ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit, graphic tee και sneakers
 

Σεβασμό στις γυναίκες που ξέρουν να αγαπούν…

Tι χρώμα έχουν τα δειλινά σου; Με ρώτησε. ‘Έχουν το χρώμα που παίρνει η θάλασσα όταν γέρνει ο ήλιος πάνω της που πάει να κρυφτεί στον βυθό της σε χρώμα πορφυρό, με γεύση αλμύρας. Και προτού χαθεί στα βάθη των οριζόντων και δώσει τη θέση του στο φεγγάρι και στα άστρα για στολίδια, έχει προλάβει να αφήσει τη μαγεία του, της λέω. Βασικά, το χρώμα της ηρεμίας, συνεχίζω. Χαμογελά. Μου εκφράζει μια επιθυμία για τα δικά της δειλινά. Θέλω, μου λέει, τα δειλινά μου να έχουν το χρώμα του έρωτα. Και μεμιάς η ψυχή της βγήκε «βόλτα» στο κύμα. Έτσι για την κάθαρση. Η θάλασσα κάνει καλό, σκέφτηκα. Και παράμεινα αμίλητη.

Την κοιτάζω στα μάτια και διακρίνω ένα δάκρυ που πάει και έρχεται. Το συγκρατεί και χάνεται. Ένας βαθύς, πολύ βαθύς αναστεναγμός, κάπου χαζεύει, κάπου ταξιδεύει. Τον θυμήθηκε. Είχε, λέει, τα χρώματα του ουράνιου τόξου η σχέση τους. Τουλάχιστον αυτά έβλεπε η ίδια. Εκείνη του έδινε φως, εκείνος της έδινε χρώμα. Δεν τον μέτρησε σωστά… στην αχρωματοψία τα έχασαν. Τον είχε αγαπήσει με πάθος.

Φίλε. Όταν βρεις γυναίκα που αγαπά με πάθος κράτησέ την. Αυτές οι γυναίκες, που ξέρουν να αγαπούν δεν ξεχνούν κανένα έρωτα. Πάντα θυμούνται τον λόγο που αγάπησαν κάποιον. Και το κρατούν φυλακτό. Αγαπούν με το «είναι» τους και κουβαλούν τα σημάδια που τους άφησες. Γνωρίζουν από ένστικτο ότι θα φύγεις και δεν διστάζουν να σε αγαπήσουν όπως δεν αγαπήθηκες ποτέ. Δίνουν χωρίς να πάρουν τίποτα. Δείξε τους σεβασμό.

Σεβασμό σε αυτές που κρύβουν τα δάκρυα πίσω σε μεγάλα πλατιά χαμόγελα και που δεν μαρτυρά τίποτα στην εμφάνισή τους πόσο εύθραυστες είναι. Έμαθαν στον πόνο να χαμογελούν. Και να μαζεύουν τα κομμάτια της καρδιάς τους χωρίς εξάρσεις και υπερβολές. Χωρίς φλύαρες συζητήσεις. Με την αξιοπρέπεια ψηλά. Δεν χάνουν τον εαυτό τους. Τον διατηρούν παλιομοδίτικο και αυθεντικό και ψάχνουν κάποιον να τις αγαπήσει όπως είναι. Να δώσει χρώμα στα δειλινά τους…

Δείτε το σχετικό βίντεο πιο πάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Sasha Freemind on Unsplash

Κλόουν…

Δεν επέτρεψε σε κανένα να δει το μέσα της. Το χαμόγελο μόνιμα ζωγραφισμένο για να κρύψει την ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Eric Ward on Unsplash

Busy...

Δύσκολη… η αγάπη σε ένα κόσμο που είναι συνεχώς απασχολημένος, μου λέει.
Έλενα Αποστόλου