ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ joggers, κρεμ ζιβάγκο και sneakers
 

Review: Το... μισό είναι αρκετό!

Είδες ''The Half Of It'';

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Από τις αρχές Μαϊου, όταν έκανε πρεμιέρα το ''The Half Of It'' στο Netflix, μου κίνησε το ενδιαφέρον αλλά η... στιγμή της ήρθε τώρα, περίπου ένα μήνα μετά. Αφορά μια μαθήτρια, την Ellie Chu, που λόγω οικονομικής στενότητας αποδέχεται να βοηθήσει έναν αθλητή να κερδίσει το κορίτσι που αγαπά, γράφοντας ένα ''ψαγμένο'' γράμμα. 

Ο αθλητής, Paul Munsky, είναι ένας αγαθός, καλοπροαίρετος έφηβος, λίγο αφελής, που δεν μπορείς παρά να συμπαθήσεις. Η Chu είναι μια εσωστρεφής, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα βγάλει πέρα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει με τον πατέρα της, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να διατηρήσει τους καλούς της βαθμούς. Ο Munsky ζητά από την Chu - που λατρεύει τα βιβλία - να του γράψει έναντι αμοιβής ένα γράμμα για να το δώσει στην Aster, που αγαπά αλλά δεν ξέρει πως να της το πει. Η ''σχέση'' μεταξύ της Aster και, ουσιαστικά, της Chu αναπτύσσεται μέσω επιστολών, μέχρι που ο Munsky αντιλαμβάνεται πως ίσως δεν είναι ο κατάλληλος για την Aster, και η Chu αναπτύσσει απρόσμενα συναισθήματα για αυτήν.  

Δες πρώτα το τρέιλερ. 

Είναι μια ανθρώπινη ιστορία, που θα μπορούσε εύκολα να είναι πραγματικότητα, πέραν του ασυνήθιστου τρόπου επικοινωνίας. Ο Daniel Diemer στο ρόλο του Munsky είναι υπέροχος, τον συμπαθείς εύκολα και γρήγορα μόλις των γνωρίσεις καλά, και η Leah Lewis ως Ellie Chu είναι ιδανική, ως μια έφηβη μπερδεμένη, κλεισμένη στον κόσμο της και προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα. Η ταινία είναι απολαυστική, αλλά οι ήρεμοι τόνοι της δεν είναι για όλους. Αν σ' αρέσουν οι ταινίες με αληθινά θέματα, που αντικατοπτρίζουν μια πραγματικότητα, χαλαρές, με χιούμορ και για νεανικό κοινό, τότε ''ναι'' θα σ' αγγίξει το ''The Half Of It''. Ίσως εντάσσεται στην κατηγορία του ''To All The Boys I've Loved Before'' και του ''Love, Simon'', αν και σε μερικές σκηνές μοιάζει λες και η σκηνοθέτρια, Alice Wu, προσπαθεί να κάνει την ταινία να φαίνεται πιο ψαγμένη απ' ό,τι είναι. Όπως και να 'χει, αν είσαι φαν αυτών που ανέφερε πιο πριν, θα σ' αρέσει το ''The Half Of It''. Προσωπικά δεν το περίμενα έτσι, αλλά μου άρεσε στο σύνολο, κυρίως για τις ερμηνείες των νεαρών πρωταγωνιστών και το διακριτικό χιούμορ, αλλά και επειδή έχει μια πλοκή που ξεφεύγει λίγο από τα συνηθισμένα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση