ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

Spiritual talk

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Γι' αυτή την εβδομάδα, βγήκα έξω από τα νερά μου για να γνωρίσω έναν νέο κόσμο. Ο Κύπριος spiritual teacher Γιώργος Λίζος με ξεναγεί στο τι σημαίνει ακριβώς ''πνευματισμός'' και φυσικά στις σελίδες του βιβλίου του ''Be the Guru''. 

Πώς περνάς στην Κύπρο;
Υπέροχα! Ήρθα για δυο εβδομάδες και σκοπός μου είναι να πηγαίνω παραλία κάθε μέρα. Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα φυσικό στοιχείο (π.χ. νερό, φωτιά, γη, αέρας) που του δίνει ενέργεια και τον βοηθά να είναι περισσότερο ο εαυτός του. Για μένα αυτό είναι το νερό, δηλαδή η θάλασσα. Την λατρεύω.

Μίλα μου για τα πτυχία σου.
Αρχικά  έκανα πτυχίο και μεταπτυχιακό στις Μεταφυσικές Επιστήμες, αργότερα έκανα δεύτερο πτυχίο στη Γεωγραφία στο University of Bristol και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Imperial College London.

Περίμενε, έχω απορίες…
Ξέρω τι σκέφτεσαι, τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Δεν έχει, αλλά το κάθε ένα με εφοδίασε με διάφορες γνώσεις και εργαλεία που με βόηθησαν να ξεκινήσω την δική μου επιχείρηση αλλά και με βοηθούν στην πρακτική μου σαν spiritual teacher.

Πώς οδηγήθηκες στο spirituality αλήθεια;
Σαν έφηβος στην Κύπρο δέχτηκα bullying στο σχολείο. Είχα πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να βασίζομαι συνέχεια στη γνώμη των άλλων για την αξία μου και τη αποδοχή του εαυτού μου. Είχα φτάσει μέχρι και το σημείο να θέλω να βάλω τέρμα στη ζωή μου... μέχρι που είπα φτάνει! Εμπνεύστηκα από τα βιβλία του «Harry Potter» και έψαξα να βρω την μαγεία στη καθημερινότητά μου. Την βρήκα στην πνευματικότητα.

Τι είναι αυτό  που οδηγεί τους ανθρώπους στον πνευματισμό;
Η αναζήτηση της πραγματικής χαράς. Κάπου συνειδητοποιούμε ότι τα υλικά αγαθά σου δίνουν χαρά ως ένα σημείο, και μετά αναρωτιέσαι «now what?». Μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο που συνέχεια χρειάζεσαι το επόμενο gadget, την επόμενη τσάντα, για να νιώσεις ολοκληρωμένος. Εκεί καταλαβαίνεις ότι την πραγματική χαρά δεν μπορείς να την αγοράσεις. Συνειδητοποιείς ότι χαρούμενος γεννιέσαι, και σκοπός σου είναι να το θυμηθείς. Τότε και μόνο πραγματικά απολαμβάνεις την καινούρια τσάντα.

Πώς σε βοήθησε στη ζωή σου και πώς σε άλλαξε σαν άνθρωπο;
Η ζωή μου άλλαξε οριστικά σε όλους τους τομείς, αλλά το μεγαλύτερο δώρο που μου έδωσε η πνευματικότητα είναι η δυνατότητα στο να ζω απελευθερωμένος από τις απόψεις άλλων, για τις επιλογές και τον τρόπο ζωής μου. Μου έδωσε διάφορες τεχνικές και ασκήσεις που με βοηθούν να βρίσκω τις απαντήσεις που χρειάζομαι, καθώς και την αποδοχή του εαυτού μου, μέσα μου. Με άλλα λόγια, μου έδωσε σιγουριά στις αποφάσεις μου, όχι γιατί είναι σωστές για άλλους ανθρώπους, αλλά επειδή είναι σωστές για μένα.

Γιατί επιλέγεις να έχεις σαν βάση σου το Λονδίνο;
Αγαπώ την Κύπρο. Έμεινα Λονδίνο μετά τις σπουδές γιατί ήθελα να εξερευνήσω νέα μέρη και να γνωρίσω άλλους ανθρώπους και ιδέες, με σκοπό να ανακαλύψω πτυχές του εαυτού μου που πιθανόν να μην μπορούσα να εξερευνήσω στην Κύπρο. Αν και μου αρέσει το Λονδίνο δεν με βλέπω να μένω εκεί για πάντα. Πεθυμώ τον ήλιο και χρειάζομαι τη θάλασσα.

Υπάρχει ανταπόκριση στην Κύπρο, σ’ αυτόν τον τομέα;
Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, ειδικά από νέους ανθρώπους. Όλοι μας θέλουμε να είμαστε πιο χαρούμενοι, να νιώσουμε ολοκληρωμένοι, να πετύχουμε τους στόχους μας. Η πνευματικότητα μας ενδυναμώνει με μια μεγάλη γκάμα από θεωρίες, πρακτικές, και τεχνικές που μας αφήνουν να δημιουργήσουμε το δικό μας προσωπικό δρόμο πνευματικής και προσωπική ανέλιξης, χωρίς δογματικούς και αυστηρούς κανόνες.

Μίλα μου και για το βιβλίο σου, το «Be The Guru». Πώς προέκυψε η συγγραφή του;
Το βιβλίο μου «Be The Guru» είναι ένας βήμα-προς-βήμα οδηγός προσωπικής και συναισθηματικής αυτοενδυνάμωσης. Ακολουθεί τα 15 βήματα, τεχνικές και ασκήσεις που εφάρμοσα στα 10 χρόνια του προσωπικού μου πνευματικού δρόμου, καθοδηγώντας τον αναγνώστη να βρει τις απαντήσεις, την αγάπη προς τον εαυτό του, και την ολοκλήρωση που ζητά, μέσα του.

Τι θα βρει κάποιος στις σελίδες του;
Θα βρει ασκήσεις για να τονώσει την αγάπη προς τον εαυτό του, διαλογισμούς απελευθέρωσης του άγχους, προσευχές, μάντρας, θετικές δηλώσεις, συμβουλές για να αποβάλει αρνητικούς ανθρώπους και καταστάσεις από τη ζωή του, καθώς και μαθήματα ανάπτυξης της διαίσθησης και διορατικότητας.

Πόσο σε βοήθησαν τα social media σ’ αυτό που κάνεις;
Δουλεύω αποκλειστικά online, γιατί όλοι πλέων ζούμε αρκετές ώρες online - κάτι που δεν βρισκω καθόλου αρνητικό. Τα social media, συγκεκριμένα το Instagram, μου δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσω σκέψεις, ιδέες, εικόνες και συναισθήματα, απλά, γρήγορα και δημιουργικά, σε ανθρώπους από όλο το κόσμο.

Τι σχόλια λαμβάνεις από τον κόσμο;
Προς το παρόν, τα σχόλια που λαμβάνω είναι για τις παραλίες της Κύπρου γιατί έχω γεμίσει τα Instagram Stories μου με αυτές.

Να ξέρεις ότι Βλέπω τα stories σου στο Instagram. Μίλα μου για τα περιστέρια.
Χαχα! Στο συγκεκριμένο story είχα πει ότι δεν συμπαθώ καθόλου τα περιστέρια, και αυτό δεν θα πει ότι δεν είμαι spiritual. Δυστυχώς υπάρχουν στερεότυπα για το τι θα πει «πνευματικότητα», ότι πρέπει να ντύνεσαι με συγκεκριμένο τρόπο, να διαλογίζεσαι 24/7, να είσαι χορτοφάγος, να τα πάς συνέχεια καλά με τους πάντες και τα πάντα. Για μένα, η πνευματικότητα δεν έχει να κάνει τόσο με τον τρόπο ζωής, αλλά με τον τρόπο σκέψης. Για μένα, πνευματικότητα είναι να αγαπάς, και να είσαι ο εαυτός σου. Και όταν ξεφύγεις, γιατί άνθρωποι είμαστε, να ξέρεις τον τρόπο να επιστρέψεις πίσω στην αγάπη.

Στα γρήγορα, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ηρεμήσει ένα βαρυφορτωμένο μυαλό;
Ο διαλογισμός. Κλείσε τα μάτια, συγκεντρώσου στην αναπνοή σου, και απελευθέρωσε όποια άλλη σκέψη μπει στο μυαλό. Μείνε έτσι για 15 λεπτά. Μετά στείλε μου μήνυμα στο Instagram και πες μου πώς ένιωσες.

Θα το κάνω. What’s next, για σένα;
Δουλεύω σε αρκετά projects αυτό τον καιρό. Ηχογραφώ καινούριο άλμπουμ διαλογισμού, βιντεογραφώ νέα βίντεο για το κανάλι μου στο YouTube, και ετοιμάζομαι να παρουσιάσω τα online courses μου Unicorn Bootcamp και Mermaid Bootcamp.


Find him: 
Facebook: George Lizos / George Lizos
Instagram: @georgelizos 
Website: georgelizos.com 
Το "Be the Guru" είναι διαθέσιμο στο βιβλιοπωλείο ''Σολώνειο''.

Find me: 
Facebook: Nakis Antoniou
Instagram: @nakis_nakis

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση

X