ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: faux leather pencil φούστα, ζιβάγκο και kitty heels
 

Nα τους αφήσεις να φεύγουν…

Θες να επουλώσεις τα τραύματα τρέχοντας μακριά αλλά η πληγή μεγαλώνει όταν… απομακρύνεσαι από κοντά του. Σε πονάει. Βαθιά. Nα μείνεις ή να φύγεις. Ο πόνος ο ίδιος.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Είναι εύκολο να αγαπάς κάποιον, όταν τα πράγματα είναι τέλεια. Στα δύσκολα φαίνονται οι αντοχές, μου λέει. Τα δύσκολα, ωστόσο, κουράζουν, αποσυντονίζουν. Είναι λες και η καρδιά σου κάνει τσουλήθρα σε λεπίδες. Κόβεσαι και πονάς. Θες να επουλώσεις τα τραύματα τρέχοντας μακριά αλλά η πληγή μεγαλώνει όταν… απομακρύνεσαι από κοντά του. Σε πονάει. Βαθιά. Nα μείνεις ή να φύγεις. Ο πόνος ο ίδιος. Αξίζει να ζεις ωστόσο σε τέτοια τοξικότητα;

Και αν δεν βλέπεις φως στα σκοτάδια; Γιατί μένεις; Πρέπει να μπορείς να βλέπεις καθαρά. Υπάρχει κάπου αλήθεια; Στα πόσα λάθη δίνεις συγχωροχάρτι; Στα πόσα λάθη καίγεσαι; Είναι ανάλογα με την σοβαρότητά τους. Ζυγίζεις και προχωρείς; Υπάρχει πάντα μια δικαιολογία για όλα; Μια συγνώμη μπορεί να τα σώσει όλα;

Κλείσε τα μάτια. Πάρε βαθιά ανάσα. Άσε το βάρος της ημέρας να φύγει από τη ψυχή σου. Ανάπνευσε.

Φοβάσαι να δεις καθαρά. Αντέδρασε. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση πάρε δραστικές αποφάσεις. Η ζωή σου, η υγεία σου. Όλα ξεκινούν από κάτι μικρό και καταλήγουν σε κάτι που δεν αντέχεις. Αντέδρασε, ακόμα και όταν κάποιοι δεν μπορούν να σεβαστούν αυτό που νιώθεις, ακόμα και αν δεν μπορείς να τους αλλάξεις μαγικά και να τους συνετίσεις.

Να τους αφήνεις να φεύγουν. Αυτούς που δεν σου αξίζουν. Μη το παλεύεις. Δεν χρωστάς σε κανένα. Αν κάποιος δεν σε σέβεται δεν θα σε σεβαστεί εάν το ζητήσεις. Αν κάποιος δεν σ’ αγαπά δε θα σε αγαπήσει εάν το ζητήσεις. Αν κάποιος βρίσκει προφάσεις και αφορμές δεν θα αλλάξει, μάτια μου. Δεν αλλάζει η γνώμη κανενός μαγικά. Ούτε και οι ενέργειές του. Πόσο μάλλον αυτές που πληγώνουν.

Να τους αφήνεις να φεύγουν. Αυτούς που δεν αξίζουν. Μην παλεύεις συνέχεια με τα άγρια θηρία, θα σε κατασπαράξουν. Μην παλεύεις να διορθώσεις καταστάσεις που δεν μπορείς να αλλάξεις. Μην ζητάς εξηγήσεις και μην κυνηγάς απαντήσεις που δεν μπορούν να δοθούν.

Να τους αφήνεις να φεύγουν. Αυτούς που δεν αξίζουν… Όσο και αν πονάει στην αρχή.

Υ. Γ Ναι @leonidou_vl (Instagram) “Oι τοξικοί άνθρωποι μιλούν αβέρτα για τοξικότητα χωρίς να έχουν γνώση πως τα λόγια τους μοιάζουν σαν τσουλήθρα από λεπίδες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Το κάρμα…

Σ’ αγαπάω πιο πολύ από ότι αγαπάω τον εαυτό μου, της είπε. Αν μ’ αγαπούσες θα έμενες κοντά ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Μάθε…

Είναι εντάξει… να μάθεις πως τα σπασμένα κομμάτια σου, καμιά φορά διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται ...
Έλενα Αποστόλου