ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: baby pink T-shirt, βερμούδα και μαύρα πέδιλα
 

Review: H ''Emma'' είναι απλά μια ευχάριστη ταινία εποχής

Βασισμένη στo βιβλίο της Jane Austen

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Βασισμένη στο βιβλίο του 1816 της Jane Austen, η ''Emma.'' (που ''ναι'' γράφεται με τελεία γιατί η τελεία στα αγγλικά είναι ''period'' και η ταινία είναι ''period piece'', δηλαδή ταινία εποχής, λόγια της σκηνοθέτριας, όχι δικά μου) είναι μια ευχάριστη, χαλαρή ταινία. Στην Αγγλία του 1800, η όμορφη, εκλεπτισμένη και πλούσια Emma Woodhouse είναι μια νεαρή γυναίκα χωρίς εχθρούς στη μικρή της πόλη, απολαμβάνει να κάνει προξενιά στους φίλους και τους γνωστούς της. Μέσα από διάφορες καταστάσεις τελικά ανακαλύπτει πως ο δικός της έρωτας ήταν κάπου που δεν περίμενε ποτέ. 

Δεν είναι καθόλου όσο ρομάντσο ακούγεται. Δες το τρέιλερ. 

Ναι, είναι απλά μια ρομαντική ταινία εποχής αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Οι δύο ώρες της ταινίας κυλούν αρκετά ομαλά, με διάφορες ευτράπελες καταστάσεις στον κύκλο της Emma, με απολαυστικές ερμηνείες και την πρωταγωνίστρια, την Anya Taylor-Joy να δίνει ρεσιταλ από γκριμάτσες που τις περισσότερες φορές κλέβουν την παράσταση, χωρίς πολλή προσπάθεια. Κατά τα άλλα δεν θα δεις κάτι καινοτόμο, ούτε θα ζορίσεις το μυαλό σου. Χωρίς πολλά - πολλά, για δύο ώρες θα ηρεμήσουν το μυαλό και τα μάτια σου αφού όλη η ταινία περιλαμβάνει μια φανταστική παλέτα απαλών χρωμάτων, όμορφων κουστουμιών. 

Το καστ περιλαμβάνει τους Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Josh O'Connor, Callum Turner, Mia Goth, Miranda Hart και Bill Nigh, και είναι ο ένας πιο απολαυστικός από τον άλλον. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Autumn de Wilde. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
anya taylor-joy  |  emma  |  ταινία  |  βιβλίο  |  review  |  blog  | 

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση

X