ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, φαρδύ πλεκτό και blazer
 

Ο ωκεανός της

Έχει να κάνει με τον εαυτό σου που τον δίνεις ολοκληρωτικά, δίχως να λογαριάσεις τι έδωσες και τι πήρες.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Ξέρει πως η ακτή… είναι πάντα βολική, ρηχή και φιλόξενη. Παιχνιδίζεις με τα κύματα, σε παρασέρνει η δροσιά τους και το φίλημά τους. Κτίζεις κάστρα, τα χαλάς και τα ξανακτίζεις. Δε σε νοιάζουν… ούτε τίτλοι, ούτε φόροι ακινήτων. Σε νοιάζει η στιγμή.

Δεν ήθελε ακτή… ήθελε να «πιάσει» ωκεανό. Δεν θέλει κάστρα που διαλύονται στην άμμο με το πρώτο κύμα. Θέλει να κτίσει κάτι πιο… σταθερό.
Ο έρωτας, μού λέει, δεν είναι για τα ρηχά νερά. Βουτάς στα βαθιά και πας πέρα από τη σημαδούρα, αψηφώντας τον κίνδυνο. Δεν έχει να κάνει με τον βαθμό εξυπνάδας σου αυτό, οπότε μη θεωρήσεις τον εαυτό σου χαζό. Έχει να κάνει με τον εαυτό σου που τον δίνεις ολοκληρωτικά, δίχως να λογαριάσεις τι έδωσες και τι πήρες. Έχει να κάνει με σένα που αφήνεσαι χωρίς να σε νοιάζει αν εκτεθείς, πάλι, συναισθηματικά. Αν πληγωθείς. Δεν το παίζεις όλα ή τίποτα. Είσαι ο εαυτός σου.

Αποφάσισε πως δεν θα αλλάξει τη θάλασσά της για καμιά άλλη ξέβαθη λιμνούλα αλλά θα αλλάξει τακτική. Ο κόσμος των συναισθημάτων της, μού είπε, είναι βαθύς και απέραντος σαν τον ωκεανό, και αυτός που θέλει να κολυμπήσει στα άλλοτε φουρτουνιασμένα αλλά τις πλείστες φορές «ζεστά» και φιλόξενα νερά της θα πρέπει πλέον να το αξίζει, να μη φοβάται να αγαπήσει, να αγαπηθεί και να γουστάρει με χίλια να «κολυμπά» στα δύσκολα.

Ψάχνει για τον ένα που θα τολμήσει να νικήσει τις φουρτούνες και να περπατήσει στα βράχια της, να παλέψει με τα μυστικά που κρύβει ο βυθός της κι έπειτα να ανεβάσει μόνος του… ένα ολόκληρο νησί στη μέση του πελάγου κι εκεί να ζήσει μαζί της για πάντα. Κι αυτή με τη σειρά της θα ημερώσει τα αγριεμένα κύματα, γύρω του θα μαζέψει όλα τα στολίδια του βυθού και ως μια άλλη… σειρήνα θα τον κρατήσει με τη σαγήνη της αγάπης της για πάντα, αιχμάλωτο κι ευτυχισμένο μαζί…

Μότο
Έχει να κάνει με τον εαυτό σου που τον δίνεις ολοκληρωτικά, δίχως να λογαριάσεις τι έδωσες και τι πήρες. Έχει να κάνει με σένα που αφήνεσαι χωρίς να σε νοιάζει αν εκτεθείς, πάλι, συναισθηματικά.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

photo by Unsplash

Ήρθε η ώρα

Σου έμαθαν πως είναι καλύτερα να συμβιβάζεται παρά να ονειρεύεσαι και να αποτυγχάνεις
Έλενα Αποστόλου
Photo by kaleb tapp on Unsplash

Η μισή αλήθεια

Ζήσε το τώρα. Μην αφήνεις εκκρεμότητες για συναισθήματα που δεν έγιναν πράξη, ενέργειες που ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Το κάρμα…

Σ’ αγαπάω πιο πολύ από ότι αγαπάω τον εαυτό μου, της είπε. Αν μ’ αγαπούσες θα έμενες κοντά ...
Έλενα Αποστόλου
X