ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Ζούσε μέσα στη γυάλα της. Σαν χρυσόψαρο που κάνει βόλτες εγκλωβισμένο. Σε μια μικρή διάφανη γυάλα. Κοιτούσε έξω και μαράζωνε… Ήξερε πως πρέπει να είναι η ζωή της, αλλά δεν ήταν. Φοβόταν να αναζητήσει «ωκεανό» μήπως ο βυθός ήταν μαύρος… Φοβόταν τα σκοτάδια, από μικρή. Το βήμα μετέωρο. Να πάρει την ανάσα ή όχι;

Όλα μπροστά της. Αλήθειες και ψέματα. Η ζωή της. Τα λάθη που έγιναν και τα σωστά. Η απραξία. Η αδιαφορία. Η ρουτίνα. Ο εαυτός της που χανόταν. Που φοβόταν και βούλιαζε.

Κάνε κάτι, της είπα. Ο χρόνος, δεν τρέχει. Εμείς τον προσπερνάμε. Δεν γυρνά, ωστόσο, πίσω. Βάλε στη ζυγαριά όσα σε απασχολούν και δώσε τους την απαιτούμενη «αξία». Δείξε την ίδια ευαισθησία στα θέλω σου. Καιρός για αναπνοές.

Μάθε, της είπα:

…να εκμεταλλεύεσαι το λεπτό σαν να είναι το τελευταίο σου. Επειδή πραγματικά μπορεί να είναι. Μάθε να ζεις το τώρα. Το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ.

…να λες «σ’ αγαπώ», «λυπάμαι», «συγνώμη» και ότι άλλο νιώθεις χωρίς να το κρατάς μέσα σου. Να λες αυτό που νιώθεις. Μην ντρέπεσαι αν πονάς ή εάν νιώθεις ευάλωτη.

…να ανησυχείς λιγότερο για τους άλλους και να ζεις κάθε στιγμή πιο έντονα.

…να δίνεις μεγάλες αγκαλιές και να περιμένεις να σου ανταποδώσουν αυτές που σου κόβουν την ανάσα από ευτυχία.

…να γελάς με την ψυχή σου. Άσε τα ψεύτικα χαμόγελα και απαίτησε μόνο ότι σε κάνει «καλά».

… να μην αφήνεις κάτι στα μισά. Μην μετανιώνεις για ότι έκανες και ότι δεν έκανες. Μέτρησε και ζύγισέ τα.

Είναι καιρός να κοιτάξεις μέσα σου. Ίσως και δίπλα σου, για να βρεις τις απαντήσεις που ζητάς. Να αφήσεις να φύγουν μακριά όσοι δεν αναγνωρίζουν την αξία σου, αυτοί μένουν από συνήθεια και όσοι δεν πασκίζουν να σε κρατήσουν ή να κάνουν ευτυχισμένη.

Φύγε από εκεί που δεν είσαι καλά. Είναι καιρός να ζήσεις το τώρα όπως νομίζεις ότι σου αξίζει. Και λάθος να έχεις θα είναι το δικό σου λάθος. Απλώς ζήσε. Μην ζεις τη ζωή άλλων και μην συμπεριφέρεσαι σαν χρυσόψαρο γιατί δεν είσαι. Βγες από τη «γυάλα» σου και ανάπνευσε. Το αξίζεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση