμε δύσκολους μήνες, ειδικά τον χειμώνα. Ας ελπίσουμε πως θα γίνει σύντομα. Γιατί υπάρχει αγωνία, φόβος, αβεβαιότητα για το αύριο και η ανησυχία είναι έντονη για το πότε θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Νατάσα Αλεξάνδρου: Τελευταία Ενημέρωση