ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Review: And just like that, το ''And Just Like That'' τελείωσε

Τι λέει τελικά το reboot του ''Sex and the City'';

Έχει περάσει παραπάνω από ένας χρόνος από τη μέρα που κυκλοφόρησε απρόσμενα εκείνο το teaser με πλάνα της Νέας Υόρκης, που ανακοίνωνε πως έρχεται ένα reboot του ''Sex and the City''. Από τότε, μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έκανε πρεμιέρα, ακούστηκαν τα πάντα και φυσικά η απουσία της Samantha πρωταγωνιστούσε. Η Kim Cattrall δεν θέλει να επιστρέψει στο franchise, έτσι η Sarah Jessica Parker, η Kristin Davis και η Cynthia Nixon επέστρεψαν με όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα που τις πλαισιώναν στη σειρά και στις δύο ταινίες, και πολλά νέα, στη σειρά που πλέον ονομάζεται ''And Just Like That''. 

Εγώ θα σου πω πως η απουσία της Samantha είναι αισθητή, αλλά ταυτόχρονα αν στο reboot ήταν μόνη της η Carrie θα ΄ήταν καλύτερο. Η SJP κλέβει την παράσταση με έναν ρόλο που αγαπήθηκε και έγινε iconic και στο reboot είναι ξεκάθαρο πως η SJP δεν υποδύεται, αλλά είναι Carrie Bradshaw με όλο της το είναι. Με λίγα λόγια, από κάποιον που δεν έβλεπε φανατικά την πρωτότυπη σειρά αλλά την απολαμβάνει όποτε παίζει (και τις ταινίες το ίδιο), το ''And Just Like That'' είναι fun. Είναι μια καλή προσπάθεια να επιστρέψουν τρεις χαρακτήρες που σημάδεψαν την ιστορία της τηλεόρασης, προσαρμοσμένες στο σήμερα, με νέα δεδομένα και νέες αντιλήψεις. 

Οι νέοι χαρακτήρες (πλυν του Che) είναι πετυχημένοι. Το βασικό κακό του ''Sex and the City'' ήταν πως ενώ μιλάμε για μια σειρά που έχει σαν θεματική την αποδοχή, την συμπερίληψη και την απελευθέρωση, όλοι οι πρωταγωνιστές και υποστηρικτικοί χαρακτήρες ήταν λευκοί, και σχεδόν όλοι straight. Αυτό αλλάζει με το ''And Just Like That''. H Seema, η μεσίτρια και νέα φίλη της Carrie, είναι απόλαυση, και ξεκάθαρη προσπάθεια για μια νέα Samantha χωρίς να αντιγράφει την πρωτότυπη. Και το φινάλε βρίσκει την Carrie να σκορπίζει τις στάχτες του Big στο Παρίσι με ένα υπερβολικό φόρεμα, και να κανονίζει συνάντηση με την Samantha πριν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για φιλήσει τον ραδιοφωνικό της παραγωγό, γιατί πλέον έχει το δικό της podcast. 

Έχω όμως και αναλυτικότερη άποψη αν σε ενδιαφέρει. 

Αν τα πα΄ρουμε από την αρχή, ο λόγος που η Samantha απουσιάζει στη σειρά είναι γελοίος. Μετακόμισε Λονδίνο όταν η Carrie την απέλυσε και σταμάτησαν οι σχέσεις τους. Γελοίο. Το ότι υπάρχει, στην πορεία, μέσα από μηνύματα όμως εξελίσσεται ωραία, πιο καλά απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Ο θάνατος του Big ίσως ξένισε πολλούς αλλά ήταν ενδιαφέρον στοιχείο, γιατί απλά έτσι είναι η ζωή και το reboot έγινε για να δείξει πώς εξελίσσεται η ζωή και οι σχέσεις. Ο Big υπάρχει ακόμα μέσα της ενώ εκείνη προσπαθεί να προχωρήσει, ανθρώπινο. Όμορφη προσέγγιση. 

Από την άλλη έχουμε μια Miranda δυσαρεστημένη με τον γάμο της, που εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η Sara Ramirez υποδύεται έναν από τους πιο εκνευριστικούς χαρακτήρες των τελευταίων χρόνων και φυσικά όχι λόγω σεξουαλικής ταυτότητας (αφού το Che προσδιορίζεται ως ''they / them'' ή ''το'' στα ελληνικά), αλλά λόγω χαρακτήρα αφού μαζεύει πάνω του όλα τα στερεότυπα μιας non-binary καρικατούρας και καλά κάνουν και εκνευρίζονται οι non-binaries που βλέπουν τη σειρά. Κατά τα άλλα, ο ενθουσιασμός της Miranda για τις νέες της εμπιρείες είναι εθιστικός και απολαυστικός να παρακολουθείς, αφού σου περάσει η μικρή στεναχώρια που χώρισε από τον Steve. Τι ήθελαν το grande moment στη γέφυρα αν θα τους χώριζαν στην πορεία; Όπως και να χει... 

H Charlotte βρίσκεται έξω από τα νερά της αφού πλέον έχει αφήσει τους πόθους της για ''αψεγάδιαστη εικόνα'' και χαλαρώνει. Η μία της κόρη, η Rose, αποκαλύπτει πως δεν θέλει να προσδιορίζεται από φύλο ή θρησκεία και γίνεται Rock, και η αντιμετώπιση της Charlotte είναι... όμορφα χαοτική, όπως θα περίμενε κανείς. 

Υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν το reboot να συνεχίζει για δεύτερη σεζόν αλλά ακόμα τίποτα δεν ε΄χει επιβεβαιωθεί. Όπως και να έχει, το ''And Just Like That'' είναι το ''The Carrie Bradshaw Show'' και δεν είναι ενοχλητικό. Είναι ένα νέο κεφάλαιο στο στόρι του ''Sex and the City'' με πολλές αναφορές στην πρωτότυπη σειρά αλλά παράλληλα παίρνοντάς την παραπέρα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση