ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean short, λευκό πουκάμισο και mules
 

Review: Ανάβοντας ''Μικρές Φωτιές Παντού'' σε 8 επεισόδια

Αξίζει η σειρά του Hulu;

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Βασισμένο στο best seller της Celeste Ng, το ''Little Fires Everywhere'' του Hulu ακολουθεί τις ζωές της picture-perfect οικογένειας Richardson, με μια μητέρα (Witherspoon) που ακολουθεί πάντα τους κανόνες, κάνει τα πάντα by the book και θέλει να δίνει πάντα την τέλεια εντύπωση σε όλους, και της αινιγματικής Mia Warren και της κόρης της. Οι απόψεις και οι θεωρίες των δύο γυναικών συγκρούονται με καταστροφικές συνέπειες, σε μια φαινομενικά προοδευτική κοινωνία στα '90s. Πρωταγωνιστούν οι Reese Witherspoon, Kerry Washington, Joshua Jackson, Rosemarie DeWitt, Jade Pettyjohn, Lexi Underwood κ.ά., με εξαιρετικό μουσικό χαλί από τον Mark Isham. 

Δες το τρέιλερ. 

Θέλω να θυμηθείς την Reese Witherspoon στο ''Big Little Lies'' και την Kerry Washington στο ''Scandal''. H Witherspoon στο ''Little Fires Everywhere'' παίζει περίπου όπως το ''Big Little Lies'' και η Washington δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έβλεπες στο ''Scandal''. H Elena Richardson (ο χαρακτήρας της Reese) είναι μια εκνευριστική καθώς πρέπει γυναίκα που θέλει να δείχνει τέλεια σε όλους (κάπως όπως η Bree του ''Desperate Housewives'' που υποδυόταν εξαιρετικά η Marcia Cross) και η αλήθεια είναι πως τα καταφέρνει μια χαρά. Είναι αυτή που λατρεύεις να βλέπεις γιατί σε εκνευρίζει ο τρόπος της, και αυτό φαντάζομαι ήταν το ζητούμενο. Από την άλλη η Mia Warren (δηλαδή η Kerry Washington) έχει μια, ακριβώς ίδια, έκφραση και στα οκτώ επεισόδια. Κατά τα άλλα, το υπόλοιπο καστ είναι εξαιρετικό, με έμφαση στα παιδιά που κάνουν εξαιρετική δουλειά είτε ασχολούνται με τις δικές τους, δευτερεύουσες ιστορίες, είτε μπλέκονται με αυτές των δύο πρωταγωνιστριών. Το ίδιο ισχύει και για την Tiffany Boone και την AnnaSophia Robb που υποδύονται τις δύο πρωταγωνίστριες σε νεαρή ηλικία, και το κάνουν φανταστικά, μάλλον έχοντας μελετήσει και προσαρμόσει όλες τις κινήσεις και εκφράσεις της Washington και της Witherspoon. 

Το στόρι σε τραβά από την αρχή γιατί αφενός θέλεις να δεις τι θα γκρεμίσει τον κόσμο της Elena και τι κρύβει η Mia, γιατί είναι ξεκάθαρο από την αρχή πως κρύβει κάτι. Το ύφος της Washington είναι πάντα κάτι ανάμεσα σε ξινό και ''ετοίμη να κλάψει'', και ομολογουμένως το μυστικό που κρύβει δεν σηκώνει τέτοιο ύφος μονίμως. Αν μη τι άλλο θα προσπαθούσε διακαώς να κρύψει πως κάτι τρέχει. Τα επεισόδια εξελίσσονται αρμονικά με την ιστορία σταδιακά να κλιμακώνεται, παρόλο που βρίσκεις μπροστά σου μια δική για την οποία δεν είχες ιδέα πως απασχολεί τόσο μεγάλο μέρος της ιστορίας, αν δεν είχες διαβάσει το βιβλίο φυσικά. H εξήγηση του τίτλου έρχεται εν μέρει στα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου και μετά βλέπεις αναλυτικά στο φινάλε και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων βλέπουμε το backstory που εξηγεί πώς αυτοί που βλέπουμε κατέληξαν να είναι έτσι όπως είναι ή γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή τους. Όπως είπα και στην αρχή, θίγονται θέματα ρατσιμού, διακρίσεων και σεξισμού έμμεσα αλλά δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις πως στις μέρες μας δεν έχει αλλάξει τίποτα, παρόλο που η ιστορία λαμβάνει χώρα στα τέλη των '90s. Η κατάληξη της ιστορίας (που ελπίζω να συνεχίζει για δεύτερη σεζόν) θα μπορούσε να έχει περισσότερη ένταση, αν και μέχρι τότε είχαμε ευχαριστηθεί εντάσεις μεταξύ των δύο γυναικών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση