ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

Review: O Spider-Man στα καλύτερά του

Αν είσαι φαν του Spidey, δες το ''Far From Home'' τώρα

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

O Tom Holland φοράει για ακόμα μια φορά τη στολή του Spider-Man στην ταινία ''Far From Home'', το σίκουελ του ''Homecoming'', που λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του ''Avengers: Endgame''. O Peter Parker και οι συμμαθητές του φεύγουν για διακοπές με το σχολείο στην Ευρώπη, όπου συναντούν τέσσερις γίγαντες από τα στοιχεία της φύσης (νερό, γη, φωτιά, αέρας). Στον πρώτο τους σταθμό στη Βενετία, ο Parker συναντά τον Quentin Beck - που σύντομα μετονομάζεται σε Mysterio - o οποίος δεν είναι όσο καλός δείχνει. Πρωταγωνιστούν οι Tom Holland, Zendaya, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson και Jon Favreau. 

Μπορώ να πω πως ο Holland είναι ο καλύτερος Spider-Man που έχουμε δει μέχρι τώρα στον κινηματογράφο; Ναι, μπορώ. Είναι απλά μια φυσιογνωμία καθόλου ξεχωριστή, που δεν θυμίζει υπερήρωα, με τον σαρκασμό και την ευαισθησία που θα είχε ο κάθε έφηβος, και αυτό είναι που τον κάνει τόσο καλό. Η Zendaya είναι μια ενδιαφέρουσα, κυνική εκδοχή της Mary Jane (που σ' αυτές τις ταινίες λέγεται MJ) και γενικά το καστ κάνει πολύ καλή δουλειά με τον Gyllenhaal να είναι ένας πολύ καλός... κακός! Το στόρι είναι κλασικό παράδειγμα των ταινιών όπου νομίζεις πως θα κατευθυνθούν κάπου αλλά στο τέλος βλέπεις κάτι άλλο. Είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, ανάμεσα στις καλύτερες superhero ταινίες με ικανοποιητικές σκηνές δράσης που θα περίμενες από μια τέτοια ταινία σε σημείο που σχεδόν επισκιάζουν όλες τις δευτερεύουσες ιστορίες αλλά όχι σε ενοχλητικό σημείο. Last but not least, το στόρι θέλει τους μαθητές να γυρίζουν την Ευρώπη, άρα ανάμεσα στη δράση βλέπεις και ένα eurotrip, έστω και με περιορισμένα πλάνα τοπίων, και αυτό ικανοποιεί λίγο την ανάγκη για φυγή, όσο είμαστε σε καραντίνα. 

Αν δεν έχεις δει τις υπόλοιπες ταινίες των Avengers ή την πρώτη ταινία, ''Homecoming'', δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο αν δεν σε ενοχλούν τα spoilers για το ''Endgame'' ή το ότι δεν έχεις δει πώς ξεκίνησαν όλα για αυτόν τον Spider-Man. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ταινία  |  spider-man  |  far from home  |  review  |  marvel  |  tom holland  |  zendaya  | 

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση

X