ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Οι αλήθειες που δεν λέγονται...

Mερικές φορές το «σ’ αγαπώ» γίνεται «αγαπώ τον εαυτό μου περισσότερο» και το «δεν θέλω να σε χάσω» γίνεται «δεν θέλω να χάσω τον εαυτό μου» από μια σχέση τοξική που σε πνίγει.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Μερικές φορές, δίνεις τα πάντα σε κάποιον μα και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό, για να εξαργυρώσεις στιγμές ευτυχίας. Και σε πονά το για «πάντα» που γίνεται «δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω», «πρέπει να φύγω να βρω τον εαυτό μου», «σου αξίζει κάτι καλύτερο», «φεύγω για καλό και των δύο μας»... 

Πως μπορείς να αγαπάς χωρίς να αγαπιέσαι; Δεν είναι συγκινωνούντα δοχεία; Αν όχι πως είναι δυνατόν να δίνεις τα πάντα σε κάποιον για τον οποίο υπήρξες ένα «τίποτα»; Μπορεί κάποιος να υποκρινεται σε μια σχέση ως προς τα συναισθήματά του; Γιατί να μένει εκεί όπου δε χωρά; 

Τι φταίει και δεν αφηνόμαστε στον έρωτα και στην μετεξέλιξη της αγάπης του;  

Φταίει ότι ο χρόνος τρέχει και μας αναγκάζει να «τρέχουμε» χωρίς να δίνουμε τίποτα από μας; Φταίει ότι ωριμάζουμε πιο γρήγορα και ξέρουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε και το ψάχνουμε μέχρι να το βρούμε, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για ενδιάμεσες «στάσεις»; Φταίει ότι μαζεύουμε «πέτρες» και δεν βλέπουμε το «διαμάντι» που έχουμε; Φταίει ότι θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι; Φταίει ότι υψώνουμε τείχη για να προστατέψουμε την πληγωμένη μας, δήθεν, καρδιά ή απλά μας αρέσει όπως είναι η μοναξιά μας; Φταίει ότι είμαστε τόσο εγωιστές που ξεχάσαμε πως να αγαπάμε τους άλλους παρά μόνο τον εαυτό μας; 

Ναι η αλήθεια είναι ότι πρέπει πρώτα να φροντίσουμε τον εαυτό μας για να μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους. Να τον αγαπήσουμε, να τον φροντίσουμε, να τον καλομάθουμε και να τον ακούσουμε τι ακριβώς έχει ανάγκη. Και μετά να είμαστε αληθινοί με τους υπόλοιπους. 

Ναι η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνουμε χρειαζόμαστε και μεγαλύτερες αντοχές για να αποδεχτούμε κάποιον που έχει ένα τρόπο δράσης διαφορετικό από το δικό μας. 

Ναι η αλήθεια είναι πως αν στην πορεία αντιληφθούμε ότι ο άλλος δεν είναι αυτό που πιστεύαμε, δε θα μείνουμε εκεί επειδή δε θέλουμε να τον πληγώσουμε.

Ναι η αλήθεια είναι ακόμη πως έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε γνώμη για τους ανθρώπους που αγαπάμε γιατί μερικές φορές το «σ’ αγαπώ» γίνεται «αγαπώ τον εαυτό μου περισσότερο» και το «δεν θέλω να σε χάσω» γίνεται «δεν θέλω να χάσω τον εαυτό μου» από μια σχέση τοξική που σε πνίγει. 

Μια σχέση για να πετύχει πρέπει να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας και στους άλλους. Να νιώσουμε, να αφεθούμε και να συνυπάρξουμε. Μετά να δίνουμε χώρο, για να μη «πνίξουμε» ο ένας τον άλλο. Να αποδεχθείς την διαφορετικότητα των χαρακτήρων, ότι κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου, ότι θα γίνουν λάθη, πως έχεις παρελθόν και αν πάνε όλα καλά θα έχεις και μέλλον μαζί του. Και να θυμάσαι... Ότι προορίζεται για σένα θα είναι πάντα δικό σου. 


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Το κάρμα…

Σ’ αγαπάω πιο πολύ από ότι αγαπάω τον εαυτό μου, της είπε. Αν μ’ αγαπούσες θα έμενες κοντά ...
Έλενα Αποστόλου