ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: βερμούδα, λευκό πουκάμισο και mules
 

Πώς θα ήταν «αν»

Είναι εκείνες οι ματιές που θα έπρεπε να σε κάνουν να νιώθεις ενοχές, αλλά καταλήγεις να νιώθεις ενοχές που δεν νιώθεις τίποτα το ενοχικό.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Ήταν από εκείνες τις όλο αμηχανία ματιές. Από εκείνες που ο ένας καρφώνει τον άλλο ίσα με την ψυχή και αναρωτιούνται τι κάνουν, πόσο να το… τραβήξουν για να μην τους καταλάβουν, αν και μόνο οι ίδιοι ξέρουν να διαβάζουν τα σήματα μορς που στέλνει η καρδιά τους. Ούτε ο ένας έκανε βήμα ούτε ο άλλος.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη. Όπως τότε.

Κάθε φορά που βρίσκονταν μετά συζύγων και τέκνων τυχαία, στο πατρικό τους στο χωριό, χώρος συνάντησης για τα καλοκαίρια τους, η σκέψη τους κατέληγε σε εκείνο το ξεχωριστό φιλί που αντάλλαξαν κλεφτά κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, έναν Αύγουστο.
Τον Αύγουστό τους.

Τότε που δεν κατάφεραν να βάλουν φραγμούς στα θέλω τους και αντάλλαξαν εκτός από το φιλί και λόγια αγάπης που κράτησαν φυλακτό. Τότε που έζησαν για λίγα λεπτά τον αγνό έρωτά τους και συμφώνησαν ότι θα τον κρύψουν καλά μέσα τους για να μην πληγώσουν τους ανθρώπους που αγαπούν.

Πνιγόταν το μέσα τους.

Κάθε καλοκαίρι στο ίδιο έργο θεατές. Να αναζητούν ο ένας τον άλλο με τα μάτια. Και να τα αφήνουν να «μιλάνε». Να αγγίζονται όταν ο ένας περνά δίπλα στον άλλο, φευγαλέα, αλλά αρκετά για να νιώσουν οι δύο τους το «είναι» τους να ξυπνά.
Καμιά ενοχή.

Είναι εκείνες οι ματιές που θα έπρεπε να σε κάνουν να νιώθεις ενοχές, αλλά καταλήγεις να νιώθεις ενοχές που δεν νιώθεις τίποτα το ενοχικό.

Συνειδητοποιημένοι, προχωρούν στο μονοπάτι που τους χάραξε η ζωή και οι επιλογές τους. Δεν μπορούν να γκρεμίσουν τα πάντα στο διάβα τους, για να ικανοποιήσουν τα θέλω τους. Συνεχίζουν να ζουν με άτομα που είναι συναισθηματικά απόντα, με τον χρόνο να έχει δράσει ακαριαία στη σχέση τους.

Κενό.

Πως θα ήταν αν οι δύο τους κατάφερναν να αφήσουν το «είναι» τους να ενωθεί; Ρομαντικές ψυχές που βασανίζουν τον εαυτό τους με τα «αν» και τα «όταν». Βάζουν τελεία και προχωρούν στο παρόν, μα δεν σταματούν να ονειρεύονται ένα κόσμο που να ξεχειλίζει από αγάπη και έρωτα, όπως τον δικό τους, τον μυστικό.

Υ.Γ Πως θα ήταν «αν», την ρώτησε. Θα ήμουν ευτυχισμένη, του απάντησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση