ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: μαύρο σατέν midi φόρεμα και flat πέδιλα
 

Review: Ένα μοντέρνο western για σήμερα

Δες ''The Ballad of Busty Scruggs'' στο Netflix

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

To ''The Ballad of Busty Scruggs'' βρίσκεται εδώ και καιρό στη λίστα μου στο Netflix. Απ' αυτά που αποθηκεύεις γιατί δεν ξέρεις πώς θα σου την δώσει μια μέρα και τι θα θέλεις να δεις. Είναι ένα western που συνδυάζει κωμωδία και δράμα, των αδερφών Coen (''Burn After Reading'', ''No Country for Old Men'') που αποτελείται από έξι μικρές ιστορίες με διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε φορά, βασισμένες στις μικρές ιστορίες που έγραφαν τα δύο αδέρφια τα τελευταία 25 χρόνια.

Το καστ περιλαμβάνει τους Tyne Daly, James Franco, Brendan Gleeson, Zoe Kazan, Liam Neeson, Tim Blake Nelson και Tom Waits να υποδύονται απολαυστικούς χαρακτήρες, κάποτε καλούς, κάποτε κακούς, πάντα όμως με σκηνικό την Άγρια Δύση. Είναι παραγωγή του Netflix, ήταν υποψήφια για τρία Όσκαρ το 2019 (Προσαρμοσμένου Σεναρίου, Κοστουμιών και Μουσικής).

H ταινία παίρνει το όνομα της από την πρώτη ιστορία παρόλο που είναι σύντομη. Όπως λέει και ο Scruggs στην εισαγωγή ''Τα πράγματα έχουν την τάση να χειροτερεύουν εδώ στη Δύση'' και αυτό είναι ουσιαστικά η κινητήριος δύναμη όλης της ιστορίας. Και στις έξι ιστορίες τα πράγματα πάντα χειροτερεύουν και σπάνια προς όφελος των πρωταγωνιστών. Είναι μια αιματοβαμμένη ταινία - όπως θα περίμενες από ένα western - που όμως προσφέρει ωραίες ερμηνείες, υπέροχη φωτογραφία και ιστορίες που δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο κυρίως χάρη στους πρωταγωνιστές. Κατά τα άλλα είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση αν σ' αρέσει η δράση, οι cowboys και όλα τα σχετικά, αλλά προετοιμάσου για γερές δόσης βίας σε... ανάλαφρο κλίμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση