ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ joggers, κρεμ ζιβάγκο και sneakers
 

Review: Τρομακτικές ιστορίες για καληνύχτα

Κάτι διαφορετικό για movie night

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Στο Halloween του 1968, η Stella και οι τρεις φίλοι της μπαίνουν σε ένα στοιχειωμένο σπίτι όπου ανακαλύπτουν ένα τετράδιο με ιστορίες, που είναι στην ουσία κάτι παραπάνω από ένα απλό τετράδιο με ιστορίες. Η ανατριχιαστική ιστορία της οικογένειας Bellows και της κόρης που κρατούσαν στο υπόγειο είναι πλέον αστικός μύθος στη μικρή πόλη Mill Valley. H Sarah Bellows μετέτρεψε τη βασανισμένη ζωή της σε μια σειρά από τρομακτικές ιστορίες, και με το που η παρέα βγάζει το τετράδιο έξω από την έπαυλη των Bellows, οι ιστορίες ξεκινούν να γράφονται ξανά! . Οι νέες ιστορίες όμως, με κάποιο τρόπο γίνονται πολύ αληθινές για την Stella και τους φίλους της, αφού ουσιαστικά βασίζονται στους μεγαλύτερους τους φόβους. 

Κατ' αρχάς, το ''Scary Stories To Tell In The Dark'' βασίζεται στις συλλογές μικρών ιστοριών τρόμου για παιδιά, του Alvin Schwartz που πρωτοκυκλοφόρησαν από το 1981 μέχρι το 1991. Πρόκειται για μια ταινία, λίγο φαντασίας, λίγο τρόμου, λίγο νεανική, λίγο απ' όλα. Η ιστορία της ταινίας και η παραγωγή είναι του Guillermo del Toro, άρα αν είσαι φαν του (όπως εγώ) ξέρεις πάνω - κάτω τι να περιμένεις. 

Δες το τρέιλερ. 

Όπως είπα και πιο πάνω, το όνομα του del Toro σου ξεκαθαρίζει τι πρέπει να περιμένεις ακόμα και από τις πιο τρομακτικές σκηνές. Όλα θα μοιάζουν με παραμύθι. Τρομακτικό, αλλά παραμύθι. Αν δεν είσαι ιδιαίτερα φαν των ταινιών τρόμου, θα δεις φιγούρες και μορφές που θα... μείνουν μαζί σου για λίγο αλλά θα απολαύσεις την ταινία γι' αυτό που είναι. Δεν είναι ένα αριστούργημα, αλλά προσαρμόζει ωραία μια ιστορία τρόμου για νεανικό κοινό. Ας μην την δουν μικρά παιδιά καλύτερα, όμως. Το καστ κάνει εξαιρετική δουλειά, με την 18χρονη Zoe Margaret Colletti (που είναι επίσης πανέμορφη, εκτός από ταλαντούχα) στο επίκεντρο. Δες την αν είσαι φαν του del Toro, αν θέλεις μια διαφορετική ταινία για να σε κρατήσει και αν σ' αρέσει να απασχολείς τον εαυτό σου με λίγη φαντασία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση