ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

(Sur)real art

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Δεν είναι απλά εικαστικός, έχει αυτό το ''κάτι''. Ο Tommys Χρυσοστόμου παρόλο που βρέθηκε κατά λάθος στις τέχνες, καταφαίρνει και πρωτοτυπεί. Έργα με φαντασία και χρώμα, που μοιάζουν αφηρημένα (αλλά δεν είναι) και σίγουρα δεν σε αφήνουν αδιάφορο.  

Πες μου πώς ένας πολιτικός μηχανικός ξεκινά να ζωγραφίζει;

Ξεκινά γιατί είναι κάτι που τον χαλαρώνει. Βασικά όπως και να ήμουν παλιά, όταν ζωγράφιζα αυτά που ένιωθα ήταν λες και έφευγαν από μέσα μου και αποτυπωνόταν στο χαρτί. Αυτό το εξέλιξα λίγο και πλέον μπορώ να ζωγραφίζω, αλλά και μεταφέροντας στο νου μου εικόνες, δημιουργώντας συναισθήματα… έτσι έχω έμπνευση συνέχεια. Γενικά είμαι σε μια ηλικία που η έμπνευση έρχεται από παντού.

Μα τι ωραία που τα λες.
Ναι, ναι, να το σκεφτώ και για συγγραφέας λες;

Γιατί όχι; Με τι θέματα καταπιάνεσαι στους πίνακες σου;
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Νομίζω αν σκεφτώ ότι θέλω να κάνω κάτι, θα το δοκιμάσω, θα πειραματιστώ και θα βγάλω το αποτέλεσμα που θεωρώ ότι με καλύπτει. Η πρώτη μου έκθεση ήταν καθαρά για τη γυναίκα. Ήταν αισθήματα σε διάφορες φάσης της ζωής της επειδή, σκέφτηκε, όλη μας τη ζωή τη χρωστάμε σε μια γυναίκα.

Πόσα χρόνια ζωγραφίζεις είπαμε;
Πιο εντατικά ζωγραφίζω εδώ και δύο χρόνια σχεδόν.

Πώς αποφάσισες να το δεις πιο σοβαρά;
Πάντα ήθελα να ασχοληθώ απλά περίμενα το σπρώξιμο. Και ήρθε από το πουθενά. Είχα κάνει post ένα σχέδιο στο Instagram, και μου έστειλε μια follower μου να της κάνω ένα πίνακα. Έτσι ξεκίνησε το όλο θέμα. 

Μου αρέσει πάντως το στυλ σου. Αυτό που ένα σχέδιο ολοκληρώνεται με κάτι πιο αφηρημένο. Ήταν από την αρχή έτσι ή εξελίχτηκε στην πορεία;
Βασικά είναι ένα απλό σχέδιο, δεν το βλέπω σαν τέχνη ιδιαίτερα, πρέπει ο κάθε πίνακας να έχει κάτι που να τον κάνει να ξεχωρίζει, να έχει το συναίσθημα του καλλιτέχνη αν θέλεις. Να μπορεί αυτός που το βλέπει να ταυτιστεί μαζί με το έργο και να το συνδέσει με δικά του βιώματα, να σημαίνει κάτι για εκείνον σε περίπτωση που τον αγοράσει. Δεν έχω συγκεκριμένο τρόπο που το κάνω, είναι απλά αυτό που με εκφράζει εκείνη την ώρα. Μπορεί να προσθέσω κάτι σε ένα πίνακα δύο εβδομάδας μετά αφότου τον τελειώσω.

Πώς θα χαρακτήριζες τον τρόπο που ζωγραφίζεις;
Είναι κάτι μεταξύ ρεαλισμού με δόσεις σουρεαλισμού.

Η προηγούμενη σου έκθεση πως πήγε;
Η προηγούμενη έκθεση έγινε τον περασμένο Ιούνιο. Ήρθε πάρα πολύς κόσμο, άτομα της τέχνης που δεν είχα καλέσει, και μου είπαν απίστευτα καλά σχόλια. Για μένα αυτό είχε σημασία, να ακούσω ότι η δουλειά μου είναι καλή από άτομα που ασχολούνται με αυτό. Το αν πούλησα πίνακες ήταν σε δεύτερη μοίρα.

Ε ναι, είναι ένα κίνητρο να συνεχίσεις αυτό.
Εννοείται. Αν και, στεναχωριέμαι όταν τους αποχωρίζομαι (όταν πουλιούνται), μ’ αρέσει να ξέρω ότι έκανα κάτι που άρεσε σε κάποιον και τον έβαλε σπίτι του.

Έχεις ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια χρώματα;
Όλα τα χρώματα παίζουν, αλλά μ’ αρέσει να έχω σαν βάση το μαύρο.

Έτσι όπως το έζησες, η Κύπρος προωθεί τους ανερχόμενους καλλιτέχνες;
Νομίζω όλα είναι θέμα timing και το πόσο το κυνηγά κάποιος. Όπου και να είναι κάποιος, όταν το θέλει πραγματικά και κάνει κάτι γι’ αυτό για να το πετύχει, σε κάποια φάση θα έχει αποτέλεσμα. Τώρα, είναι στο χέρι του καθενός, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, αν θα σταματήσει ή αν θα πεισμώσει παραπάνω. Μπορεί στην Κύπρο να είναι κάπως έτσι τα πράγματα, το διαδίκτυο όμως και τα social media είναι ένα τεράστιο δώρο στη γενιά μας γιατί δίνουν την ευκαιρία να δείξεις τη δουλειά σου σε όλο τον κόσμο. Δεν σε περιορίζει στη χώρα σου.

Τι ετοιμάζεις τώρα;
Τώρα ετοιμάζω μια έκθεση με υπερήρωες vs υπερανθρώπους. Βασικά το concept είναι superheroes σε καθημερινές στιγμές ανθρώπων.  Υπολογίζω να γίνει γύρω στον Μάιο, αν έχω αρκετούς πίνακες.

Είδα τον πίνακα με την Amy Winehouse σαν Wonder Woman.
Ναι, ναι. Ήταν τιμητικός επειδή σαν τραγουδίστρια νομίζω δεν θα βγει άλλη σαν αυτή.

True. Ποια άλλα άτομα θα δούμε;
Είμαι ακόμα σε σκέψεις. Marilyn Monroe, Beatles, Michael Jackson… περνούν διάφορα από το μυαλό μου κάθε μέρα. 

Facebook: Tommys Chrysostomou 
Instagram: @tommys02 
Photography: nakis.photography

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση