ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Το σταυροδρόμι

Το να στέκεσαι μόνος είναι καλύτερο από το να λες ψέματα στον εαυτό σου μόνο και μόνο για να ταιριάξεις με τους υπόλοιπους.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Έβλεπε τη δύση του ηλίου από το λατρεμένο σημείο της στην πόλη. Το κρησφύγετό της όπως το αποκαλούσε η ίδια. Δεν ήξεραν πολλοί στη ζωή της το λατρεμένο της μέρος. Μετρημένοι στα δάκτυλα. Ήθελε να αποφύγει τον συνωστισμό. Και σ’ αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή είχε ανάγκη να μείνει τελείως μόνη. Και βρισκόταν πάλι εκεί.

Ήθελε να μιλά χωρις αντίλογο... και μόνο με τον εαυτό της το κατάφερνε αυτό. Δεν ήθελε να ακούει το «φταις για όλα» ακόμη και την ώρα που έλεγε ψέματα στον εαυτό της ότι ήταν θύμα των περιστάσεων. Ήξερε πως δεν ήταν θύμα, αλλά είχε και το μελοδραματικό μέσα της. Το αναγνώριζε. Έκανε επιλογές που ήξερε πως ήταν λανθασμένες από την αρχή.

Στο δρόμο της ζωής υπάρχουν πολλά σταυροδρόμια. Και αν επιλέξεις αυτόν που έχει πολλές λαγκούβες σίγουρα δεν φταίνε τα οδικά έργα αλλά εσύ που προσπέρασες δρόμους καθαρούς για να βρεθείς στις λάσπες. Έπεφτε και σηκωνόνταν μέσα σε λάθος δρόμους. Οδηγείτο σε αδιέξοδο και τελικά εβλεπε φως.

Τη μοναξιά επέλεγε να την έχει φίλο. Δε φοβόταν να μείνει μόνη. Ήταν γι αυτήν απελευθερωτικό. Δε ήθελε να εξαρτάται από κανένα. Όχι πια. Ακόμη και τις σκέψεις της έκανε πέρα. Μέσα της ένα καμπανάκι κτυπούσε, προειδοποιώντας την ότι θα συνήθιζε τόσο την μοναξιά της που θα ξεχνούσε ότι υπάρχει μια ζωή που περιμένει να την ζήσει. Μερικές φορές είναι πιο ασφαλές να βγεις έξω να πονέσεις και να πληγωθείς, της έλεγε το «καμπανάκι».

Από την άλλη το να στέκεσαι μόνος είναι καλύτερο από το να λες ψέματα στον εαυτό σου ότι ταιριάζεις μ’ όλους τους λάθος ανθρώπους που επέλεξες να έχεις δίπλα σου.

Το να στέκεσαι μόνος είναι καλύτερο από το να λες ψέματα στον εαυτό σου μόνο και μόνο για να ταιριάξεις με τους υπόλοιπους.
Το να στέκεσαι μόνος είναι καλύτερό από το να στέκεσαι κοντά σε κάποιους για όλους τους λάθος λόγους.
Το να σκέκεσαι μόνος σε κάνει να βλέπεις πιο καθαρά. Να αυτοπροσδιορίζεσαι.

Μαθαίνεις τον εαυτό σου και ξεκαθαρίζεις μέσα σου πως θέλεις να είναι η σχέση σου με τους άλλους. Και το καλύτερο μάθημα που πήρε από τη μοναξιά της είναι ότι γνωρίζει ότι θέλει ανθρώπους δίπλα της που την εκτιμούν και την αγαπούν, που της βγάζουν τον καλύτερο εαυτό της. Και υποσχέθηκε ότι δε θα βιαστεί και πάλι να κάνει λάθος επιλογές και να επιλέξει το σταυροδρόμι που θα την οδηγήσει και πάλι στις... λάσπες. Θέλει δρόμο καθαρό...

Μότο
Στο δρόμο της ζωής υπάρχουν πολλά σταυροδρόμια. Και αν επιλέξεις αυτόν που έχει πολλές λαγκούβες σίγουρα δεν φταίνε τα οδικά έργα αλλά εσύ που προσπέρασες δρόμους καθαρούς για να βρεθείς στις λάσπες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Το κάρμα…

Σ’ αγαπάω πιο πολύ από ότι αγαπάω τον εαυτό μου, της είπε. Αν μ’ αγαπούσες θα έμενες κοντά ...
Έλενα Αποστόλου