ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Review: Η Kristen Stewart έγινε Diana και πάει για Oscar(;)

Τι λέει η ταινία ''Spencer'';

Με την Chanel στις πλάτες της και τον ρόλο της Diana να την παίρνει - λένε - μέχρι τα Oscars, η Kristen Stewart σίγουρα δεν είναι πλέον το ατάλαντο, όπως έλεγαν, κοριτσάκι από τις ταινίες ''Twilights'', αυτό είναι σίγουρο. 

Πριν από ένα χρόνο περίπου ξεκίνησαν τα πρώτα teasers από την ταινία ''Spencer'' με την Stewart στο ρόλο της Diana. Τελικά η πρεμιέρα έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Βενετίας με το κοινό να χειροκροτά όρθιο μετά το τέλος της. Πάντα καλό σημάδι. Ωστόσο το ότι με μια γρήγορη σκέψη δεν μπορώ να σκεφτώ ταινία της Stewart πέρα από το ''Twilight'' - και με λες και σινεφίλ - δεν μου έδινε πολλές ελπίδες τουλάχιστον όσον αφορά στην πρωταγωνίστρια. Πλέον λένε πως είναι ο ρόλος που θα οδηγήσει την Stewart στα Oscar. Θα μπορούσε, αρκεί να μην κερδίσει. 

Το στόρι βρίσκει την Diana και τον Κάρολο σε έναν ψυχραμένο γάμο. Με διάφορες φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις να κυκλοφορούν και ένα επικείμενο διαζύγιο, όλα πρέπει να μοιάζουν ειρηνικά στους εορτασμούς των Χριστουγέννων στο Sandringham. «Αυτή τη φορά, όμως, όλα θα είναι διαφορετικά» ολοκληρώνει η επίσημη περίληψη και ξεκαθαρίζει πως η ταινία φαντάζεται τι μπορεί να είχε συμβεί τότε, το 1991. 

Δες το τρέιλερ και ακολουθεί review με spoilers.

Άκου τελικά να δεις πώς έχουν τα πράγματα. Η ταινία (ιστορική, φαντασίας, έτσι περιγράφεται) είναι, στο σύνολο, πανέμορφη από άποψη σκηνοθεσίας και φωτογραφίας, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. H Kristen Stewart φεύγει λίγο από τα συνηθισμένα της και αυτό είναι φυσικά καλό, και στο σύνολο είναι εξαιρετική αν και σε κάποιες στιγμές γίνεται υπερβολικά θεατρική με τις κινήσεις της Diana. Η διαφορά είναι πως η Diana ήταν αρκετά θεατρική με τις κινήσεις της, αλλά της έβγαιναν αυθόρμητα, αβίαστα. Το ξεπερνάς όμως εύκολα. Το στόρι είναι λίγο βαρετό αλλά μάς παρουσιάζει ένα σημαδιακό Σαββατοκύριακό στη ζωή της πριγκίπισσας, και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από την αρχή. Το μόνο που πρόβλημα είναι πως σε συγκεκριμένες στιγμές, η ταινία κάνει την Diana να φαίνεται πως εκείνη ήταν το πρόβλημα στην βασιλική οικογένεια με τον τρόπο που παρουσιάζουν τις δύο πλευρές. 

Στο τέλος - τέλος, δείχνει το πάθος της με τον ρόλο της ως μητέρα και το πόσο είχε βαρεθεί όσα ζούσε στο παλάτι. Αν αυτό ήθελε να κάνει, αυτό κάνει. O Pablo Larraín δημιούργησε μια πανέμορφη ταινία που παρά τις δύο ώρες διάρκειας της κυλά όμορφα χωρίς να το καταλάβεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
kristen stewart  |  diana  |  spencer  |  ταινίες  | 

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση