ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Review: Πρέπει να δεις ''A Quiet Place'' σήμερα!

Η must ταινία της ημέρας

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Μία από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων είναι διαθέσιμη στο Netflix και σίγουρα πρέπει να την δεις αν είσαι φαν των ταινιών αυτού του είδους, ή των καλών ταινιών γενικότερα. Ακολουθούμε μια οικογένεια, σε έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο όπου ο κάθε ήχος μπορεί να σε βάλει σε τρομερό κίνδυνο που θα σου κοστίσει τη ζωή. Οι Abbotts ζουν μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να επιβιώσουν χωρίς να προσελκύσουν τα πλάσματα που ζουν εκεί έξω, μέχρι που μια σειρά από καταστάσεις τα οδηγούν μέσα στο σπίτι τους.

Δες το τρέιλερ.

Θα αρχίσω με την εξαιρετική σκηνοθεσία του John Krasinski, o oποίος επίσης πρωταγωνιστεί μαζί με την Emily Blunt. O διάλογος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, αν εξαιρέσουμε τη νοηματική γλώσσα και 2-3 ατάκες, και στη θέση του βλέπουμε πανέμορφα πλάνα, υπέροχη φωτογραφία και ήχους που καταφέρνουν κάτι που δεν περίμενες: να σε κρατήσουν καθηλωμένο σε μια, σχεδόν, βουβή ταινία. Σε όλο αυτό φυσικά συμβάλλουν οι φανταστικές ερμηνείες, όχι μόνο των δύο ηθοποιών αλλά και των παιδιών, με περισσότερη έμφαση όμως στην Blunt και στη θεαματική, καθοριστική σκηνή, την οποία δεν θα σου αποκαλύψω για να αποφύγω τα spoilers όσο μπορώ. Kαι επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Blunt δεν πήρε κανένα μεγάλο βραβείο για την ερμηνεία της σ' αυτή την ταινία. Θα συμφωνήσεις όταν την δεις κι εσύ.

Η ταινία έχει μια απίστευτη σκηνή για opening που σε ταράζει απλά για να σου δείξει πως στον κόσμο που ζουν, τίποτα δεν είναι δεδομένο και σαν θεατής θα πρέπει να περιμένεις τα πάντα, και ένα φινάλε που σε κάνει να νιώθεις ενθουσιασμό και ικανοποίηση, χωρίς ουσιαστικά να σου έχει δώσει αυτό που περίμενες. Στο ενδυάμεσο ζεις μια ιστορία στο φουλ, με το αριστουργηματικό μιξάζ να σε βάζει στο μαυλό των πρωταγωνιστών. Τι ακούν, τι ακούγεται γενικά, τι δεν ακούει η κωφή κόρη των Abbotts, πώς ακουν τα πλάσματα που τους απειλούν κτλ. 

Η λύση, ή έστω κάτι στο οποίο μπορούν να στηριχτούν για να σωθούν για λίγο, είναι απόλυτα λογικό αν δίνεις την απαραίτητη προσοχή, αλλά παρ' όλα αυτά δεν σου περνά από το μυαλό μέχρι να το ανακαλύψουν οι ίδιοι. Και μάλλον δεν κρατά πολύ αφού υπάρχει και σίκουελ που θα κυκλοφορούσε τώρα αλλά αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού. 

Όπως και να 'χει, είναι μια ταινία που διαφέρει από τις άλλες, και που πρέπει σίγουρα να δεις, και σ'το λέω εγώ, που δεν είμαι μεγάλος φαν των ταινιών τρόμου, επειδή ενώ ο διάλογος απουσιάζει, ο ήχος πρωταγωνιστεί. Και για όλους τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση

X