ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: βερμούδα, λευκό πουκάμισο και mules
 

Δεν πάμε καλά

''Δεν μας φτάνει όλη αυτή η ταλαιπωρία που ζούμε, δεν χρειάζεται, κύριοι, να βγαίνετε στις εκπομπές και να εξοργίζετε περισσότερο τον κόσμο''

Νατάσα Αλεξάνδρου

Νατάσα Αλεξάνδρου

Κάποιος να βάλει φρένο στον παραλογισμό. Προκαλείτε, κύριοι. Πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και άλλοι λοιποί επιστήμονες. Προκαλείτε με τη στάση σας και, χωρίς να σκεφτείτε όσα λέτε, ξυπνάτε ερήμην σας το μένος των πολιτών που είναι στα όρια της τρέλας. Την ώρα, κύριοι, που βγαίνετε με θεατρινίστικη εμφάνιση και τσακώνεστε στις τηλεοράσεις και στα σόσιαλ είτε για τα σκληρά μέτρα της πανδημίας, είτε για τον προϋπολογισμό, είτε για τις πολιτογραφήσεις και ό,τι άλλο αποτελεί τροφή για διαπληκτισμό δεν φαντάζεστε πόσο πολύ επηρεάζετε την ψυχολογία των ανθρώπων που σας παρακολουθούν και έχουν ήδη πιάσει πάτο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

Καταφέρατε χθες να καταψηφίσετε τους προϋπολογισμούς. Δεν θα αναλύσω ούτε θα σταθώ στα πώς και τα γιατί. Στο κάτω-κάτω, στο 2020 ακόμα είμαστε, τίποτα δεν μου φαντάζει υπερβολικό. Με προβληματίζει, όμως, το ότι δύο νέοι άνθρωποι ηλικίας 35 και 36 χρόνων, μετά από μια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλείνουν ραντεβού και παίζουν ξύλο, με τον ένα να οδηγείται στο κρατητήριο και τον άλλο να νοσηλεύεται με πολυτραυματική αμνησία και κάκωση κεφαλής. Και ο λόγος; Ο προϋπολογισμός! Άκουσον-άκουσον! Την ίδια ώρα, όσοι λογομαχούσαν στις τηλεοράσεις για το θέμα αυτό μπορεί να ήταν στα σπίτια τους και να μην είχαν την παραμικρή ιδέα πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη με τη στάση τους. Πρωτάκουστα γεγονότα που δεν μπορεί να τα εξηγήσει καμία λογική.

Κακή ψυχολογία, απελπισία, παραλογισμός. Παρόμοια σκηνικά πολλά, όπως αυτό τις προάλλες, όπου μερίδα πολιτών αποφάσισε να τα βάλει με το συγκρότημα ΔΙΑΣ και το Σίγμα. Προκαλούσαν οχλαγωγία και έβριζαν δημοσιογράφους, λες και αυτοί φταίνε για όσα συμβαίνουν, σταμάτησαν την κυκλοφορία, πετούσαν πέτρες και καπνογόνα και η αστυνομία απάντησε με ρίψεις νερού για να διαλύσει τους διαμαρτυρομένους. Κοσμοϊστορικά γεγονότα που αγγίζουν τα όρια της τρέλας.

Μέσα σ’ όλα αυτά, έχουμε και τις καταδιώξεις ανηλίκων που κρατάνε αυτοκίνητα, οδηγούν στους δρόμους και να αναγκάζουν την αστυνομία να ρίξει προειδοποιητικό πυροβολισμό για την ανακοπή του οχήματος. Αντιδράσεις για το 5G, αντιδράσεις για τις μάσκες, τα μέτρα…

Δεν μας φτάνει όλη αυτή η ταλαιπωρία που ζούμε, δεν χρειάζεται, κύριοι, να βγαίνετε στις εκπομπές και να εξοργίζετε περισσότερο τον κόσμο. Οι ευθύνες που έχετε είναι πολλές και μη προσέχοντας τι λέτε και τι γράφετε μπορεί να οδηγήσετε μερίδα πολιτών σε επικίνδυνες ενέργειες. Δεν φθάνει που ο κόσμος έχει κουραστεί από τον περιορισμό, τα αυστηρά μέτρα, την ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση που έφερε μαζί της η πανδημία, δεν γίνεται να δημιουργείτε και άλλες επιμέρους συνθήκες που να εξαγριώνουν τους πολίτες. Σπάσαμε ρεκόρ υπομονής, κύριοι, τα αποθέματά μας τελείωσαν. Φροντίστε λίγο να είστε πιο συνετοί και στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε όταν εκτίθεστε στη μάζα αλλά και στις αποφάσεις σας. Σεβαστείτε το ότι είμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ο κόσμος, αντί να χαίρεται γι’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Νατάσα Αλεξάνδρου: Τελευταία Ενημέρωση