ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: baby pink sweatpants, sweatshirt και λευκά sneakers
 

«Όπισθεν»… αξίζει η διαδρομή;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να δικαιολογήσεις ένα πισωγύρισμα, κανένας όμως που να πείθει πραγματικά ότι η διαδρομή αυτή τη φορά θα ολοκληρωθεί όμορφα.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Ο έρωτας δεν κάνει συμβόλαιο καρδιά μου. Δεν έχει κανόνες, όρους, ημερομηνίες λήξης. Δεν μπορείς να τηρείς κατά γράμμα τους κανόνες. Έχει ρίσκο ο έρωτας. Είναι ένα «παιχνίδι» που παίζεται με κλειστά μάτια, μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τον συμπαίκτη σου, τυφλά και πορεύεσαι μαζί του μέχρι το τέλος. Αυτό θες να πιστεύεις.

Αν το τέλος ωστόσο έρθει πριν την το τέλος της διαδρομής; Αν ο καπετάνιος σε αφήσει μισοπέλαγα; Αν το καράβι βουλιάξει; Αν η σύγκρουση είναι μετωπική; Μαζεύεις τα κομμάτια σου και προχωρείς.

Κατεβαίνεις στην επόμενη στάση και αναμένεις το επόμενο τρένο που θα σε πάρει πάρα πέρα, το οποίο θα σου υποσχεθεί τα ίδια. Μια διαδρομή χωρίς τέλος. Και αν το τέλος δεν θέλεις να σε βρει; Ξεαγαπάς; Μαθαίνεις τα σέβεσαι το τέλος που βάζει ο συνεπιβάτης και συνοδοιπόρος σου.

Αν στην επόμενη στάση αντικρύσεις το συνοδοιπόρο της προηγούμενης στάσης; Θα επιβιβαστείς, για το επόμενο ταξίδι; Θα υπάρξει επόμενο ταξίδι ή θα δεις και πάλι το τέλος να φτάνει με ταχύτητες φωτός;

Πισωγυρίσματα στον έρωτα. Την ρωτώ αν θα πήγαινε όπισθεν σε ένα αυτοκινητόδρομο. Και η πονηριά της: Αν ο δρόμος είναι άδειος; Δεν γίνεται να βάλω «όπισθεν» για να «κόψω» δρόμο; Μου απαντά. Και αν είναι γεμάτος; Και αν υπάρχουν μπλόκα; Πάει και πάλι το «ταξίδι».
Μια φορά εγώ την άποψή μου την είπα. Είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορείς να κάνεις, της είπα. Πρέπει να μάθουμε να τηρούμε τη «λήξη του συμβολαίου». Τι ψάχνεις τώρα να βρεις. Τον καπετάνιο που σε οδήγησε στα βράχια; Το καράβι που βούλιαξε; Την διαδρομή που έμεινε μισή;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να δικαιολογήσεις ένα πισωγύρισμα, κανένας όμως που να πείθει πραγματικά ότι η διαδρομή αυτή τη φορά θα ολοκληρωθεί όμορφα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by K B on Unsplash

Στα όρια…

Όχι δεν έκανε λάθος που σταμάτησε να καταθέτει κάθε μέρα τον εαυτό της για να κρατήσει κάτι ...
Έλενα Αποστόλου
Αξίζεις…

Αξίζεις…

«Ένας άντρας που μπαινοβγαίνει όποτε θέλει, που κρατά εισιτήριο αλερετούρ στην καρδιά της»
Έλενα Αποστόλου
X