ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Το ''Holiday in the Wild'' είναι μια διαφορετική ιστορία αγάπης. Αξίζει όμως;

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Ξεκίνησε αισίως η κυκλοφορία των Χριστουγεννιάτικων ταινιών στο Netflix και για πρώτο δείγμα έχουμε μια, λίγο διαφορετική από τις άλλες. Στο ''Holiday in the Wild'' πρωταγωνιστούν η Kristin Davis και ο Rob Lowe, και είναι γυρισμένο στην Αφρική. Είναι σαν ''ορεκτικό'' για τις υπόλοιπες υπερβολικά Χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα έρθουν. 

Θα σου τα πω όμως από την αρχή. 

H Kate είχε ετοιμάσει έναν δεύτερο μήνα του μέλιτος για εκε΄νη και τον σύζυγο της, με αφορμή την αναχώρηση του γιου τους για σπουδές. Ο σύζυγος της όμως της αποκαλύπτει πως θέλει να χωρίσουν και έτσι ξεκινα το ταξίδι της στη Ζάμπια μόνη. Εκεί, ο πιλότος που θα την μετέφερε στο σαφάρι, κάνει μια στάση για να σώσει ένα μωρό ελέφαντα και τα πλάνα της αλλάζουν. Η Kate αλλάζει πλάνα και σιγά - σιγά γνωρίζει ξανά τον εαυτό της σε ένα τοπίο απρόσμενο, γεμάτο ελέφαντες - και άλλα άγρια ζώα. Η ταινία γυριστηκε ανάμεσα σε πραγματικούς, άγριους ελέφαντες, στο φυσικό τους περιβάλλον, και αυτό ακριβώς ήθελε και η Davis. 

''Δεν χρησιμοποιήσαμε εκπαιδευμένους ελέφαντες αλλά αληθινούς, που διασώστηκαν, και δεν κάναμε ποτέ κάτι που δεν ήθελαν. Δεν ήταν εύκολο, γιατί ήθελα πραγματικά να το κάνω διαφορετικά, και ήθελα πραγματικά να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι για τα ζώα στις ταινίες. Η ταινία είναι, ουσιαστικά, μια επιστολή αγάπης από εμένα σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που περνούν τη ζωή τους στη διάσωση και στην ανατροφή ελεφάντων. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την Αφρική και την Ασία που το κάνουν αυτό. Δεν θα ήταν ωραίο να το κάνω, χρησιμοποιώντας εκπαιδευμένους ελέφαντες'' είπε η ηθοποιός. 

Δες το τρέιλερ πρώτα. 

Είναι μια ταινία πρωτότυπη, γυρισμένη σε ένα πανέμορφο σκηνικό, που όμως από την αρχή σε κάνει να νιώθεις πως βιάζονται όλοι για κάποιον λόγο. Μπαίνει σχεδόν απευθείας στο main point, και δεν κάνει ποτέ κοιλιά αφού αποφεύγει κάθε είδους διάλογο που ίσως ξεφύγει από τη βασική πλοκή. Αυτό κάποτε είναι καλό, κάποτε κακό. Πριν τα πρώτα 15 λεπτά της ταινίας, ο σύζυγος της Kate ανακοίνωσε την απόφαση του και εκείνη είχε ήδη βρεθεί στην Αφρική και γνώριζε τον Rob Lowe. Nιώθεις λες και είσαι σε έναν αγώνα δρόμο όπου ο σκηνοθέτης δεν σ' αφήνει να πάρεις ανάσα, όσο χαλαρές ή γεμάτες δράση κι αν είναι οι σκηνές. 

Ωστόσο δεν θα σε κουράσει. Είναι μια ωραία ταινία που περνά το μήνυμα της (για λαθροκυνηγούς, χρηματοδοτήσεις κτλ) χωρίς να προσπαθεί πολύ, και σε ψυχαγωγεί σε ένα χαλαρό movie night, ενώ ταυτόχρονα σε κάνει να θέλεις να ταξιδέψεις και εσύ στη Ζάμπια (τσιμπημένες οι τιμές, να ξέρεις). 

Αν αφήσουμε για λίγο στην άκρη το τοπίο και τους ελέφαντες, όλο το υπόλοιπο είναι σχετικά κλισέ αν και οι ερμηνείες της Davis και του Lowe είναι απολαυστικές, και όσο πρέπει ψυχαγωγικές. Βλέπεις στην Davis εκείνα τα διακριτικά fun στοιχεία που αγάπησες από τότε που έπαιζε τη Charlotte στο ''Sex & the City'' κι αυτό είναι που κάνει την ταινία λίγο πιο light. Θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον αν βλέπαμε ζώα εκτός από ελέφαντες, και γενικά λίγο περισσότερο τη ζωή στο καταφύγιο και στην Αφρική, πέραν από την ένταξη της Kate στην ομάδα και την αναθεώρηση της ζωής της. Είναι μια ιστορία τόσο επικεντρωμένη στην αλλαγή ζωής της πρωταγωνίστριας που ίσως ξεχνά ότι βρίσκεται σε ένα πανέμορφο location.

Καταφαίρνει ωστόσο να σε ευαισθητοποιήσει, αν και με την ταχύτητα που κινείται τελειώνει πριν το καταλάβεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση

X