ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Όσο κρατάει ένα τσιγάρο

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Τα μάτια της γεμάτα για αυτόν ήρθε και έφυγε ξανά. Που δεν πρόλαβε να κάνει μαζί του ένα τσιγάρο. Το έχει παράπονο. Διερωτάται πότε, ο έρωτας, θα βάλει τα καλά του και θα στρογγυλοκάτσει μαζί της. Του έχει έτοιμο κέρασμα. Να τον τρατάρει, να τον καλοκρατήσει… να ζήσει στιγμές μαζί του. Νιώθει ότι της χρωστά κάτι καλό τόσο βασανιστικά που της φέρεται. Θέλει να της στείλει κάποιον που να μην έρχεται, να φεύγει και να ξαναέρχεται. Τον θέλει δικό της. Δεν θέλει έρωτα της στιγμής… 

Τις εικόνες μαζί του θέλησε να ξεπλύνει στη θάλασσα. Την κοιτούσα από δίπλα για ώρες να είναι βυθισμένη στην απουσία του. Να αρνείται να κλείσει τα μάτια μην τον δει ξανά μπροστά της. Πάω, μου λέει. Ξέροντας ότι είμαι δίπλα και μετρώ τις σιωπές της. Δεν την έχασα από τα μάτια μου όσο χανόταν στο νερό. Κολύμπησε για ώρα στα βαθιά. Λες και βούτηξε στον πάτο της ψυχής της. Και εκεί, ξέρω, δεν ήταν μόνη. Δύο πράσινα μάτια που τις αναστατώνουν τις αισθήσεις, την ακολουθούν παντού… Βγήκε, από το νερό, με την ίδια έκφραση όπως αυτήν που μπήκε.

Θα την βόλευε, μου είπε, να υπήρχε ένας διακόπτης. Να αποσυνδεόταν από τις σκέψεις του. Τι ωραίο θα ήταν, αν μπορούσαμε να κοντρολάρουμε τις σκέψεις. Δεν σου αρέσει το «έργο»; Το αλλάζεις!  «Κανάλι» ευτυχίας να έπαιζε συνεχώς. Στο δικό της «κανάλι» πρωταγωνιστεί αυτός, που παίζει  συνεχώς σε επανάληψη. Καλοκαίρι. Όλα παίζουν, λέει, σε επανάληψη και μου χαμογελά. Το καλό θα ήταν η αναστάτωση να μην ήταν η ίδια όπως την πρώτη φορά. 

Τι σόι εγωιστής. Έρχεται, διεκδικεί, βλέπει και ξαναφεύγει. Έπαιρνε αυτό που ήθελε και ξαναέφευγε σαν κλέφτης. Τα χάδια, τα φιλιά αλλά και την καρδιά της. Της άφηνε μόνο τον καημό για να τον έχει κρυφή παρηγοριά. 

Μετρά ανάσες  μέχρι να γυρίσει η σελίδα της ζωής της και να ξαναγραφτεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Τα σημάδια, λένε, το ίδιο. «Δεν κάνω για σχέση» της είπε. Το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, αναστεναγμοί, γεμάτα μάτια και η σιωπή να μιλά αντί για αυτήν.

Ξεσπά για τον έρωτα που της κερνά μόνο σφηνάκια τα οποία πίνει ξεροσφύρι. Της αφήνει ωστόσο σουβενίρ… τον πόνο.  Τέρμα στα σφηνάκια μου φωνάζει… δεν φοβάμαι τα άλκοτεστ… 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Το λάθος της…

Επέλεξε κάποιον που απλά δεν ήθελε να νιώσει, να αγαπήσει, να δώσει. Έκανε λάθος… γιατί πίστεψε ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Yuvraj Singh on Unsplash

Θα βάλει (.)

Κράτησε ότι φως βρήκε μέσα της και κάνει αποφασιστικά βήματα προς την «έξοδο»
Έλενα Αποστόλου
X