ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit, graphic tee και sneakers
 

Τι είναι τελικά το ''Parasite'' και γιατί μιλάνε όλοι για αυτό;

Η ταινία που πρέπει να δεις.

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Μπορεί τα φετινά Oscars να δέχτηκαν πυρά για το ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι λευκοί και άντρες, τουλάχιστον όμως έκανε κάτι σωστά, κι αυτό είναι η αναγνώριση της Κορεατικής ταινίας ''Parasite''. Η ταινία ακολουθεί δύο οικογένειες, τη φιλόδοξη αλλά φτωχή οικογένεια Kim και την πλούσια οικογένεια Park. Οι ζώες τους συναντιόνται τυχαία και τότε οι Kims βρίσκουν μια... χρυσή ευκαιρία για να ''εισβάλουν'' στις ζωές των Park. 

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που από τoν Μάιο του 2019 που κυκλοφόρησε έχει καταφέρει να κλέψει την παράσταση. Είναι υποψήφια για έξι Oscars, συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας ''Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς'', έχει κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα ''Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας'', ένα SAGA για ''Καλύτερο Καστ σε Κινηματογραφική Ταινία'' και είναι υποψήφια επίσης για τέσσερα BAFTA, και αυτά είναι μόνο τα ''μεγάλα'' βραβεία''. Συνολικά μέχρι στιγμής κέρδισε 154 βραβεία και ήταν (και είναι) υποψήφια για 284. Ήταν επίσης η πρώτη Κορεατική ταινία που κέρδισε το Palme d'Or - το μεγαλύτερο βραβείο του φεστιβάλ των Καννών. 

Στο Rotten Tomatoes έχει σκορ 99% βασισμένο σε 356 κριτικές και μέσο όρο βαθμολογιών 9.37/10. Πάνω κάτω οι κριτικοί συμφωνούν πως είναι μια ''Φανταστική, πολυεπίπεδη ματιά σε διαχρονικά κοινωνικά θέματα''. Έχει επίσης βρεθεί ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς, σε λίστες 111, εκ των οποίων στις 42 ήταν πρώτη. Μάλιστα, σε πρώτα στάδια είναι και μια spin off σειρά για χάρη του ΗΒΟ, με τον σκηνοθέτη της ταινίας Bong Joon-ho και τον Adam McKay στα ηνία. Σύμφωνα με τον Bong, η σειρά θα εξερευνά τι γινόταν ανάμεσα στις σκηνές της ταινίας. Whatever that means. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
parasite  |  oscars  |  όσκαρ  |  ταινία  | 

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση