ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

The net

Δημήτρης Λοττίδης

Δημήτρης Λοττίδης

Πριν από δύο χρόνια, η σχέση μου με το διαδίκτυο περιοριζόταν στην καθημερινή περιήγηση στα αθλητικά sites, αλλά και στην ad hoc ενημέρωση στα μεγάλα γεγονότα από το BBC και το CNN. Στα αθλητικά, αν πάθαινε ένα από τα συνηθισμένα του κάζα ο Γαύρος το καλοκαίρι στην Ευρώπη, καθόμουν μέχρι το πρωί να διαβάζω την καζούρα των σχολίων και των πειραγμάτων. Πριν δύο χρόνια, πίστευα πως το internet δεν είχε κατασταλάξει στη θέση του απέναντι στο χρήστη. Τι να ήταν δηλαδή; Ενημέρωση ή ψυχαγωγία; Μέσο πειρατείας στη διασκέδαση ή κλειδαρότρυπα για μοναχικό σεξ; Μέσο αγορών ή μέσο διαφήμισης; Ίσως ήταν και όλα μαζί. Όπως μας έλεγε και μια χοντρή Αγγλίδα καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό μου, πίσω στο μακρινό 1995, το internet θα άλλαζε τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή. Βέβαια, οι καθηγητάδες στο Λονδίνο ανέμεναν την αλλαγή το 2000, πράγμα που δεν έγινε.

Η επανάσταση του διαδικτύου άργησε, αλλά γίνεται τώρα. Η τάχα μου κρίση είχε πίσω της καλά κρυμμένη την παράλληλη επανάσταση του internet. Πηγαίνετε πίσω δύο χρόνια και δείτε τους εαυτούς σας. Τα τελευταία δύο χρόνια και μετά την κατάρρευση του μύθου «τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα», η προσέγγιση της ζωής είναι πιο πρακτική, πιο αλλόκοτη, πιο μοναχική. Τους τελευταίους 24 μήνες έχουν αυξηθεί 800% οι αγορές σας από το net-a-porter, τους τελευταίους μήνες βλέπετε όλο και περισσότερο ξένες σειρές που τις κάνετε downloading από το internet, το τελευταίο διάστημα φλερτάρετε όλο και περισσότερο από το facebook, σας αρέσουν όλο και περισσότερο οι real wives pornstars, τα τελευταία δύο χρόνια ήρθε το περίφημο ΒΒΜ (blackberry msg) και είναι η ζωή σας ένα mini reality μπροστά στις φίλες και τους γκόμενους. Τα τελευταία δύο χρόνια ζείτε το δικό σας reality, αλλά είστε και guest stars στα δικά των γύρω σας. Ανεβάζετε φωτογραφίες από το blackberry στη σελίδα σας στο facebook για να μάθει όλο το σύμπαν της Κύπρου πόσο ωραία περνάτε στην Ελιά στη Μύκονο, πόσο σας πάει η Gucci στολή του σκι στις Γαλλικές Άλπεις, νιώθετε την ανάγκη να στέλνετε ενημέρωση στους κολλητούς σας για το τι κάνετε ανά πάσα στιγμή της ημέρας και όταν βγείτε το βράδυ από το μπαράκι, αντί να παίζει το μάτι σας στο χώρο, παίζουν τα δάχτυλά σας στο πληκτρολόγιο του cyberspace χαζολογώντας ακοινώνητοι.

Το i-phone των €700 είναι πλέον πιο σημαντικό και ακριβό από την τσάντα όπου μπαίνει το ίδιο μέσα (όταν το βάζετε επιτέλους μέσα), το blackberry από εργαλείο για τους managers έγινε σεξουαλικό αντικείμενο για chatting ολημερίς και συνάμα καλοβλέπετε τελευταία το Android της διπλανής που είναι πιο φτηνό και τελευταία το κρατούν όλο και περισσότεροι. Και όλα αυτά εν μέσω τάχα μου κρίσης και αλλαγής προτεραιοτήτων. Μα και βέβαια άλλαξαν οι προτεραιότητες! Πριν τρία χρόνια θέλατε να βγαίνετε κάθε μέρα, να ταξιδεύετε κάθε μήνα, να κάνετε show off στη Στασικράτους και στα ξενοδοχεία της Λεμεσού, θέλατε τον ιππότη πάνω στο άσπρο άλογο (sorry, άσπρο Porsche) και σεξ αν προέκυπτε και βόλευε και είχατε κάνει προηγουμένως μανικιούρ-πεντικιούρ-αποτρίχωση στης κυρίας Μαρούλλας της αισθητικού. Σήμερα, σας αρέσει να την αράζετε στο σπίτι της κολλητής ή στο αμερικανικό café, δεν τρελαίνεστε όπως παλιά για shopping σε ταξίδια αφού είναι πιο trendy να φτάνει σπίτι το κουτί του net-a-porter και show off κάνετε στους 1234 «φίλους» σας στο facebook μέσω των uploading που κάνετε.

Περιμένετε τον ιππότη πάνω στο άσπρο blackberry (το νέο φετίχ) να ανοίξει το bbm του, να κάνετε chatting και να προκύψει σεξ σπίτι του ή στο δικό σας. Καθαρές δουλειές. Όσες δε δεν είναι τυχερές, υπάρχει και η επόμενη μέρα! Τα λέω σωστά αγαπούλες; Αν κάποιες από σας νιώθετε πως μιλώ για πράγματα που δεν καταλάβετε, μάλλον ζείτε σε άλλον (πιο όμορφο) πλανήτη.

Υ.Γ. Μέσα σε αυτό το πλέγμα και αφού «μυριστήκαμε» τις αλλαγές στη ζωή σας, ανοίξαμε κι εμείς, αν και ξενέρωτα αργοπορημένοι, facebook και το «must» έχει πλέον τη δική του δικτύωση στο www.must.com.cy αλλά και στο facebook/must-magazine-cy. Εκεί θα βρείτε την ενημέρωση του «must» κάθε μέρα. Εμφανίσεις, νέα της μόδας, βίντεο, σχόλια, blogs.

Δημήτρης Λοττίδης
demetris@sppmedia.com

must έποψη: Τελευταία Ενημέρωση

Gossip Girls 2.0

Gossip Girls 2.0

Όταν οι λεγεώνα των troll γίνεται η νέα κατίνα της γειτονιάς
Δημήτρης Λοττίδης
 |  MUST ΕΠΟΨΗ
Αγιανάπα Α'

Αγιανάπα Α'

Όπου και να γυρίσεις, όπου και να μιλήσεις, η Κύπρος σε πληγώνει
Δημήτρης Λοττίδης
 |  MUST ΕΠΟΨΗ