ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: sweatshirt με κολάν και ankle boots
 

Love for Quattro

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Νέος και ταλαντούχος, ο Ανδρέας Σέργιος Γεωργίου μας καλωσορίζει στο νέο του κατάστημα, το Studio Quattro, και στον κόσμο της μόδας του. Έμαθα ό,τι μπορούσα! 

Κατ’ αρχάς καλορίζικο το κατάστημα.
Ευχαριστώ πολύ!

Αλήθεια, πώς αποφασίζεις να ανοίξεις κατάστημα τη σήμερον ημέρα;
Ήταν η ανάγκη να δημιουργήσω κάτι δικό μου, και ήταν ένας τρόπος να εκφράσω το δικό μου στυλ.  Όταν δουλεύεις με άλλους περιορίζεσαι. Όταν δουλεύω μόνος, νιώθω πιο ελεύθερος να δημιουργώ.

Για να έχεις, δηλαδή, περισσότερη ελευθερία.
Ακριβώς.

Είναι ευνοϊκή η Κύπρος για νέες επιχειρήσεις;
Νομίζω ο κόσμος έχει ανάγκη να δει καινούργια πράγματα. Βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια.

Πιστεύω πως η νέα γενιά, φέρνει πολλά νέα στοιχεία στην Κύπρο, την παίρνει ένα βήμα πιο μπροστά.
Συμφωνώ. Εγώ, για παράδειγμα, ήμουν πέντε χρόνια Ιταλία. Μαθαίνεις άλλη κουλτούρα, άλλη νοοτροπία, είναι πιο ανοιχτό το μυαλό σου σε νέα πράγματα. Βλέπω σχεδιαστές που είναι στην Κύπρο να περιορίζονται, και βλέπω νεαρότερους που έρχονται από το εξωτερικό να δίνουν άλλη πνοή. Οπότε ναι, συμφωνώ!

Γιατί ήσουν Ιταλία αλήθεια;
Ήμουν ανάμεσα σε Λονδίνο και Ιταλία. Το Λονδίνο είναι λίγο ψυχρό για το δικό μου στυλ, οπότε επέλεξα Ιταλία. Όχι γιατί το Μιλάνο, όπως λένε, είναι η πρωτεύουσα της μόδας αλλά γιατί αγαπώ την κουλτούρα, την νοοτροπία, το lifestyle.

Πόσο επηρέασε το Μιλάνο και η Ιταλία τις δημιουργίες σου;
Κοίταξε, από τότε που είχα πάει άλλαξα 180 μοίρες. Άλλα μου άρεσαν πριν, άλλα μου άρεσαν μετά. Όταν  πας Ιταλία στα 18 σου, βλέπεις τόσα πολλά πράγματα που σου είναι πιο εύκολο να κατασταλάξεις στο δικό σου στυλ.

Άρα αφού η Ιταλία είχε τόσο αντίκτυπο πάνω σου, γιατί επέλεξες να επιστρέψεις στην Κύπρο;
Να σου πω, στην Ιταλία τελείωσα τις σπουδές μου, κέρδισα κάποιους διαγωνισμούς, βρήκα κάποιες επαγγελματικές ευκαιρίες, απλά θεώρησα πως η δουλειά που κάνεις δεν είναι αντάξια του μισθού που παίρνεις. Εκτός τούτου, ήθελα να έρθω στην Κύπρο για να υποστηρίξω τη χώρα μου, ασχέτως αν συνεργάζομαι με το εξωτερικό. Είχα την ανάγκη να κάνω κάτι δικό μου.

Θα ήταν και πιο δύσκολο να κάνεις κάτι ανάλογο στην Ιταλία, φαντάζομαι.
Ναι. Στην Ιταλία για να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό σημείο πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από έναν οίκο, να δικτυωθείς, να φτάσεις σε ένα επίπεδο και μετά να κάνεις κάτι δικό σου. Αν ξεκινήσεις από το μηδέν να κάνεις κάτι δικό σου στην Ιταλία, κατά 99% θα κλείσει, όσο καλός κι αν είσαι. Είναι αυτό που βλέπω και στην Κύπρο. Πρέπει να έχεις γνωριμίες, να κάνεις κύκλο. Βλέπω ταλαντούχους ανθρώπους που δεν έχουν την επιτυχία που τους αξίζει και βλέπω άλλους, που δεν είναι το ίδιο ταλαντούχοι να είναι ψηλά γιατί έχουν γνωριμίες. Κατάλαβες; Όσο να ‘ναι, στην Κύπρο έχεις ένα κύκλο που θα σε υποστηρίξει. Στην Ιταλία όσο καλός κι αν είσαι , αν είσαι μόνος σου, δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα.

Στο Studio Quattro τι βρίσκουμε ακριβώς;
Οι σχεδιαστές στην Κύπρο έχουμε ένα κακό:  κάνουμε focus στα βραδινά φορέματα, ενώ η Κύπρος δεν έχει τόση ανάγκη αυτό το πράγμα. Πόσα event έχουμε που απαιτούν outfit για red carpet; Τα ΜΑΝ of the Year, το MadWalk κλπ, ή τους γάμους. Αυτό που προσπάθησα να κάνω εγώ είναι να παρουσιάσω λίγο πιο street style ρούχα, να μπορεί ο κόσμος να τα φορεί στην καθημερινότητά του. Ναι, είναι ίσως λίγο πιο εκκεντρικά αλλά δεν θα μου άρεσε να έχω μόνο βραδινά, η μόδα δεν είναι μόνο αυτό. Θεωρώ πιο σημαντικό το street style, γιατί ένα red carpet outfit μπορεί να το βάλει οποιοσδήποτε, δεν δείχνει στυλ, δείχνει ότι ντύθηκες καλά για ένα event. Το στυλ για μένα είναι τρόπος ζωής. Αυτό προσπαθώ να κάνω στο κατάστημα μου.

Ρούχα για όλες τις ώρες;
Ναι, έχω τα δικά μου, τα Andreas Sergio που είναι μοναδικά κομμάτια  ενώ φέρνω και άλλες γραμμές, στο δικό μου στυλ, που είναι πιο οικονομικά και που θα μπορεί ο κόσμος να φορεί στην καθημερινότητά του. Απλά όλα με αντιπροσωπεύουν σαν Αντρέα.

Το στυλ σου πώς θα το χαρακτήριζες;
Θα έλεγα industrial rock. Έχουν τα minimal κοψίματα, με rock στοιχεία μέσα.

Το δικό σου προσωπικό στυλ;
Κάθε μέρα για μένα είναι λες και μπαίνω σε ρόλο. Σήμερα ξυπνώ και θέλω να ντυθώ  με τον ένα τρόπο, αύριο με τον άλλο τρόπο. Όμως δεν μου αρέσουν τα εμπριμέ, προτιμώ τα μονόχρωμα.

Στην Κύπρο πώς βλέπεις το στυλ;
Των αντρών ή των γυναικών;

Πάμε πρώτα για των αντρών.
Νομίζω φοβούνται 1) να πειραματιστούν και 2) τι θα πει ο κόσμος. Αυτά τα δύο πράγματα κρατούν τη δημιουργικότητά τους. Δεν τολμούν ενώ μπορεί να έχουν την πρόθεση. Και να σου πω την αλήθεια βρίσκω την αγορά στην Κύπρο λίγο περιορισμένη.

Των γυναικών;
Σε σύγκριση με άλλες χώρες, πιστεύω πως οι γυναίκες στην Κύπρο είναι πολύ μπροστά, το έχουν με το στυλ. Απλά κάποιες φορές βγαίνει μια τάση προς το mainstream. Είναι μετρημένες οι γυναίκες για μένα που έχουν προσωπική άποψη και στυλ. Δεν μπορώ να πω όμως πως δεν τολμούν. Όταν θέλουν, ξέρουν πώς θα ντυθούν.

Υπάρχει όμως κάποτε μια δόση υπερβολής.
Ναι, κάποτε γίνεται αυτό αλλά μπορεί να το σηκώνει η περίσταση. Δεν μπορείς να κρίνεις όμως έναν λαό απ’ αυτό Ένα 40% ξέρει να ντυθεί, ένα 20% είναι πιο mainstream, και το άλλο 40% απλά δεν ασχολείται, γιατί δεν τους ενδιαφέρει και όλους. Αλλά η Κύπρια γυναίκα δείχνει ενδιαφέρον, θα μπει να δει στα blogs τι γίνεται, και αποφασίζουν τι τους κάνει και τι όχι.

Τώρα που μίλησες για blogs, πώς τη βλέπεις αυτή τη νοοτροπία με τους fashion bloggers και τους Insta-bloggers;
Εξαρτάται πώς το κάνεις. Νομίζω οι bloggers κάνουν support και designers και εταιρείες. Εμένα μ’ αρέσει αυτό που γίνεται αρκεί ένας fashion blogger να δίνει το 100% του εαυτού του. Να μην το κάνει για δική του δημοσιότητα, αλλά γιατί το πιστεύει πραγματικά. Για μένα, έχουμε Κύπριους που αξίζουν να είναι fashion bloggers. Άλλο όμως αυτό και άλλο το να είσαι influencer. Blog μπορεί να κάνει όποιος θέλει, να είσαι influencer στο Instagram όμως είναι πολύ πιο δύσκολο, γιατί ο άλλος βλέπει και κρίνει αν θα σε ακολουθήσει ή όχι. Είμαι θετικός όμως προς στους fashion bloggers γιατί βοηθούν, αρκεί να το κάνουν σωστά.   

Ποιους ξεχωρίζεις από την Κύπρο;
Από blogs αγαπώ το «The Gentleman Blogger» του Matthew Zorbas. Εκεί θα μπω κάθε τόσο, θα διαβάσω τι έχει να μου πει. Στο Instagram, το προφίλ της Ραφαέλας Νεοκλέους (@rafaelaelia), της Μαρίας Παντελή (@maroobii_), του Αλέξανδρου Γεωργίου (@alexandergeorgiou).

Αυτά ήθελα να μάθω, ευχαριστώ.
Τα είπαμε καλά νομίζω. 

Find him:
Facebook: Andreas Sergio Georgiou / Studio Quattro
Instagram: @andreasergios / @studioquattro.cy 

Find me: 
Facebook: Nakis Antoniou
Instagram: @nakis_nakis

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση