ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Χρωστάς στον εαυτό σου…

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Το μαζί. Ήταν κάποτε. Τότε που της έπιανες το χέρι. Ποτέ αυτή πρώτη.
Το μαζί. Ήταν κάποτε. Τότε που της ψιθύριζες το σ’ αγαπώ. Ποτέ αυτή πρώτη.
Το μαζί. Ήταν κάποτε. Τότε που την φιλούσες. Ποτέ αυτή πρώτη.

Το μαζί. Ήταν κάποτε.

Τότε που δεν είχες πολλές απαιτήσεις. Τότε που δεν άκουγες τις ανάγκες σου. Τότε που δεχόσουν το τίποτα δίνοντας το πολύ σου. Τότε που όλα φάνταζαν τέλεια στο μυαλό σου.

Τότε που δεν ένιωθες την μοναξιά σου να ουρλιάζει. Τότε που δεν θύμωνες με τον εαυτό σου που του επέτρεπες να νιώθει συναισθηματικά δεμένος  σε ένα κόσμο συναισθηματικά άδειο.

 Το μαζί. Ήταν κάποτε.

Τότε που δεν ζητούσες πολλά. Τότε που το λίγο που σου δινόταν ήταν αρκετό. Τότε που πρώτος έλεγες το σ’ αγαπώ και άκουγες πίσω το και εγώ. Τότε που δεν σε χαλούσε να πάρεις αυτό που δικαιούσαι, στην αγάπη, αφού πρώτα της το ζητούσες. Τότε που σε χόρταιναν τα «ψίχουλα» που σου έδινε, παρόλο που η «πείνα» μέσα σου για αγάπη μεγάλωνε.

Διαφορετικοί άνθρωποι. Μου είχες πει. Γυμνή αλήθεια, σου απάντησα. Και τώρα τι; Τον ρώτησα.  

Αυτός γέλασε…

Τώρα ματώνεις. Τώρα ακροβατείς στο κενό. Τώρα κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει. Τώρα τα έχεις με σένα που αφήνεις τον χρόνο να φεύγει, απαθής. Τώρα είσαι δυστυχής! Τώρα νιώθεις μπερδεμένος. Τώρα αφήνεις τους φόβους να σε κρατούν σε αυτό που σε πονάει γιατί νιώθεις ανάξιος να τα καταφέρεις. Τώρα κρατάς την αναπνοή σου και πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι μαγικό και εύχεσαι να μην πνιγείς. Τώρα εύχεσαι να ήταν όλα αλλιώς.

Μην αγνοείς αυτό που ήδη ξέρεις.

 Χίλιες φορές η μοναξιά παρά να χωρέσεις την καρδιά σου σε χέρια άδεια. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος, από το «μαζί», που σε κάνει να νιώθεις αόρατος, από το «μαζί» που δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον να σε «αρπάξει» ενώ βουλιάζεις στο κενό. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος παρά να βλέπεις δυο μάτια να αδιαφορούν να κοιτάξουν το μέσα σου. Αφού δεν το έκαναν ποτέ, γιατί περιμένεις να το κάνουν τώρα;

Ξύπνα…

Χρωστάς στον εαυτό σου. Λίγη περισσότερη αγάπη. Και μια συγνώμη που τον άφησες να μαραθεί.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση