ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, jean και kitty heels
 

Review: Δίκαιη ή άδικη η απουσία του ''House of Gucci'' από τα Oscars;

Τι λέει το ''House of Gucci'';

Η Lady Gaga έχει αποδείξει πως δεν είναι απλά μία ακόμα τραγουδίστρια που ασχολείται με τον κινηματογράφο. Είναι όμως αυτό αρκετό για να βρεθεί για δεύτερη φορά υποψήφια στα Oscars; Το 2019 διεκδίκησε το βραβείο ''Καλύτερης Ηθοποιού σε Α' Ρόλο'' για το ''A Star is Born''. Λίγα χρόνια μετά ανέλαβε τον ρόλο της Patrizia Reggiani στην ταινία ''House of Gucci'' του Ridley Scott. 

Η ταινία, αν δεν γνωρίζεις ήδη, παρουσιάζει την γνωριμία της Reggiani με τον Maurizio Gucci, τον γάμο τους και, στο τέλος, το σχέδιο της για δολοφονία του όταν αποφάσισε να την χωρίσει. Πραγματική ιστορία, παρόλο που μπορεί να ''φούσκωσε'' λίγο για χάρη της ταινίας. Η Gaga ήταν φαβορί για υποψηφιότητα στα Oscars και πέρασε ήδη από τις υποψηφιότητες των BAFTAs και των Golden Globes. 

Από τα Oscars απουσιάζει όμως και αυτό εξόργισε τους φαν της. Θα σου πω όμως τη δική μου άποψη, αφού επιτέλους είδα το ''House of Gucci''. 

Θα ξαναπώ πως η Lady Gaga δεν είναι απλά μια ακόμα τραγουδίστρια που είπε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Έχει πει ουκ ολίγες φορές πόση προετοιμασία κάνει πριν από κάθε ρόλο αλλά η αφοσίωσή της σε ένα καλό αποτέλεσμα φαίνεται. Σαν Patrizia είναι εξαιρετική, αν και δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο που μια τέτοια ταινία γίνεται χωρίς ιταλούς ηθοποιούς. Όσο καλό και να είναι το καστ (Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Salma Hayek) η ιταλική προφορά σε ένα αγγλόφωνο καστ ακούγεται σχεδόν χαζό.

Άλλο κακό είναι η εμμονή των ταινιών με τη διάρκεια. Δεν υπάρχει λόγος να κρατούν όλες 2 ώρες και 30 λεπτά. Δεν υπήρχε λόγος ούτε το ''House of Gucci'' να διαρκεί 2 ώρες και 38 λεπτά. Ωραία η παρουσίαση της ιστορίας πριν τον φόνο αλλά αν δεν απολαμβάνεις να βλέπεις το καστ σε δράση, γρήγορα καταντά βαρετή. Τα πράγματα προς το τέλος γίνονται καλύτερα, από τη στιγμή που αποφασίζει η Patrizia να προσλάβει ανθρώπους να σκοτώσουν τον Gucci, όλα γίνονται γρήγορα και μετά... πολύ γρήγορα. 

Το ερώτημα όμως είναι αν η Gaga και η ταινία άξιζαν μια υποψηφιότητα στα Oscars. 

Τώρα, υποψήφιες είναι η Jessica Chastain (''The Eyes of Tammy Faye''), η Olivia Colma (''The Lost Daughter''), η Penelope Cruz (''Parallel Mothers), η Nicole Kidman (''Being the Ricardos'') και η Kristen Stewart (''Spencer''). Πέντε αξιόλογες ερμηνείες που δικαίως διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο. Η Gaga είναι πολύ καλή αλλά η αναγκαστική ιταλική προφορά της (παρά τις ιταλικές ρίζες της) τραβά πίσω την συνολική ερμηνεία της, και όλη την ταινία. Σίγουρα δεν θα την έβαζα υποψήφια ''Καλύτερης Ταινίας''. 

Άποψή μου, πάντα. Κατά τα άλλα η ταινία είναι αρκετά καλή παρουσίαση των γεγονότων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
lady gaga  |  house of gucci  |  oscars  |  review  | 

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση