ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ joggers, κρεμ ζιβάγκο και sneakers
 

Review: To ''Tully'' είναι μια διαφορετική παρουσίαση της μητρότητας

Η πιο ιδιαίτερη ταινία για μια μαμά

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Σε σενάριο της Diablo Cody (που ίσως ξέρεις ως σεναριογράφο του βραβευμένο με Όσκαρ ''Juno''), το ''Tully'' εστιάζει σε μια μητέρα δύο παιδιών, την Marlo, με έναν σύζυγο λίγο στον κόσμο του, μια κόρη, και έναν γιο με αναπτυξιακά προβλήματα, Με τον ερχομό του τρίτου παιδιού, αποφασίζει να προσλάβει μια νυχτερινή νταντά, που θα έρχεται τη νύχτα να προσέχει το μωρό και θα ξυπνά τη Marlo όταν πρέπει να θηλάσει. Σιγά - σιγά οι δύο γυναίκες αναπτύσσουν μια πολύ απρόσμενη φιλική σχέση, όσο η ζωή και η διάθεση της Marlo γίνεται όλο και καλύτερη. Πρωταγωνιστούν η Charlize Theron, η Mackenzie Davis, o Mark Duplass και ο Ron Livingston. 

Δες το τρέιλερ. 

Spoilers: 
Η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες ταιινίες του Hollywood, η μητρότητα παρουσιάζεται είτε σαν κάτι φοβερά δραματικό, είτε σαν κάτι υπέροχο. Το ''Tully'' δεν είναι μία απ' αυτές. Η Marlo, παρόλο που δεν αναφέρεται ποτέ στην ταινία ξεκάθαρα, πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη μετά τη γέννα του τρίτου της παιδιού, και η Tully - η νταντά - είναι η ίδια σε νεαρότερη ηλικία, δημιούργημα της φαντασίας της. Δεν το αντιλαμβάνεσαι όμως πριν το τέλος, όταν συνειδητοποιείς πως κανένας άλλος δεν έχει δει την Tully εκτός από την Marlo. 

Το ύφος της ταινίας δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ. Μπορώ να πω πως είναι ανθρώπινο. Εστιάζει στη μητρότητα με έναν τρόπο που σπάνια βλέπεις σε άλλες ταινίες, και κατά τη διάρκεια της χαμογελάς, γιατί η Charlize Theron είναι φοβερά πιστική στη ρόλο της. Τη συμπονάς γιατί βλέπεις μια μητέρα που πασχίζει να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητά της, και νιώθεις χαρούμενος με τη σταδιακή εξέλιξη της. Αυτά, πριν έρθει η κλιμάκωση και σε πιάσει εξ απροόπτου. 

Δες την, είναι υπέροχη γι' αυτό που είναι.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
review  |  tully  |  charlize theron  |  ταινίες  | 

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση