ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: stripped πουκάμισο και ανάλαφρη παντελόνα
 

Review: Ένα sci-fi παραμύθι για σήμερα

Η Emma Roberts σε ένα αλλιώτικο ''σκοτεινό'' παραμύθι

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Όταν πριν 8 μήνες κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ''Paradise Hills'', μού φάνηκε σαν μια ταινία στις γραμμές του ''Alice in Wonderland'', λίγο πιο sci-fi. Έμοιαζε με ένα παραμύθι όπου η πρωταγωνίστρια ξυπνά σε ένα ειδυλλιακό, παράξενο, αλλά άγνωστο της μέρος.  Το στόρι είναι όντως, περίπου, αυτό, μόνο που η Uma (η Emma Roberts, η πρωταγωνίστρια) ξυπνά σε ένα οικοτροφείο, ή μια κλινική θεραπείας, σε έναν φουτουριστικό κόσμο που συνδυάζει Βικτωριανή αισθητική. 

Όλα φαίνονται ιδανικά, η Δούκισσα (Milla Jovovich) και οι άντρες υπαλλήλοι διατηρούν την τάξη με κομψότητα και λεπτότητα, σε έναν χώρο όπου οι νεαρές γυναίκες ακολουθούν το κλισέ πρόγραμμα του ''φαγητό - γυμναστική - καλλωπισμός'' μέχρι η κάθε μία ξεχωριστά να φτάσει στο στόχο της. Όλα αυτά σε ένα νησί που θυμίζει παράδεισο αλλά, όπως ανακαλύπτουμε και εμείς και η Uma, κάθε άλλο παρά είναι. 

Είναι μια ταινία που βγήκε σε περιορισμένη κυκλοφορία τον περασμένο Αύγουστο, με πρωταγωνίστριες την Roberts, την Jovovich και τις Danielle Macdonald, Awkwafina και Eiza González. Όπως έκανα αρκετά ξεκάθαρο το φόντο είναι πανέμορφο, κάθε γωνιά, κάθε τοπίο. Η ιστρία εξελίσσεται λίγο διαφορετικά απ' ό,τι περίμενα και στο τέλος δεν δίνονται ιδιαίτερες απαντήσεις οι εξηγήσεις εκτός στο απαραίτητο ''wtf is going on''. Μικρό φάουλ. Κατά τα άλλα το τι συμβαίνει στ' αλήθεια δεν μπορώ να πω πως το περίμενα αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το παραμυθένιο σκηνικό. Η Milla Jovovich είναι απολαυστική σαν creepy Δούκισσα, τα υπόλοιπα κορίτσια είναι ok, ούτε καλές, ούτε κακές. To τέλος είναι δημιουργικό αν και γεννά ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Ουσιαστικά είναι μια νεανική, sci-fi ταινία που δεν προοριζόταν ποτέ για Όσκαρ αλλά τη δουλειά της την κάνει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση