ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim shorts, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Ο κορωνοϊός και μια τρομακτικά προφητική ταινία του 2011

Θα σου δώσω spoilers αφού δεις το τρέιλερ

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Από τη στιγμή που εξαπλώθηκε ο Κορωνοϊός σε σημείο που θεωρείται πλέον παγκόσμιος κίνδυνος, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τις ομοιότητες με μια ταινία που είχα δει πριν μερικά χρόνια. Το ''Contagion'' ακολουθεί τη γρήγορη εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού που μεταδίδεται από τον αέρα και σκοτώνει χιλιάδες κόσμου μέσα σε λίγες μέρες. Ανά το παγκόσμιο, οι γιατροί προσπαθούν να βρουν το αντίδοτο και να ελέγξουν τον πανικό που εξαπλώνεται ακόμα πιο γρήγορα, όσο ο κόσμος πασχίζει να επιβιώσει. 

Θα σου δώσω spoilers μετά το βίντεο. Δες το τρέιλερ. 

So, μια νυχτερίδα τρώει μια μπανάνα, της πέφτει ένα κομμάτι που το τρώει ένα περιστέρι και αυτό στη συνέχεια το τρώει ένα γουρούνι. Το γουρούνι γίνεται τροφή σε ένα καζίνο στο Μακάου και ο μάγειρας o οποίος προετοιμάζει το ωμό κρέας, δεν πλένει τα χέρια του πριν χαιρετήσει έναν πελάτη που υποδύεται η Gwyneth Paltrow, η οποία στη συνέχεια αρρωστά και κανείς δεν ξέρει γιατί. Γίνεται ο patient zero, σε μια πρωτοφανή ασθένεια που απλώνεται σε 2.5. εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ, και 26 εκατομμύρια ανά το παγκόσμιο.

Εξωφρενικό; Ίσως ναι. Sounds familiar όμως; 

Πρωταγωνιστούν οι Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Marion Cotillard και Kate Winslet, σε σκηνοθεσία του Steven Soderbergh και ''ναι'' πρέπει να την δεις. H ταινία, φυσικά, δεν ήταν μια πρωτότυπη ιδέα. Αντιθέτως ήταν εμπνευσμένη από το SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) του 2003 και την πανδημία γρίπης το 2009. Η ιδέα πως μια νέα ασθένεια μπορεί να ''ρίξει'' τον πλανήτη, παρά τα όσα είχαν προηγεί, το 2011 όταν κυκλοφόρησε η ταινία έμοιαζε σαν σενάριο επιστομηνικής φαντασίας. Κάποιοι ίσως την χαρακτήρισαν ''υπερβολική''. Πόσο κακό μπορεί να κάνει αν δεν πλείνω τα χέρια μου; Τόσο κακό. 

''Ένας μέσος άνθρωπος αγγίζει το πρόσωπο του τρεις με πέντε φορές την ημέρα. Στο ενδυάμεσο αγγίζουμε πόμολα, βρύσες και ο ένας τον άλλο'' λέει η Kate Winslet στο τρέιλερ. Οι κριτικοί επένεσαν την ταινία για το πόσο ρεαλιστικά παρουσιάζει τη μετάδοση τόσο του ιου όσο και του πανικού, και εμείς ακόμα λέμε ''ε, σιγά!'' για οτιδήποτε αφορά την ατομική καθαριότητα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση

X