ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Παγωμένες καρδιές

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Είναι εκείνο το βλέμμα που σκοτώνει κάθε συναίσθημα. Σου κόβει τα πόδια. Εκείνο το αδιάφορο παγωμένο βλέμμα που καμία «φωτιά» δεν μπορεί να αναθερμάνει. Είναι εκείνο το βλέμμα που καμιά φορά το μιμείσαι, χωρίς να το καταλάβεις.

Λειτουργεί σαν καθρέφτης. Μιμείσαι εύκολα το είδωλο. Απομακρύνεσαι. Γίνεται δρόμος χωρίς επιστροφή.

Κάπως έτσι έχει και η δική της ιστορία. Η συναισθηματική απόσταση την πονούσε. Είναι, λέει, σαν το μαχαίρι που ανασκαλίζει την πληγή. Και αφήνεις τον πόνο να γίνει χρόνιος.

Πίνεις ένα παυσίπονο για να πας παρακάτω. Συνηθίζεις τον πόνο μαζί και το παυσίπονο. Ενώ έχεις μια ανοικτή πληγή… που χρήζει επείγον θεραπείας.

Στην αρχή, μου λέει, ξεκίνησε ως μια σχέση σιωπής. Στην αδιαφορία του απαντούσα με σιωπή, για να διαβάσει, υπολόγιζε, τα σημάδια του κινδύνου και να τρέξει κοντά. Αυτός, ωστόσο, απομακρυνόταν περισσότερο. Η απόσταση μεγάλωσε.

Η σιωπή, στη συνέχεια, αποτέλεσε μια ”βολική” επιλογή και για τους δύο, που δυστυχώς οδήγησε στην αποξένωση. Όσο κοντά και να είναι, η καρδιά τους βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Μια σχέση ουσίας, δυστυχώς, που έγινε διακοσμητική. Η ίδια να νιώθει φάντασμα. Έβλεπε τον ρόλο της να περιορίζεται σε διακοσμητικό. Όπως ένα βάζο. Κανείς δεν το βλέπει όταν σε αυτό υπάρχουν πανέμορφα λουλούδια. Υπάρχει απλώς για να διατηρεί τα λουλούδια για λίγο φρέσκα.

Η συναισθηματική αδιαφορία, φίλη, σε πληγώνει. Είναι απόρριψη, είναι ξεκάθαρη έλλειψη ενδιαφέροντος για αγάπη, επιθυμία και πόθο. Δεν υπάρχει επικοινωνία, δεν υπάρχει αγκαλιά, δεν υπάρχει έρωτας, δεν υπάρχει ψυχή...

Χάσανε και οι δύο στο παιχνίδι της αγάπης, στο οποίο θέλει δύο για να κερδηθεί. Όταν ένα άτομο παίζει μόνο του βαριέται και κάποια στιγμή αποχωρεί. Και σήκωσε τη λευκή σημαία ψηλά. Παραδόθηκε. Έχασε την αγάπη και μαζί τον εαυτό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση