ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, jean και kitty heels
 

4 λόγοι που το εισιτήριο στην Κρήτου Τέρρα δεν είναι κακή ιδέα

Η δική μου άποψη για το θέμα των ημερών

Θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες μέρες η απόφαση χρέωσης εισιτηρίου σε όσους επιθυμούν να μπουν στους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα με πολλούς να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται. Βασική διαφωνία είναι πως οι καταρράκτες είναι φυσικό αξιοθέατο και θα έπρεπε να είναι δωρεάν. 

Κοίτα η αλήθεια είναι πως ''ναι'' πρόκειται για φυσικό αξιοθέατο και σπάνια ακούς για χρέωση εισόδου σε κάτι τέτοιο. Από την άλλη όμως, ένα τόσο όμορφο φυσικό αξιοθέατο δεν θα έπρεπε να καταστρέφεται από δεκάδες σκουπίδια που αφήνει ο οποιοσδήποτε εκεί που αποφάσισε να πάρει φαγητό ή καφέ μαζί του αλλά να μην πετάξει τα σκουπίδια του εκεί που πρέπει.

Να σου πω μερικούς λόγους που το εισιτήριο στους καταρράκτες μπορεί να είναι και καλή ιδέα: 

1.Αν θες να πας στους καταρράχτες είσαι προετοιμασμένος να πληρώσεις βενζίνη για να σε πάρει. Απ' όπου κι αν ξεκινάς θα χρειαστείς ένα ποσό βενζίνης και αν είσαι πρόθυμος να βάλεις βενζίνη δεν θα σε πειράξει το €1 για να δεις το υπέροχο τοπίο. 

2. Θα μειωθούν οι μανιακοί των selfies και θα αυξηθούν οι λάτρεις της φύσης. Οι φωτογραφίες σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, πήγαινε, απόλαυσε το τοπίο, βγάλε τις πιο ωραίες, τις πιο αυθόρμητες ή στημένες φωτογραφίες και τις selfies σου αλλά αφιέρωσε χρόνο να συνειδητοποιήσεις την ομορφιά του τοπίου. Αν κηνυγάς κρυμμένα διαμάντια της Κύπρου δεν θα σε πειράξει το €1, και αποφασίσεις να μην πας λόγω της χρέωσης τότε ίσως δεν ήθελες πολύ να δεις τους καταρράκτες, αλλά να πας εκεί που πάνε όλοι για να δείξεις πως πήγες κι εσύ. 

3. Άμα έχεις δώσει και κάτι τις για να μπεις, σημαίνει πως αγαπάς τη φύση και πως θα προσέξεις τι θα αφήσεις πίσω σου. Μπορεί να έτυχε να κρατάς καφέ, μπορεί να έχεις ετοιμάσει σνακ, μπορεί να σε έπιασε μια λιγούρα, ανθρώπινα είναι αυτά. Απόλαυσε το τοπίο, κάνε ό,τι θέλεις όσο είσαι εκεί - σε φυσιολογικά πλαίσια - αλλά μην αφήσεις τίποτα πίσω σου φεύγοντας. 

4. Με αυτό το πολύ μικρό ποσό βοηθάς να συνεχίσει να αναπτύσσεται το χωριό έτσι ώστε να σου προσφέρει τις περισσότερες δυνατές ανέσεις στην επίσκεψή σου. Είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό που αξίζει την προσοχή που του δίνεται και ακόμα περισσότερη και με ένα ποσό που ούτε θα καταλάβεις καν πως έδωσες θα συμβάλεις στη διατήρηση του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση