ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Ένας Γάλλος και ένας Κύπριος... φτιάχνουν παλουζέ!

Ολόκληρη η παρασκευή σε ένα βίντεο 1 λεπτού

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Τις Κυριακές του Οκτώβρη, στο χωριό Χανδριά - επαρχίας Λεμεσού, δίπλα από την Κυπερούντα - στο οικογενειακό κέντρο ''Η Πλατεία Των Κέδρων'' μπορείς να ζήσεις από κοντά την παρασκευή παλουζέ και σουτζούκου. Αυτό μάθαμε και δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη. 


Κέρασμα σουτζούκο, έψημα, κιοφτέρι και αμύγδαλα.

Περάσαμε από τον δρόμο Αγίου Ιωάννη - Κάτω Μονής - Ξυλιάτου κτλ, από τον αγαπημένο μου αυτοκινητόδρομο, αυτόν που περνά από χωριά και περιβάλλεται από δέντρα, βουνά και υπέροχη θέα, φτάνεις στην ''Πλατεία των Κέδρων'' (εύκολο, αλλά υπάρχει και στο GPS αν χαθείς). Η κυρία Στέλλα, η κυρία Σκεύη και ο κύριος Στέλιος παραθέτουν ένα- ένα τα βήματα για την παρασκευή των δύο αγαπημένων νοστιμιών της Κύπρου, κερνούν έψημα, κιοφτέρι, σουτζούκο και αμύγδαλα όσο παρακολουθείς τη διαδικασία μπροστά σου. 


''Φτιάχνοντας'' παλουζέ.

Στη μία ώρα που πρέπει να ανακατωθεί ο παλουζές και πριν βουτήξουν τα αμύγδαλα για να γίνει ο σουτζούκος, θα έχεις την ευκαιρία να συμβάλεις και εσύ λίγο, ανακατώνοντας μαζί τους, ρωτώντας ό,τι απορία μπορεί να έχεις και να απολαύσεις ζεστό παλουζέ που δίνουν απλόχερα στον κόσμο σε ποτηράκια. 


Ο πρώτος του κυπριακός καφές.

Πρώτη μου φορά να βλέπω τη διαδικασία από κοντά, πρώτη φορά και για τον φίλο μου τον Γάλλο που επίσης δοκίμασε πρώτη φορά κυπριακό καφέ (αλλά παράλληλα, λατρεύει τον παλουζέ). Όπως και να 'χει είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που αξίζει να ζήσεις από κοντά. Προλαβαίνεις ακόμα, αρκεί να κρατήσεις τη θέση σου τηλεφωνώντας στο 99036224, στην κα Στέλλα. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nakis. ¦ travel blogger (@boy.voyage)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση