ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Oscars χωρίς παρουσιαστές: Ωραίο ή ύποπτο;

Φέτος από την αρχή ανακοίνωσαν πως δεν θα υπάρξει βασικός παρουσιαστής

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Θα θυμάστε πως πέρσι είχε ανατεθεί του Kevin Hart να παρουσιάσει τα Oscars, αλλά τελευταία στιγμή τον ακύρωσαν αφού ήρθαν στην επιφάνεια κάποια σεξιστικά tweets από το παρελθόν. Τότε η Ακαδημία επέλεξε να κάνει διαφορετικό, καταργώντας το ρόλο του βασικού παρουσιαστή και βάζοντας μια σειρά από ηθοποιούς που (ως επί το πλείστον) δεν ήταν υποψήφιοι πέρσι, να κάνουν ένα μικρό μονόλογο / διάλογο πριν τη βράβευση για να γεμίσουν το κενό. Όλα κύλησαν τέλεια, ήταν ίσως από τις πιο επιτυχημένες κινήσεις της Ακαδημίας. 

Φέτος, πάλι τα ίδια. Απλά φέτος από την αρχή ανακοίνωσαν πως δεν θα υπάρξει βασικός παρουσιαστής. 

Now, με το που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Oscars o κόσμος τρελάθηκε λόγω της απουσίας γυναικών και μαύρων υποψηφίων. Το #OscarsSoWhite διέπρεψε και φέτος (όχι τόσο έντονα όσο την προηγούμενη φορά, ομολογουμένως) και πολλοί ήταν αυτοί που κατέκριναν την Ακαδημία πως για ακόμα μια φορά προωθεί τους λευκούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες ενώ ταυτόχρονα σνομπάρει τους μαύρους. H Cynthia Erivo είναι η μοναδική μαύρη υποψήφια στις κατηγορίες των ηθοποιών, 

H θεωρία μου; 

Γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα προκαλούσαν οι υποψηφιότητες, η Ακαδημία αποφάσισε να κλείσει στόματα έχοντας πολλούς παρουσιαστές. Ναι, όπως θα μάντεψες, οι περισσότεροι απ' αυτούς που θα παρουσιάσουν φέτος είναι μαύροι, λατίνοι, Ασιάτες, γυναίκες κτλ. άνθρωποι που είχαν όντως καλές ερμηνείες τη χρονιά που πέρασε αλλά δεν βρέθηκαν ανάμεσα στους υποψήφιους και περσινοί νικητές.

Το 2001 η Halle Berry έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που παίρνει το Oscar A' Γυναικείου Ρόλου. Με δάκρια στα μάτια, στην ομιλία της, έκανε λόγο για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των Oscar κτλ κτλ. Fast forward στο σήμερα, είναι ακόμα η μοναδική μαύρη γυναίκα με τέτοιο Oscar. Το 1970 ο Πουερτορικανός José Ferrer έγινε ο πρώτος μη - Λευκός ηθοποιός που πήρε το Oscar A' Αντρικού Ρόλου. Εβδομήντα χρόνια αργότερα, είδαμε ακόμα έξι τέτοιους νικητές. 

Δεν είμαι σίγουρος για τα κίνητρα της Ακαδημίας, αλλά η επιλογή πολλών παρουσιαστών δεν μοιάζει τόσο αθώα. Καλοδεχούμενη μεν, γιατί έτσι όλοι αυτοί που είναι εκτός υποψηφιοτήτων έχουν κάποια προβολή, ύποπτη δε γιατί μοιάζει με μια ύπουλη κίνηση απόγνωσης για να κλείσουν στόματα, σε μια εποχή που τα Oscars όλο και χάνουν από την αίγλη τους. 

Tώρα, το αν όλοι αυτοί που δεν είναι υποψήφιοι, άξιζαν να είναι, είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα. Και δεν θεωρώ τον εαυτό μου κατάλληλο να το κρίνω αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση