ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: pink suit, λευκά sneakers και oversized ασημένια τσάντα
 

Θα βάλει (.)

Κράτησε ότι φως βρήκε μέσα της και κάνει αποφασιστικά βήματα προς την «έξοδο»

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Το είχε πάρει απόφαση. Από την στιγμή που σήκωσε το χαλί όπου είχε «θάψει» τον εαυτό της και βρήκε την δύναμη να διώξει ότι την πονούσε, είναι στο χέρι της να αλλάξει πορεία και να οδηγήσει την ζωή της σε ένα… δρόμο χωρίς απότομες στροφές, άγρια κύματα ή σφοδρούς ανέμους.

Ήθελε νηνεμία. Από εκείνη που κοιτάς απλά πόσο όμορφα είναι τα αστέρια, χωρίς να σου προκαλούν θύμισες και πόνο. Από εκείνη που βουτάς στη θάλασσα χωρίς την ανάγκη να πνίξεις τις σκέψεις σου. Να βλέπεις το απέραντο γαλάζιο χωρίς να έχεις στο μυαλό την εικόνα του. Τίποτα που να σου τον θυμίζει. Καθαρές σκέψεις. Τις είχε τόσο ανάγκη.

Κράτησε ότι φως βρήκε μέσα της και κάνει αποφασιστικά βήματα προς την «έξοδο», απομακρύνοντας από κοντά της όλο το δράμα και τους ανθρώπους που το δημιουργούν. Κάποιος της είχε πει, ότι το να πέσει «κάτω» είναι μέρος της ζωής, το να «σηκώνεσαι» είναι να ζεις. Και προσπαθεί να το κάνει πράξη.

Δεν της είχε πει ποτέ ότι θέλει να φύγει. Της το έδειξε. Της έδειξε ότι του τελείωσε, αλλά δεν τολμούσε να της το πει. Δείλιασε. Της έδωσε τα σημάδια ωστόσο πώς ήρθε η ώρα να φύγει μακριά του. Οι φωνές χωρίς αιτία, η αδιαφορία, η διαφωνία. Άσπρο μαύρο.
Αποφάσισε πώς πρέπει να διαλέξει τον εαυτό της για μια φορά και να υπερασπιστεί την αξία της. Μπορεί να μην την αγάπησε όπως αυτή εκείνον, αλλά της έμαθε πώς να επιβιώνει από τα συντρίμμια, πώς να μαζέψει τα σπασμένα κομμάτια του εαυτού της, την αξιοπρέπειά της και να προχωρήσει.

Στην πορεία δεν θα ψάξει να βρει μια αγάπη που να είναι τέλεια, αυτή βρίσκεται πιστεύει, μόνο στις ταινίες. Θα ψάξει να βρει μια αγάπη αληθινή, που να την φέρει πιο κοντά στον εαυτό της. Θα ψάξει να βρει μια αγάπη που δεν θα της είναι βάρος, ούτε η ίδια δεν θα επιτρέψει να γίνει βάρος σε κανένα. Θέλει να την έχει στην ψυχή της σαν πούπουλο, να την γαργαλά και να την κάνει να νιώθει όμορφα.

Θα ψάξει να βρει την αγάπη εκείνη που θα της δείξει ότι άξιζε να φύγει μακριά από αυτόν. Αυτή η αγάπη θα της δείξει ότι πάντα την περίμενε, ότι η ίδια πάντα άξιζε να περιμένει. Ότι το να σε κρατούν σφικτά, να σε νοιάζονται και να σε αγαπούν, δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος γιατί απλά δεν μπορείς να το αποφύγεις. Θα ήθελε να είναι στη ζωή κάποιου όπως είχε αυτόν. Αυτή η αγάπη θα της αποδείξει ότι ποτέ δεν ήταν υπερβολική. Ήταν πάντα αρκετή.

Δεν μετανιώνει. Νιώθει όμορφα που μπορεί να αγαπήσει τόσο βαθιά. Δε θα προσπαθήσει να απολυμάνει το παρελθόν της, να το σβήσει. Δε θα προσπαθήσει να τον ξεχάσει, έναν άνθρωπο που ήταν μεγάλο κομμάτι στη ζωή της. Δεν θα βάλει κόμματα, αποσιωπητικά και άνω τελεία. Θα βάλει τελεία.

Θα κοιτάζει πίσω και θα είναι ευγνώμων για όσα έζησε μαζί του. Την έκαναν την γυναίκα του σήμερα. Είναι ευγνώμων, γιατί βούτηξε για μια στιγμή στο χρόνο μαζί του, και ας μην κράτησε για πάντα, και της έμαθε τον εαυτό της. Ότι ένιωσε και βίωσε κάτι που πολλοί ακόμα δεν έχουν γνωρίσει και ίσως δεν θα ανακαλύψουν ποτέ, την αγάπη. Φεύγει με το κεφάλι ψηλά, γιατί αγάπησε τόσο βαθιά και για να το νιώσει μια φορά πάει να πει ότι εκεί έξω υπάρχει η πραγματική αγάπη που περιμένει την ίδια. Eίναι σίγουρη, πια.
Υ.Γ Να φεύγεις από εκεί που δεν χωράς… να προχωρείς όταν οι άλλοι σου κόβουν τον δρόμο.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Το λάθος της…

Επέλεξε κάποιον που απλά δεν ήθελε να νιώσει, να αγαπήσει, να δώσει. Έκανε λάθος… γιατί πίστεψε ...
Έλενα Αποστόλου
X