ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Συγχώρεση*

Ο πόνος ξεθώριασε. Ο θυμός παρέμεινε.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Θυμάται τι της είχε πει η ψυχή της ένα βράδυ βροχερό. «Συγχώρεση για λύτρωση, συγχώρεση για ηρεμία» της είχε ψιθυρίσει. Πιάσαμε καλοκαίρι για να το εννοήσει, να το νιώσει. Ένιωσε επιτέλους ανάλαφρη. Τον είχε συγχωρέσει.

Πάλευε μήνες να απελευθερωθεί. Να επουλώσει τις πληγές που της είχε ανοίξει η «ψεύτικη» αγάπη. Ο ψεύτης εαυτός του. Τα κατάφερε όταν οι μάσκες είχαν πέσει. Όταν αντίκρυσε την αλήθεια. Κατέρρευσε, ναι, το μέσα της. Είχε εξαπατηθεί, στο χείριστο βαθμό. Μέσα της είχε ένα τεράστιο θυμό, εκτός από τον πόνο.

Έδωσε χρόνο στον εαυτό της.

Ο πόνος ξεθώριασε. Ο θυμός παρέμεινε. Εξάλλου δεν έφταιγε κανείς άλλος παρά μόνο η ίδια. Του είχε εμπιστευτεί την καρδιά της. Στον άγνωστο. Ηλίθια, σκέφτηκε. Έπαιξαν όλα πολλές φορές όλα στο μυαλό της. Το φταίξιμο δικό της.

Τον συγχωράει.

Για όλα τα ψέματα του που την εξαπάτησαν, όσα της έκανε, για ότι δεν της έδωσε, για όσα τις «έκλεψε», για όσα της έδωσε και όσα της πήρε πίσω. Τον συγχωράει. Το κάνει για τον εαυτό της. Όχι για αυτόν. Για να είναι η ίδια καλά. Μόνο έτσι θα προχωρήσει τη ζωή της και ίσως σταματήσει και ο θυμός που νιώθει μέσα της.

Τον ευχαρίστησε, εξάλλου.

Για όλα. Για τις «ψεύτικες» στιγμές που τόσο είχε η ίδια ανάγκη, για τα όνειρα που έκανε γιατί είχε ξεχάσει πόσο όμορφο είναι να ονειρεύεσαι. Δεν του μίλησε για τα δάκρυα και τις πέτρες που της φόρτωσε στη ψυχή, αυτά τα «ξεφόρτωσε»… όταν η αλήθεια αποκάλυψε το ψέμα.

* Συγχώρεση δε σημαίνει ότι έχει ξεχάσει. Σημαίνει ότι επέλεξε να βάλει ένα τέλος στα αρνητικά συναισθήματα για αυτόν. Θα ξεχάσει όταν συγχωρέσει και… τον εαυτό της.

Υ.Γ Αντίο! Ηρέμησα και δεν πονάω πια μου είπε, τώρα ξέρω!

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Το κλειδί

Το κλειδί

Η αγάπη, φίλε, έρχεται όταν ανοίξεις τα κομμάτια της ψυχής σου και νιώθεις ασφαλής να τα ...